Το παρασκήνιο της υπόθεσης «Λίβερπουλ – Σεμέδο»

Το παρασκήνιο της υπόθεσης «Λίβερπουλ – Σεμέδο»

To10.gr εξηγεί πώς η Λίβερπουλ έφτασε στον Σεμέδο, ποιες επαφές έχουν γίνει, σε ποιο επίπεδο, σε ποια θέση της λίστας βρίσκεται ο Πορτογάλος, αλλά και τη σημασία της μεταγραφής Τσιμίκα.

Εντελώς ξαφνικά, το όνομα του Ρούμπεν Σεμέδο ήρθε ξανά στην επιφάνεια. Αυτή τη φορά για… καλό λόγο. Καθώς από την Πορτογαλία έγινε γνωστό ότι η Λίβερπουλ βρίσκεται στο κατόπι του, τον παρακολουθεί και ρώτησε λεπτομέρειες για το πώς και με πόσα μπορεί να τον αποκτήσει, εφόσον το αποφασίσει. Μια εξέλιξη που δείχνει την αξία του ποδοσφαιριστή, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει δυναμικά στο «παζάρι των μεγάλων», αλλά και ότι πλέον το ρόστερ του έχει ανεβάσει κι άλλο την υπεραξία του.

Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα δεδομένα στην υπόθεση του Σεμέδο. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον Ολυμπιακό δεν έχει φτάσει καμία κρούση. Η Λίβερπουλ, δηλαδή, δεν έχει «ενοχλήσει» τους Πειραιώτες για τον Ρούμπεν Σεμέδο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται. Το αντίθετο. Ενδιαφέρεται και το έδειξε.

Πώς; Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των «Reds» έδειξε ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή και ρώτησε να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες. Και κυρίως για τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής. Ετσι προέκυψε και το ποσό των 20.000.000 €. To10.gr σας έχει ενημερώσει από το καλοκαίρι για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει θέσει το συγκεκριμένο νούμερο ως πλαφόν για την έναρξη οποιασδήποτε συζήτησης, αναφορικά με το μέλλον του Σεμέδο.

Και όπως είχαμε αποκαλύψει, είναι το ποσό που είχε ζητήσει από την Μπενφίκα, στην τελευταία της πρόταση, τον Οκτώβριο, ύψους 11.500.000 €. Ο Σεμέδο δεν αποτελεί το μοναδικό όνομα τα λίστας της Λίβερπουλ. Σε αυτήν υπάρχουν ακόμη 3-4 ονόματα που αναμένεται να την απασχολήσουν ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Καθώς υπάρχει ανάγκη κάλυψης του τεράστιου κενού που άφησε ο τραυματισμός Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που θα χάσει τη χρονιά, αλλά και εκείνος του Τζο Γκόμες, που επίσης θα μείνει εκτός δράσης για σχεδόν 5 μήνες.

Σε ποια θέση της λίστας της Λίβερπουλ βρίσκεται ο Σεμέδο; Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές. Καθώς τώρα οι Reds άρχισαν να τη σχηματίζουν. Μαζεύουν τα δεδομένα για τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει, θα τα βάλουν κάτω, θα συζητήσουν με τον Κλοπ και τη διοίκηση και εν συνεχεία θα παρθεί η απόφαση για τον παίκτη ή τους παίκτες που θα απασχολήσουν και πόσο. Εκείνο, πάντως, που είναι δεδομένο, αφορά το ενδιαφέρον της αγγλικής ομάδας, αλλά και της εξαιρετικής άποψης που έχει ο Κλοπ και το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου για τον παίκτη.

Ποδοσφαιρικά, μάλιστα, θεωρείται παίκτης που μπορεί να σταθεί άμεσα στην Πρέμιερ Λιγκ και σε μια ομάδα πρωταθλητισμού, όπως η Λίβερπουλ. Επίσης, έχει αξία να τονίσουμε ότι ο Ολυμπιακός με τη Λίβερπουλ έχουν αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση από το καλοκαίρι και μετά, με τους Reds να έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα, αλλά και από την παρουσία του Ελληνα αριστερού μπακ. Ο οποίος προκαλέσει μόνο θετικά σχόλια και είναι θέμα χρόνου να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Κλοπ.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε ότι η Λίβερπουλ κατέθεσε αίτημα στην Premier League ώστε να διαπιστώσει εάν μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά ο περίφημος κανονισμός με την ονομασία «emergency loan». Δηλαδή να έχει το δικαίωμα να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου και εκτός μεταγραφικών «παραθύρων», λόγω των σοβαρών προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζει και τα οποία θα αφήσουν βασικούς παίκτες της εκτός δράσης για πολλούς μήνες. Αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει δεκτό, όπως προκύπτει από τους Αγγλους. Κάτι που σημαίνει ότι οριστικά, πλέον, η όποια μεταγραφική κίνηση μεταφέρεται για τον Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ