Διέκοψε δύο προπονήσεις ο Μαρτίνς: «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στη ζωή μου…»

Διέκοψε δύο προπονήσεις ο Μαρτίνς: «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στη ζωή μου…»

Η απίστευτη κακοδαιμονία του Ολυμπιακού με τους τραυματισμούς, η... απόγνωση του Μαρτίνς και ο λόγος που έστειλε τους Πειραιώτες απροπόνητους στο ντέρμπι.

Δεν είναι μυστικό. Ο Ολυμπιακός πήγε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποδεκατισμένος. Τραυματισμοί κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, ποδοσφαιριστές με κορωνοϊό, παίκτες που ταξίδευαν 20 ώρες για να φτάσουν στην Ελλάδα. Τελείως ανέτοιμος. Αλλά και απροπόνητος. Και αυτό το τελευταίο, έχει τη σημασία του. Διότι σε δύο περιπτώσεις, ήταν κάτι που το αποφάσισε ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. Για λόγους… ανωτέρας βίας.

Εξηγούμαστε: Ο Πορτογάλος τεχνικός, μιλώντας για την εβδομάδα που πέρασε, υποστηρίζει ότι «δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορώ να θυμηθώ καν να το έχει πάθει άλλη ομάδα αυτό που συνέβη σε εμάς». Και η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε κάποιον σύλλογο που έχασε μέσα σε 72 ώρες τους δύο βασικούς του επιθετικούς (Χασάν, Ελ Αραμπί), τους δύο αριστερούς μπακ (Χολέμπας, Βινάγκρε), τους δύο βασικούς εξτρέμ (Βαλμπουενά, Μπρούμα). Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Ο Μασούρας γύρισε τραυματίας από την Εθνική, με διάστρεμμα. Ο Ραντζέλοβιτς και ο Μπα τράκαραν κεφάλι με κεφάλι στην προπόνηση της Παρασκευής και λίγο έλειψαν να χάσουν το ντέρμπι. Επιπλέον, έξι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν για πρώτη φορά μία ημέρα πριν από τον  αγώνα. Με τον Μαρτίνς να μην ξέρει τι να κάνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού διέκοψε δύο προπονήσεις νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα. Συγκεκριμένα, η προπόνηση της Πέμπτης διεκόπη μισή ώρα νωρίτερα, λόγω των τραυματισμών των Βαλμπουενά και Χολέμπας. Ενώ το ίδιο συνέβη και με την προπόνηση της Παρασκευής. Μετά τους τραυματισμούς των Μπρούμα, Μπα και Ραντζέλοβιτς.

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου αναγκάζομαι να διακόψω δύο προπονήσεις νωρίτερα, από ανησυχία μήπως πάθουμε κάτι άλλο», παραδέχθηκε ο Μαρτίνς. Μην μπορώντας να εξηγήσει την άνευ προηγουμένου ατυχία της ομάδας του. Αλλά και αποκαλύπτοντας ότι ο Ολυμπιακός πήγε στο ντέρμπι ουσιαστικά χωρίς να έχει κάνει ούτε μία «κανονική» προπόνηση. Ούτε μία!

Για αυτόν τον λόγο ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ανακουφισμένος και απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Διότι υπό τις συνθήκες που αγωνίστηκε, το γεγονός ότι για 60 λεπτά κυριάρχησε στο παιχνίδι, χωρίς προπονήσεις, με παίκτες κατάκοπους και έξι βασικούς εκτός, ήταν κάτι σαν ένα μικρό «θαύμα».

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μαρτίνς είναι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Διότι θα έχει χρόνο να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του. Θα έχει χρόνο για… κανονικές προπονήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ