Αρης – Ολυμπιακός : Πιο καλή η μοναξιά (1-2)

Αρης – Ολυμπιακός : Πιο καλή η μοναξιά (1-2)

Ο Μπουχαλάκης… γιόρτασε, ο Φορτούνης κέρασε και ο Ολυμπιακός πέρασε από το μπλόκο του «Κλ. Βικελίδης», απολαμβάνοντας πια τη μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα.

Στις 30 Νοεμβρίου η ονομαστική του εορτή. Είπε να την τιμήσει.. προκαταβολικά, λίγες ώρες νωρίτερα ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο άνθρωπος της βραδιάς για τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την ιστορία αυτού του 2-1 επί του Άρη, που άφησε τους Ερυθρόλευκους μόνους πρώτους στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ.

Ο διεθνής μέσος σε νύχτα… καριέρας με την Ερυθρόλευκη όσον αφορά στις επιθετικές του επιδόσεις έβαλε και τα δύο γκολ της ομάδας (29΄, 47΄) του Πέδρο Μαρτίνς, ευχαριστώντας θερμά τον δημιουργό Κώστα Φορτούνη που μέσα από την ευστοχία του συμπαίκτη του πρόσθεσε δύο ακόμη ασίστ στο ενεργητικό του: Έχει ήδη 5 σε 7 αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Και αφού καταγράψουμε πως ο Άρης μείωσε στο 73΄ με τον Μπερτόγλιο; Έγινε η δουλειά για τους Πειραιώτες. Η έβδομη νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις (22β) που όχι μόνο φτιάχνει το κέφι τους, αλλά δημιουργεί και έξτρα πίεση στην ΑΕΚ (Αστέρας Τρίπολης) και τον ΠΑΟΚ (Λαμία) που αύριο έχουν αποστολές εκτός έδρας. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός είναι 26 αγωνιστικές αήττητος εκτός έδρας. Μια ομάδα που ξέρει καλά τι να κάνει όταν προηγείται στο σκορ: 7 στα 7 φέτος στο πρωτάθλημα, 2 στα 2 στην Ευρώπη (Ομόνοια, Μαρσέιγ) και bonus ο τελικός κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο Άρης ξεκίνησε καλά. Πίεσε ψηλά θέλοντας να χαλάσει το build up των αντιπάλων του και να χαλάσει και την αμυντική τους ισορροπία. Ήταν όμως άτυχος στο… σενάριο του ματς. Γιατί όταν ο Ολυμπιακός βρήκε λύση, βρήκε και ένα 15άλεπτο όπου κατέληξε στο 0-1 (29΄). Και μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο για να ανατρέψει την κατάσταση δέχτηκε και το 0-2 στο πρώτο σουτ (47΄). Ένα πολύ όμορφο γκολ που στην προκειμένη περίπτωση επέβαλλε και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συνολικά στην αναμέτρηση. Ακολούθησαν ρίσκα που άνοιξαν το γήπεδο. Η στόχευση των γηπεδούχων στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού όπου ο κουρασμένος Ραφίνια βρήκε τον… μπελά του από τον νεοεισελθόντα Σίλβα. Και βέβαια αυτό το γκολ στο 73΄του Μπερτόγλιο που έδωσε περιπέτεια ως το φινάλε σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στο 101΄. Είπαμε όμως: όταν ο Ολυμπιακός προηγείται έχει και τον τρόπο του να πηγαίνει τη διαδρομή ως το τέλος.

Το «10άρι»: Νύχτα Ανδρέα Μπουχαλάκη, αλλά ο Κώστας Φορτούνης πρόσθεσε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του. Έξι ματς στα τελευταία 18 βράδια, αλλά ο διεθνής μεσοεπιθετικός δείχνει να έχει βρει ρυθμό και να το απολαμβάνει. Μια μεγάλη επιστροφή που δίνει άλλες δυνατότητες στον Ολυμπιακό. Έφτιαξε, μοίρασε, έτρεξε. Πολύ σημαντικός στην οικονομία της βραδιάς.

Το «κλειδί»: Η αλλαγή διάταξης του Πέδρο Μαρτίνς στο 12΄. Από 4-3-3 σε 4-4-2 στέλνοντας τον Καμαρά στη δεξιά πτέρυγα και τον Κώστα Φορτούνη στο πλάι του Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός βρήκε άλλες δυνατότητες στην ανάπτυξη από τον άξονα. Και ένα πολύ καλό 15άλεπτο που κατέληξε στο 1-0. Στο 16΄ο Φορτούνης έχασε την ευκαιρία της βραδιάς πλασάροντας άουτ. Στο 29΄μια δική του εκτέλεση φάουλ στην πλάτη της άμυνας έβαλε τη… σπίθα για το γκολ του Μπουχαλάκη που πλασαρισμένος στο δεύτερο δοκάρι εκμεταλλεύτηκε την περίσταση. Και βέβαια το χρονικό σημείο για το 2-0. Έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων που είχαν επιστρέψει στο γήπεδο για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Γιατί κόουτς: Κατόπιν εορτής μπορείς πάντα να πεις πολλά στο ποδόσφαιρο. Ίσως όμως ο Άκης Μάντζιος θα έπρεπε να έχει στοχεύσει νωρίτερα στην «κούραση» συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από τα διαδοχικά ματς. Και δη του Ραφίνια ο οποίος μέσα σε όλα αυτά πέρασε και έναν μπελά τραυματισμού. Η προσθήκη του Σίλβα πίεσε πάρα πολύ τον Βραζιλιάνο. Έδωσε το 1-2 και το… διάδρομο για την ανατροπή. Η εμπειρία των Ερυθρόλευκων όμως τελικά διαχειρίστηκε την κατάσταση.

Στον πάγκο: Ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός επέτρεψε στον Άρη να ξαναμπεί στο ματς. Πριν από το 1-2, ο Παπ Αμπού Σισέ έχει αφήσει τη θέση του κουβαλώντας τη μπάλα για σαράντα μέτρα. Λάθος μιας στιγμής που επί της ουσίας έδωσε ζωή στο παιχνίδι.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Γκανέα), Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα (69’ Μπερτόγλιο), Ματίγια, Τζέγκο, Γκάμα, Γκαρσία (57’ Σίλβα), Μάνος (57’ Λόπεθ)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90+11’ Πέπε), Καμαρά, Φορτούνης (83’ Βρουσάι), Λοβέρα (63’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (83’ Κάιπερς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ