Η πιο δύσκολη εβδομάδα της ΑΕΚ

Η πιο δύσκολη εβδομάδα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πέρασε την εβδομάδα των... Παθών. Ο κορωνοϊός όρισε τις εξελίξεις στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, με την Ένωση να φτάνει συνολικά τα 20 κρούσματα. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έκανε την πρώτη της προπόνηση την Τετάρτη (11/11), με τα πρώτα... θετικά μηνύματα να έχουν ήδη έρθει.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» την ΑΕΚ, με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Ουσιαστικά, ήταν η εβδομάδα των… Παθών για την Ένωση.

Για μια εβδομάδα, στην ΑΕΚ εμφανίζονταν συνεχώς νέα κρούσματα Covid-19, με το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο να τίθεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Συνολικά, στον Δικέφαλο βρέθηκαν θετικοί 10 παίκτες, αλλά και 10 μέλη του ποδοσφαιρικού τιμ.

Το πρώτο… σοκ και η δύσκολη συνέχεια

Η… αρχή για τους «κιτρινόμαυρους» έγινε στις 3 Νοεμβρίου. Μετά από 36 «καθαρούς» ελέγχους για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, βρέθηκε ο πρώτος θετικός σε Covid-19. Δύο μέρες πριν την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Ζόρια, ο Μιχάλης Μπακάκης ανιχνεύτηκε θετικός στον κορωνοϊό και αποκλείστηκε από την αποστολή για το ματς με τους Ουκρανούς.

Το πρώτο κρούσμα, προκάλεσε δικαιολογημένα ανησυχία στο στρατόπεδο της Ένωσης, με τους φόβους για διασπορά του ιού να επαληθεύονται μόλις λίγες μέρες μετά. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά την ευρεία επικράτηση στην Slavutych-Arena και με την επιστροφή τους από την Ζαπορίζια, πέρασαν από νέο έλεγχο με τα μαντάτα να μην είναι ευχάριστα.

Μάνταλος, Σβάρνας, Σάκχοφ, Χνιντ και δύο μέλη του τεχνικού τιμ βρέθηκαν θετικοί. Ετσι, η προγραμματισμένη αναμέτρηση με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης αναβλήθηκε, με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να είναι… αποδεκατισμένη από τον κορωνοϊό.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έδωσαν συνέχεια στους ελέγχους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται θετικά στον Covid-19, άλλα τρία μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η… μπόρα όμως δεν είχε περάσει. Το νέο σοκ για την ΑΕΚ, ήρθε στις 9 Νοεμβρίου όπου διαπιστώθηκε πως οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, Εμάνουελ Ινσούα και τρία μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν στα τεστ για να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης μέσα στην ομάδα. Κάπως έτσι στις 11 Νοεμβρίου, Ζίγκα Λάτσι και Άντελ Σαμπανάτζοβιτς διαγνώστηκαν θετικοί ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσούντων παικτών στους 10. Και οι δυο παίκτες τέθηκαν άμεσα σε απομόνωση, ενώ δύο μέρες μετά άλλα δύο μέλη του τιμ βρέθηκαν με Covid-19.

Συνοπτικά, οι Τσιγκρίνσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Μπακάκης, Μάνταλος, Σβάρνας, Χνιντ, Σάκχοφ, Λάτσι και Σαμπανάτζοβιτς είναι οι 10 παίκτες της ΑΕΚ που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Πώς η ΑΕΚ βρέθηκε με 16 κρούσματα Covid | to10.gr

Η ομάδα με τα περισσότερα κρούσματα στο πρωτάθλημα

Ασφαλώς, τα 20 κρούσματα που έφτασε η ΑΕΚ είναι και τα περισσότερα για μια ομάδα στην Superleague. Οι «κιτρινόμαυροι» χτυπήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλο σύλλογο, με τον Βόλο να ακολουθεί με 15 θετικούς στον ιό και τον Άρη να αριθμεί συνολικά 12 κρούσματα.

ΑΕΚ : Ξανά ατομικό ο Τσιγκρίνσκι | to10.gr

Οι προπονήσεις και τα ευχάριστα νέα μετά από καιρό

Μετά την επιστροφή από την Ουκρανία και για αρκετές μέρες, οι «κιτρινόμαυροι» δεν πραγματοποιούσαν προπονήσεις. Άλλωστε, τα συνεχιζόμενα κρούσματα δεν έδιναν και άλλη επιλογή στην ΑΕΚ.

Την Τετάρτη (11/11) οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στα Σπάτα, με την προπόνηση να γίνεται με ασφάλεια και προσεκτικά βήματα. Όσοι βρέθηκαν στην προπόνηση, έκαναν τρέξιμο με… αποστάσεις. Οι παίκτες της ΑΕΚ πάτησαν ξανά το χορτάρι του προπονητικού, με τον Καρέρα να μην έχει φυσικά στη διάθεσή του τους 10 θετικούς στον κορωνοϊό.

Μετά από καιρό, υπήρξαν και ευχάριστα νέα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Οι Μιχάλης Μπακάκης, Πέτρος Μάνταλος και Νασίμ Χνιντ ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και αύριο (15/11) θα δώσουν κανονικά το παρών στην προπόνηση της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα.

Να σημειωθεί πάντως, πως στην Ένωση δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και την Δευτέρα (16/11) θα υπάρξει νέος έλεγχος για τον ιό στις τάξεις των κιτρινόμαυρων.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπακάκης - to10.gr

Την Κυριακή (22/11) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Λάρισα στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 9η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Αναμφίβολα, ένας… γρίφος για τον Μάσιμο Καρέρα, είναι ποιους παίκτες θα μπορεί να υπολογίζει για την αναμέτρηση με τους «βυσσινί». Κάτι που θα φανεί βεβαίως από τους επόμενους ελέγχους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ