Όταν ο Παναθηναϊκός πήγε για τον Μαραντόνα (pics)

Όταν ο Παναθηναϊκός πήγε για τον Μαραντόνα (pics)

Αθλητική εφημερίδα είχε γράψει στις αρχές της δεκαετίας του '80 ότι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αποκτήσει τον 19χρονο τότε Μαραντόνα.

Θα μπορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα να είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα; Στην αρχή της καριέρας του θα μπορούσε, τουλάχιστον σύμφωνα με δημοσιεύματα του γραπτού Τύπου στις αρχές της δεκαετίας του ’80…

Όταν το άστρο του Ντιεγκίτο άρχισε να ανατέλλει με την Αρχεντίνος Τζούνιορς, το καλοκαίρι του 1980 ένα χρόνο μετά την ανάμειξη του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης φέρεται να ασχολήθηκε με τον «Πίπε Ντ’ Όρο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παναθηναϊκά Νέα», ο Βαρδινογιάννης είχε επαφές στην Αργεντινή για να φέρει τον Μαραντόνα στην Ελλάδα.

«Ο Μαραντόνα στόχος του ΠΑΟ» έγραφε το πρωτοσέλιδο χτύπημα της εφημερίδας και συμπλήρωνε στον υπότιτλο: «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου».

Όσο για το εσωτερικό ρεπορτάζ, η εφημερίδα έγραφε με πηχυαίο τίτλο:

«Έχουμε σοβαρές πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, κ. Γ. Βαρδινογιάννης θα κλείσει τη μεταγραφή του ποδοσφαιρικού αυτού φαινομένου στο Σύλλογο μας!».

Τελικά, ο Μαραντόνα πήγε στην Μπόκα Τζούνιορς και από εκεί έχτισε τον μύθο του… Πάντως, το 1987 ο Βαρδινογιάννης παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» και είχε αναφερθεί στην ιστορία, εξηγώντας γιατί δεν ευοδώθηκε η μεταγραφή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ