Παναθηναϊκός : Εννιά βαθμοί και πρόγραμμα βαρύ

Παναθηναϊκός : Εννιά βαθμοί και πρόγραμμα βαρύ

Ο Παναθηναϊκός μετά από εννιά αγωνιστικές έχει μόλις εννιά βαθμούς. Ο μέσος όρος του θυμίζει μικρομεσαία ομάδα. Και μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου έχει άλλα δύο εκτός έδρας ντέρμπι.

Όσο καλή εικόνα και αν έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή δε φτάνει. Ο Παναθηναϊκός έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο Καραϊσκάκη, η συγκομιδή του παραμένει πάρα πολύ χαμηλή για το επίπεδό του, θυμίζοντας μικρομεσαία ομάδα και οι πράσινοι εξακολουθούν να βλέπουν με το… κυάλι τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Διότι μπορεί η εξάδα να απέχει μόλις τρεις βαθμούς (εκεί βρίσκεται ο Ατρόμητος που έχει 12), αλλά υπάρχουν πολλά δεδομένα που μόνο εύκολο δεν κάνουν τον δρόμο για τον Παναθηναϊκό. Και η εξάδα δεν είναι ο στόχος, αφού Ευρώπη βγαίνουν οι τέσσερις πρώτοι. Και οι ομάδες κουβαλούν στα πλέι οφ τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -7 από την τέταρτη ΑΕΚ, η οποία μάλιστα έχει δύο ματς λιγότερα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως αν η ΑΕΚ πάρει αυτά τα ματς, οι πράσινοι θα είναι στο -13 από τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη! Διαφορά μη αναστρέψιμη, αφού η εικόνα που παρουσιάζει έως τώρα στο πρωτάθλημα δεν του επιτρέπει να κάνει όνειρα επιστροφής στην Ευρώπη.

Ο δε Άρης, που – υποτίθεται πως – θα ήταν ο άμεσος ανταγωνιστής της τέταρτης θέσης είναι στο συν 10 από τον Παναθηναϊκό, επίσης με δύο ματς λιγότερα. Με λίγα λόγια; Ο Παναθηναϊκός από εδώ και στο εξής θα πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού αν θέλει να προλάβει το τρένο όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και των πλέι οφ. Και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, το πρόγραμμα μόνο ευνοϊκό δεν είναι.

Από τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν έως τα μισά του δρόμου της κανονικής διάρκειας, τα δύο είναι ντέρμπι. Με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Σαν φιλοξενούμενος στο… ουδέτερο ΟΑΚΑ (χωρίς κόσμο δεν έχει καμία διαφορά για τις δύο ομάδες) με την ΑΕΚ και φυσικά με ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και αγώνα στην Τούμπα. Μεταξύ των δύο ντέρμπι υπάρχουν δύο παιχνίδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Παναιτωλικό την ερχόμενη Κυριακή και με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη 12η αγωνιστική.

Το θετικό είναι ότι οι πράσινοι τα επόμενα τρία παιχνίδια τα δίνουν εντός ΟΑΚΑ, με Παναιτωλικό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, πριν πάνε στην Τούμπα για το κλείσιμο του πρώτου γύρου. Το αρνητικό; Τι άλλο από αυτό το εννιά βαθμοί σε εννιά αγώνες. Συγκομιδή… ντροπιαστική για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ