Πιέρ Ντρεοσί : Ένας… ακριβός ποδοσφαιράνθρωπος, που σέβεται όλη η Γαλλία

Πιέρ Ντρεοσί : Ένας… ακριβός ποδοσφαιράνθρωπος, που σέβεται όλη η Γαλλία

Οικονομικά είναι... αλμυρός. Τα δουλεύει, όμως, τα λεφτά του και με το παραπάνω. Γι' αυτό και στη Γαλλία τρέφουν απεριόριστη εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Ο Πιέρ Ντρεοσί έρχεται για να οργανώσει τον Παναθηναϊκό από την αρχή.

Δεν έρχεται για να αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή όπως τον γνωρίζουμε. Άλλωστε δεν το έκανε και ποτέ. Δεν θα είναι ο επόμενος Τσάβι Ρόκα. Δε θα ασχοληθεί με τις διαπραγματεύεις μεταγραφών, ούτε θα μπλέξει στα πόδια του Λάζλο Μπόλονι όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα. Άλλωστε, ο Πιέρ Ντρεοσί δεν το έκανε ποτέ αυτό στην καριέρα του.

Υπήρξε διευθυντής ποδοσφαίρου και γενικός διευθυντής στη Λιλ, τη Ρεν και την Paris FC. Αυτόν τον ρόλο, ας τον πούμε… αθλητικό διευθυντή, θα αναλάβει και στον Παναθηναϊκό. Με λίγα λόγια; Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτός που θα έχει γραφείο και εκεί που έχουν τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ και στο προπονητικό κέντρο. Ο άνθρωπος που θα λαμβάνει την τελική απόφαση για τα πάντα, που θα είναι εκείνος ο οποίος θα μιλάει απευθείας με τον Γιάννη Αλαφούζο και δε θα χρειάζεται μεσάζοντες.

Σε αυτόν τον ρόλο πήρε άριστα όπου κι αν δούλεψε. Με αυτόν τον τρόπο απέκτησε τον σεβασμό όλης της ποδοσφαιρικής Γαλλίας. Η γνωριμία του με τον Μπόλονι και η κοινή τους πορεία στη Ρεν αποτέλεσαν το εφόδιο για να κάνουν και οι δύο το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους. Η Ρεν είναι και η απόδειξη του ότι ο Ντρεοσί δεν κάνει συμφωνίες λίγων μηνών. Θέλει να δει πως ο εργοδότης του τον εμπιστεύεται. Ότι τον κάλεσε στο γραφείο του για να του παραδώσει τα κλειδιά του… μαγαζιού και να τον σφήσει να δούλεψει όπως εκείνος ξέρει.

«Να με κρίνετε από τη δουλειά που έχω αφήσει πίσω μου φεύγοντας. Φεύγω με το αίσθημα ότι το έργο μου επιτελέστηκε. Είμαι περήφανος για το ρεκόρ μου. Ό,τι υποσχέθηκα, το έκανα. Η Παρί άλλαξε επίπεδο, από ερασιτεχνική ομάδα έγινε επαγγελματική και το προπονητικό κέντρο στο Ορλί, είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για το μέλλον» είχε αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του από την Paris FC.

Στη Ρεν έμεινε 11 ολόκληρα χρόνια. Πέρασε απ’ όλα τα πόστα, ακόμα και από εκείνο του προπονητή, όταν έφυγε ο Λάζλο Μπόλονι. Ούτε το ήθελε, ούτε του άρεσε. Γι’ αυτό και αποφάσισε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να το μεταφέρει στη διοίκηση και να επιστρέψει στη θέση του, συνεχίζοντας τη δουλειά που είχε ξεκινήσει. Όταν, πια, αποχώρησε το 2013 είχε αλλάξει και η Ρεν επίπεδο. Όπως η Paris FC που λέει και ο ίδιος.

Έφυγε από την τελευταία του δουλειά στις αρχές του έτους, γεμάτος απ’ αυτά που αφήνει πίσω του και αποφάσισε να μείνει εκτός για λίγο διάστημα. Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον για εκείνον από έναν σπουδαίο γαλλικό σύλλογο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γαλλία, η Μαρσέιγ τον είχε στο top 3 των επιλογών της για την θέση του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου, χωρίς πάντων να προχωρήσει το θέμα.

Έχει τη φήμη του ακριβού όσον αφορά τα χρήματα που ζητάει. Όπως έχει και τη φήμη του ιδανικού στις πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Ας το κρατήσουμε αυτό το τελευταίο. Διότι ο Ιανουάριος που έρχεται είναι πολύ πιθανό να είναι μήνας πωλήσεων και όχι μεταγραφών στον Παναθηναϊκό.

Στη Γαλλία τον εκτιμούν και τον σέβονται άπαντες. Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, για την οργάνωσή του και για τις γνώσεις του. Μπορεί να σου παρουσιάσει μία ολόκληρη έκθεση δεκάδων σελίδων για το τι χρειάζεται ένας σύλλογος μονάχα μετά από δύο μέρες παρουσίας του σε αυτόν. Κι αν του δώσεις τα… κλειδιά του μαγαζιού; Συνήθως θα σου κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ