ΑΕΚ : Λιβάγια VS Ολιβέιρα, σημειώσατε «άσο»

ΑΕΚ : Λιβάγια VS Ολιβέιρα, σημειώσατε «άσο»

Η ΑΕΚ έχει δύο ανοιχτές υποθέσεις στην επίθεση της με τον Κροάτη και τον Πορτογάλο, αλλά μοιάζει απίθανο για τον Ίλια Ίβιτς να τις κλείσει και τις δύο.

Ο Ίλια Ίβιτς έχει να διαχειριστεί δύο εκκρεμότητες στο ρόστερ της ΑΕΚ, οι οποίες φαινομενικά είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, αλλά επί της ουσίας σχετίζονται απόλυτα. Πρόκειται για τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Μάρκο Λιβάγια και του Νέλσον Ολιβέιρα.

Αμφότεροι είναι δύο ικανοί επιθετικοί, έχουν σημαίνοντα ρόλο στα πλάνα του Μάσιμο Καρέρα και δεσμεύονται μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021. Ο Ολιβέιρα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στην ομάδα με αποδοχές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ο Λιβάγια αμείβεται με 700.000 ευρώ ετησίως και έχει απαιτήσει αύξηση κοντά στο 40%.

Είναι προφανές πως με βάση την μακροπρόθεσμη οικονομική στρατηγική της, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να διατηρήσει στο δυναμικό της δύο συμβόλαια που θα κοστίζουν έκαστο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Άρα, με βάση τις απαιτήσεις των δύο παικτών, ο Ίβιτς θα κληθεί να επιλέξει να ανανεώσει με έναν από τους Ολιβέιρα και Λιβάγια.

Ποιος έχει το προβάδισμα; Σύμφωνα με τις ενδείξεις ο Μάρκο Λιβάγια, επειδή τα δεδομένα ευνοούν την Ένωση. Ο Ίβιτς θεωρεί πως τον πείσει να ανανεώσει με μικρότερη αύξηση στην αμοιβή του από αυτή που ζητάει ο Κροάτης επιθετικός. Αντίθετα, ο Ολιβέιρα για επεκτείνει τη συνεργασία του πρέπει να δεχτεί σημαντική μείωση στις απολαβές του και ο Πορτογάλος στράικερ δεν έχει δείξει διάθεση να συναινέσει σε αυτό.

Επιπλέον, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποδεικνύεται μία αξιόπιστη επιλογή, οπότε επιτρέπει στον Καρέρα να στηριχτεί σε αυτόν και να αφήσει στο περιθώριο τον Λιβάγια ή τον Ολιβέιρα, στο ενδεχόμενο αρνητικής τροπής της διαπραγμάτευσης.

Όπως και να έχει, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ πρέπει να ενεργήσει γρήγορα. Το 2020 οδεύει προς την ολοκλήρωση του και από την Πρωτοχρονιά, οι δύο παίκτες θα έχουν δικαίωμα να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν σε άλλη ομάδα. Ο Σέρβος θέλει να κλείσει το συντομότερο με τον έναν από τους δύο παίκτες και κατά προτίμηση με τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έχει προτεραιότητα στην ατζέντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ