Τι κάνει η ΑΕΚ χωρίς τον Μάνταλο

Τι κάνει η ΑΕΚ χωρίς τον Μάνταλο

Για αυτό η ΑΕΚ χάνει πολλά με τον τραυματισμό του Μάνταλου

Η ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί με αυτό που «τρέχει», από τη στιγμή δηλαδή που επέστρεψε στην Super League και την κανονικότητά της, έχει παίξει συνολικά 112 επίσημα παιχνίδια.

Τα 18 φετινά σε τρεις διοργανώσεις, τα 48 περσινά επίσης σε τρεις διοργανώσεις και τα 46 πρόπερσι, τη χρονιά που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία δηλαδή, συμμετέχοντας μόνο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και όχι στην Ευρώπη.

Από τα αυτά τα 112 επίσημα ματς, λοιπόν, ο Μάνταλος έχει αγωνιστεί στα 94. Εχει χάσει, με λίγα λόγια και κυρίως για λόγους ξεκούρασης, μόλις 18 επίσημα παιχνίδια της Ενωσης.

Είναι και αυτή μία παράμετρος που δείχνει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στην ΑΕΚ. Θα έλεγε κανείς, καθοριστικά. Για να «σπάσουμε» λίγο τους αριθμούς, ο άτυχος αρχηγός των κιτρινόμαυρων που θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτά τα χρόνια της Super League έχει χάσει 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και έξι Κυπέλλου. Κανένα ευρωπαϊκό.

Συγκεκριμένα φέτος, ο Μάνταλος είχε λείψει μόνο από το ματς Κυπέλλου της προηγούμενης εβδομάδας στη Λάρισα κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, εννέα πρωταθλήματος, εφτά στην Ευρώπη και στο άλλο ματς Κυπέλλου, συνολικά 17 ματς, ο αρχηγός ήταν παρών.

Εχει τη σημασία του να δούμε τι κάνει η ΑΕΚ αυτές τις τρεις σεζόν χωρίς τον Μάνταλο στον αγωνιστικό χώρο. Κυρίως στο πρωτάθλημα, διότι από το Κύπελλο έχει λείψει σε κάτι παιχνίδια όπως το φετινό κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Είναι χαρκτηριστικό ότι για αυτή τη διοργάνωση, όποτε λείπει ο Μάνταλος, η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία και συνολικό σκορ στα γκολ 23-2.

Είναι τα παιχνίδια:
Φέτος: Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7
Πέρυσι: ΑΕΚ – Λεβαδειακός 6-0 και Αναγέννηση Καρδίτας – ΑΕΚ 2-2
Πρόπερσι: Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1, ΑΕΚ – Πανελευσινιακός 6-0 και Ξάνθη – ΑΕΚ 0-1

Για το πρωτάθλημα, όμως; Συνολικά τα προηγούμενα δύο χρόνια στα 12 παιχνίδια που έλειψε ο Μάνταλος η ΑΕΚ μέτρησε πέντε νίκες, τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Συνολικά γκολ: 18-6. Οι νίκες της δηλαδή ήταν εντυπωσιακές, οι ήττες μικρές, αλλά καθοριστικές.

Για να τις δούμε όλες, με την υποσημείωση ότι φέτος δεν είχε λείψει από κανένα ματς πρωταθλήματος.

Τα περσινά παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς Μάνταλο:
ΑΕΚ – Πανιώνιος 0-1 (πλέι οφ)
Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2
ΑΕΚ – Κέρκυρα 5-0
ΑΕΚ – Λεβαδειακός 4-0
ΑΕΚ – Ηρακλής 0-0

Τα προπέρσινα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς Μάνταλο:
Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-0 (πλέι οφ)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 (πλέι οφ)
Αστέρας – ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
ΑΕΚ – Λεβαδειακός 1-2
Ξάνθη – ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ – Πλατανιάς 3-0

Αυτά, για να αντιληφθούμε πόσο κομβικής σημασία είναι τελικά η απουσία του Μάνταλου από την ΑΕΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ