Λέο Ζαμπά : Ένα αστέρι… πέφτει

Λέο Ζαμπά : Ένα αστέρι… πέφτει

To10.gr ανοίγει το κεφάλαιο Λέο Ζαμπά και σας παρουσιάζει όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του Βραζιλιάνου ακραίου επιθετικού που βρέθηκε από ζενίθ στο ναδίρ της ποδοσφαιρικής του καριέρας στο ΠΑΟΚ.

Από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι στην Τούμπα μάγεψε το κοινό του ΠΑΟΚ με τις ικανότητες του. Τα μυαλά του πήραν αέρα και σε συνδυασμό με έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο του τον έριξαν ψυχολογικά και είδε την καριέρα του να προσγειώνεται… ανώμαλα.

Όλη αυτή η κατάσταση δείχνει να τον έχει πάρει από κάτω και ψάχνει τρόπους για να φύγει από την Τούμπα προκειμένου να βρει την ποδοσφαιρική του γαλήνη. Το10.gr θα ανοίξει το κεφάλαιο Λέο Ζαμπά και θα σας παρουσιάσει όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή τους τελευταίους 24μήνες που είναι στον ΠΑΟΚ.

Το καλοκαίρι του 2018, ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη επένδυσαν ένα ποσό κοντά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ για να φέρουν στην Τούμπα από την Άχματ Γκρόζνι τον 20χρονο Λέο Ζαμπά. Όλοι στην Τούμπα μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ που θα μαγέψει με τις ικανότητες του τους φιλάθλους και σε λίγα χρόνια μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες θα «σφάζονται» στην… ποδιά του για να τον αποκτήσουν.

Την πρώτη του χρονιά στην Τούμπα ο Ζαμπά τους «τρέλανε» με την τεχνική του καθώς σε 39 εμφανίσεις, (2.408 λεπτά), είχε 7 γκολ, 11 ασίστ, 27 τελικές προσπάθειες και τρεις χαμένες ευκαιρίες. Ο «μικρός» άρχισε να κάνει απόσβεση των χρημάτων του. Δεκάδες σκάουτερ ομάδων άρχισαν να τον παρακολουθούν στενά καθώς θεωρούσαν πως τα επόμενα χρόνια θα κάνει ποδοσφαιρικά άλματα.

Ο Ζαμπά, στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη άρχισε να περνάει καλά. Έγινε το νέο ίνδαλμα στην Τούμπα και όλη αυτή η κατάσταση τον συνεπήρε, του άλλαξε τα μυαλά. Έγινε περισσότερο σταρ βάζοντας το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Όπως όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές και ειδικότερα οι βραζιλιάνοι δεν μπαίνουν εύκολα σε καλούπια
Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι του 2019, επηρέασε αρνητικά τον Ζαμπά. Χωρίς φυσικά ο ίδιος να είναι άμοιρος ευθυνών. Ο Αμπέλ Φερέιρα ζητούσε περισσότερα πράγματα από τους ακραίους κυνηγούς του στο γήπεδο, αλλά και απόλυτη τακτική προσήλωση στις ανάγκες του συνόλου.

Ο Ζαμπά τα βρήκε σκούρα με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος τεχνικός που αρχικά του έδωσε ευκαιρίες να τον βάλει στο περιθώριο χτυπώντας του το καμπανάκι. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε εννιά παιχνίδια πριν τραυματιστεί στο γόνατο σε φιλικό παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας. Ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστική δράσης για 2-3 μήνες. Η φαρμακευτική αγωγή δεν απέδωσε με αποτέλεσμα να μπει στο χειρουργείο για αποκατάσταση του προβλήματος. Ο Ζαμπά ουσιαστικά έχασε όλη την χρονιά και από την επόμενη ημέρα της επέμβασης του ξεκίνησε από το μηδέν.

Λίγο πριν ολοκληρωθούν τα περσινά play offs ο 22χρονος επιθετικός έφτασε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας συμμετείχε κανονικά. Η απόφαση του Αμπέλ Φερέιρα να πορευτεί με το 3-4-3, δεν ήταν τόσο απλό για τον Βραζιλιάνο κυνηγό να βρει χώρο στην ενδεκάδα. Με συνέπεια, στο εξαιρετικά δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν να μην τον εμπιστεύεται ο προπονητής του.

Ο Ζαμπά βλέποντας πως στην Τούμπα τα ψωμιά του είναι λίγα και κινδυνεύει να βρεθεί στα αζήτητα αποφάσισε να ψαχτεί για αλλού. Η Φλαμένγκο ενδιαφέρθηκε, αλλά δεν μπορούσε να καλύψει το συμβόλαιο που είχε με τον ΠΑΟΚ, ενώ και στη Μικράς Ασίας δεν έδειχναν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον παίκτη, έστω και δανεικό, αν δεν ικανοποιηθούν οικονομικά. Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω ο Ζαμπά μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες λόγω Covid-19. Όλα αυτά τα γεγονότα επηρέασαν ψυχολογικά τον ποδοσφαιριστή με την κατάσταση να γίνεται χειρότερη χθες όταν αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στο γόνατό του με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα.

Ο Ζαμπά ξέσπασε μέσα από την προσωπική σελίδα στο instagram κάνοντας επίθεση στους δημοσιογράφους για τις πληροφορίες που δέχονται, αφήνοντας υπονοούμενα και για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος στο τέλος της ανάρτησή του υποσχέθηκε πως θα γίνει «ο Λέο που γνώρισε ο κόσμος του Δικέφαλου».

Να θυμίσουμε πως τον Μάιο του 2019 η αξία του Ζαμπά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κυμαίνονταν στα 9 εκατ. ευρώ (transfermarkt). Φτάνοντας στο σήμερα, έχει πέσει σχεδόν στα μισά. Το κεφάλαιο Λέο Ζαμπά θα έχει και συνέχεια και δεν αποκλείεται αν ο ποδοσφαιριστής δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν μπορέσει να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα στην ομάδα, τον Γενάρη να δοθεί δανεικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ