Τι κάνουν μαζί δύο πρώην άσοι των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και της εθνικής Βραζιλίας; (pic)

Τι κάνουν μαζί δύο πρώην άσοι των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και της εθνικής Βραζιλίας; (pic)

Το παρασκήνιο της συνάντησης Ζιλμπέρτο Σίλβα – Ντούντου στην Μπαΐα.

«Εχθροί» στο γήπεδο για 90 λεπτά, φίλοι για μια ζωή.

Μπορεί να είναι ποδοσφαιρικό… κλισέ, αλλά ταιριάζει «γάντι» στους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ντούντου Σεαρένσε, οι οποίοι πέρασαν από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα, στα τέλη της περασμένης δεκαετίας.

Οι δύο Βραζιλιάνοι συνυπήρξαν στα ελληνικά γήπεδα από το 2008 έως το 2011, με τον Ντούντου Σεαρέανσε να κατακτά δύο πρωταθλήματα (2009, 2011) και ένα Κύπελλο (2009) με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ από την άλλη ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κατέκτησε ένα νταμπλ (2010) με τους Πράσινους.

Οι δύο τους συνυπήρξαν και στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Ο πρώην άσος του Τριφυλλιού διετέλεσε αρχηγός της Σελεσάο, καταγράφοντας συνολικά 89 συμμετοχές, ενώ ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού έπαιξε 11 φορές με το εθνόσημο. Μαζί, αγωνίστηκαν στο Κόμα Αμέρικα του 2004 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου, ενώ έπαιξαν μαζί και σε πολλά φιλικά.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος αναμφίβολα αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει γίνει πλέον μάνατζερ και ασχολείται με διοικητικά θέματα του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία. Πρόσφατα, μάλιστα, επισκέφθηκε την Μπαΐα. Εκεί που μένει μόνιμα πλέον ο Ντούντου, ο οποίος αποσύρθηκε πέρσι από την ενεργό δράση. Ο άλλοτε άσος του Τριφυλλιού ταξίδεψε στην πόλη του Ντούντου, για να  συναντηθεί με τους ιθύνοντες της Μπαΐα, αλλά και της Βιτόρια Μπαΐα για μεταγραφικούς λόγους. Το ταξίδι στην Μπαΐα έδωσε την ευκαιρία στον Σίλβα να συναντηθεί με τον παλιόφιλό του, με τον Ντούντου μάλιστα να ανεβάζει τη σχετική φωτογραφία στα social media.

«Το ποδόσφαιρο πέρασε, αλλά η φιλία και ο σεβασμός θα παραμείνουν για πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντούντου στο μήνυμά του, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να του απαντάει: «Χάρηκα που σε είδα φίλε μου. Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο ποδόσφαιρο είναι οι φιλίες που κάνεις όσο αγωνίζεσαι».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πραγματοποίησε συνολικά 119 συμμετοχές με τη φανέλα του Τριφυλλιού, ενώ στην καριέρα του αγωνίστηκε επίσης σε Αρσεναλ, Γκρέμιο και Ατλέτικο Μινέιρο. Με τους Κανονιέρηδες μάλιστα έκανε 243 εμφανίσεις και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του βρετανικού συλλόγου.

Από την άλλη, ο Ντούντου φόρεσε σε 94 ματς τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας 10 γκολ και 10 ασίστ, ενώ μεταξύ άλλων στην καριέρα του αγωνίστηκε σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μποταφόγκο, Ρεν και ΟΦΗ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ