Τι ισχύει για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός με βάση το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Τι ισχύει για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός με βάση το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Τα θετικά δείγματα των Ελ Αραμπί και Χασάν είναι ικανά να αναβάλλουν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό; Τι ισχύει; Διαβάστε τι αναφέρει το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων αποδεικνύεται καταστροφική για τον Ολυμπιακό, αφού τόσο ο Αχμέντ Χασάν όσο και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 και θα χρειαστεί να μείνουν εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους έναν… Γολγοθά, με πολλά και σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το Σάββατο μάλιστα είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης, για την 9η αγωνιστική της Superleague. Το παιχνίδι μετά την αλλαγή του πρωτοκόλλου και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πάντως, δεν… κινδυνεύει με αναβολή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διεξαχθεί κανονικά.

Πριν από λίγες ημέρες, με τον κορωνοϊό να «σαρώνει» την Ελλάδα και τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, το πρωτόκολλο για τη μη διεξαγωγή αγώνων άλλαξε και πλέον για να αναβληθεί ένα ματς θα πρέπει να βρεθούν πέντε θετικά κρούσματα στον τελευταίο έλεγχο, που γίνεται 48 ή 24 ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Μάλιστα, τα κρούσματα θα πρέπει να ποδοσφαιριστές και όχι απλά μέλη της ομάδας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Ελ Αραμπί και Χασάν, που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 και έχουν ήδη τεθεί σε απομόνωση, δεν μετρούν ως κρούσματα που είναι ικανά για να αναβάλλουν το παιχνίδι. Ως εκ τούτου, τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος αναβολής του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία αλλαγή του πρωτοκόλλου τα κρούσματα που πρέπει να έχει μια ομάδα για να μην γίνει ο αγώνας αυξήθηκαν από τρία σε πέντε, τα οποία όπως προαναφέραμε, θα πρέπει να ανιχνευθούν στα τελευταία τεστ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το πρωτόκολλο:

Περίπτωση Α: Αθλητές που υπόκεινται σε περιοδικό προληπτικό μοριακό έλεγχο με RTPCR ρινοφαρυγγικού δείγματος:

1. Σε όσους ήρθαν σε στενή και μη προστατευμένη επαφή με το κρούσμα συστήνεται η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση* για 10 ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

2. Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD-28 1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό πέντε (5) ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αθλητές, ο αγώνας αναβάλλεται.

3. Οι τρίτες επαφές (“η επαφή της επαφής”) κρούσματος Covid-19, δεν θεωρούνται μη προστατευμένες επαφές και δεν τίθενται σε περιορισμό.

4. Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στον προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πέντε (5) ή περισσότερα θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές.

5. Προηγούμενα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές, σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα, βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα.

6. Κρούσματα σε προπονητές, ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό που θεωρούνται προστατευμένες επαφές, αντιμετωπίζονται με απομόνωση χωρίς να επηρεάζουν την ομάδα.

7. Αν υπάρχουν δύο αγώνες την εβδομάδα, το δεύτερο τεστ (πριν τον δεύτερο αγώνα) είναι υποχρεωτικό αν η ομάδα έχει εμφανίσει κρούσματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ