Αλλάζει το όριο αναβολής στη Superleague για τον Covid-19

Αλλάζει το όριο αναβολής στη Superleague για τον Covid-19

Από τρία σε πέντε θα ορίσει η Υγειονομική Επιτροπή τον αριθμό των θετικών δειγμάτων που θα αναβάλλουν ένα ματς, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «10».

Στο ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, ο εντοπισμός τριών παικτών θετικών στον Covid-19 αρκούσε για να προκαλέσει την αναβολή ενός παιχνιδιού. Όμως, η Superleague ζήτησε μεταβολή του κατώτατου ορίου, αφού με τα δεδομένα που διαμορφώνονται θα αναβληθούν πολλά ματς και από ένα σημείο και έπειτα, το πρόγραμμα δεν θα μπορεί να βγει.

Το10.gr είχε αποκαλύψει την πρόταση του Συνεταιρισμού προς τους λοιμωξιολόγους: πέντε ή έξι θετικά δείγματα στον τελευταίο έλεγχο πριν μία αναμέτρηση, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», το αίτημα αναμένεται να εγκριθεί. Ο μαγικός αριθμός είναι το «5», αφού η υγειονομική επιτροπή εκτιμά πως διευκολύνει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και ταυτόχρονα, δεν προκαλεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Superleague και ομάδες βρίσκονται εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων λοιπόν, οι οποίες θα εκδοθούν σύντομα. Πάντως, το αναπροσαρμοσμένο πρωτόκολλο θα τεθεί σε ισχύ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από την 9η αγωνιστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ