Στη Λαμία η «Εξυγίανση» κάνει… στριπτίζ για τον ΠΑΟΚ! (vids)

Στη Λαμία η «Εξυγίανση» κάνει… στριπτίζ για τον ΠΑΟΚ! (vids)

Δυο χρόνια γίνονται αισχη στη Λαμία, για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να περάσει νικηφόρα από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Το 2018 ο Βιεϊρίνια έπαιξε… βόλεϊ στην περιοχή του Δικεφάλου, αλλά ο Τσαμούρης παρότι ήταν δίπλα στη φάση, δεν έδωσε το πέναλτι. Πέρσι, χάλασε το VAR και η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε 1-0, με γκολ-οφσάιντ του Μάτος!

Η… εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, όπως αποδείχθηκε περίτρανα και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Ασπρόμαυροι με γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί στο 90+1’, το οποίο δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει αφού υπάρχει επιθετικό φάουλ του Τσόλακ στην αρχή της φάσης, επικράτησαν με 2-1 των Ηπειρωτών και πήραν το τρίποντο της νίκης, χάρη στους Σιδηρόπουλο και Σκουλά.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης και o VARίστας έκλεισαν τα μάτια και έδωσαν στον ΠΑΟΚ τρεις αντί για έναν βαθμό, που θα έπρεπε κανονικά να είχε πάρει η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Μια φάση για την οποία τοποθετήθηκε και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον Βρετανό αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ να βγάζει στη… σέντρα τους Σιδηρόπουλο και Σκουλά, που κακώς μέτρησαν το γκολ του Μαροκινού.

Ενα τρίποντο που κράτησε σε επαφή με την κορυφή την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία σήμερα στις 17:15 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λαμία, για την 10η αγωνιστική της Superleague. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη που πέτυχε χθες απέναντι στον Αρη στον Κλεάνθης Βικελίδης (1-2), έφτασε τους 22 πόντους και είναι πλέον στο +4 από τους Ασπρόμαυρους.

Ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μειώσουν ξανά στον πόντο. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίζονται απέναντι στην τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, που έχει πάρει μόλις 2 βαθμούς σε 7 παιχνίδια. Σε ένα γήπεδο, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πράγματα και… θαύματα και ως δια μαγείας πάντα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στις τελευταίες δύο επισκέψεις του Δικεφάλου του Βορρά στην πόλη της Φθιώτιδας, έγιναν διαιτητικά όργια για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να φύγει με το τρίποντο της νίκης από την Στερεά Ελλάδα.

Τον Δεκέμβριο του 2018 ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έπαιξε… βόλεϊ, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με γκολ-οφσάιντ του Μάτος, το οποιο δεν ελέχθηκε ποτέ μέσω της τεχνολογίας, αφού δεν λειτούργησε το VAR! Δύο συνεχόμενες χρονιές, με τον Δικέφαλο να περνάει με διαιτητική εύνοια από τη Λαμία.

Επαιξε… βόλεϊ ο Βιεϊρίνια

Στις 3/12/2018 η Λαμία υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης, για την 12η αγωνιστική της Superleague. Στο 11’ με το σκορ στο 0-0, ο Βιεϊρίνια το έριξε στο… βόλεϊ και σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, μετά το σουτ του Ντένις Επστάιν, αλλά ο διαιτητής Τσαμούρης δεν έδωσε τίποτα!

Ο Πορτογάλος μπακ, που θύμισε τον Ρομπέρτο Κάρλος στο περίφημο Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης, έπαιξε βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη, όμως, ο διαιτητής δεν συγκινήθηκε. Ο Τσαμούρης ήταν δίπλα στη φάση, αλλά δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ενα πέναλτι, που θα έδινε μέχρι και ο Σαββίδης. Οχι, όμως, ο Τσαμούρης, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Ο Βιεϊρίνια και ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για το πέναλτι που έκανε ο Ιβηρας και κάπως έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να περάσει με το τρίποντο από τη Λαμία (0-1).

Μια φάση-συνώνυμο της «Εξυγίανσης». Μια φάση-ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Χάλασε το VAR!

Ενα χρόνο και κάτι μετά το περίφημο χέρι του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Στις 23/1/2020 ο Δικέφαλος αντιμετώπισε τη Λαμία στο ΔΑΚ της πόλης για την 20η αγωνιστική. Το VAR είχε μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και υπήρχε μια σχετική… εγγύηση ότι δεν θα ξαναδούμε όσα είδαμε να συμβαίνουν στον αγώνα του 2018.

Αμ, δε. Μισή ώρα μετά την έναρξη του αγώνα, ο Μάτος σκόραρε από θέση οφσάιντ, αλλά το γκολ του Βραζιλιάνου μπακ δεν ακυρώθηκε ποτέ από το VAR. Γιατί; Επειδή, πολύ απλά το VAR δεν λειτούργησε! Τουλάχιστον, αυτό ανέφερε η ΚΕΔ.

Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ασπρόμαυροι από δεξιά, ο Μάτος ξεκίνησε την προσπάθειά του μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Λαμίας, μπήκε στη φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Ο Σέζος και ο βοηθός του δεν είδαν καμία παράβαση, το VAR… χάλασε και ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε μπροστά στο σκορ.

Στην ίδια φάση μάλιστα δεν είναι μόνο ο Μάτος οφσάιντ, αλλά και ο Μαουρίτσιο, με τον δεύτερο βοηθό να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το σύστημα VAR δεν λειτούργησε ποτέ και ο διαιτητής της αναμέτρησης, για να μην στεναχωρήσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, μέτρησε κανονικά το γκολ.

Μια απόφαση, που προκάλεσε την οργή των παικτών και του τότε προπονητή της Λαμίας, Ακη Μάντζιου, ο οποίος είχε εξοργιστεί και ωρυόταν προς τους διαιτητές του αγώνα. Μάλιστα, κάποιοι από τους παίκτες της Λαμίας φώναζαν «ρε αυτοί μας κοροϊδεύουν»! Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είχε αναφέρει ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου στον αέρα του συνδρομητικού καναλιού κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, ο τέταρτος διαιτητής θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα και να ηρεμήσει τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της Λαμίας, φέρεται να τους είπε ότι η φάση ελέχθηκε μέσω του VAR. «Ελέγχθηκε η φάση και είναι όλα σωστά», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μαλούτας…

Το γκολ-οφσάιντ δεν ήταν το μοναδικό έγκλημα του Σέζου στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού δεν είχε αποβάλει τον Μάτος στο δεύτερο ημίχρονο. Ο μπακ του ΠΑΟΚ αρχικά είχε χτυπήσει εκτός φάσης τον Μπεχεράνο και στη συνέχεια είχε πέσει με τις σκαριές στον Καραμάνο, αλλά ο Σέζος ήταν σε… άλλο γήπεδο.

Κάπως, έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε για δεύτερη σερί χρονιά με το τρίποντο από τη Λαμία. Δεύτερη σερί χρονιά με διαιτητικά «εγκλήματα». Ως δια μαγείας, υπέρ του ΠΑΟΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ