Αρης – Ολυμπιακός : Τα στατιστικά που γκρεμίζουν την προπαγάνδα (pic)

Αρης – Ολυμπιακός : Τα στατιστικά που γκρεμίζουν την προπαγάνδα (pic)

Ο Αρης δυσκόλεψε περισσότερο από όλους τον Ολυμπιακό, ακόμα και από τον Παναθηναϊκό - Τα στατιστικά της αναμέτρησης αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και γκρεμίζουν την προπαγάνδα των... εξυγιαντών.

Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Μέχρι χθες το βράδυ μάλιστα ήταν ισόβαθμες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο λόγος για τον Ολυμπιακό και τον Αρη, που έδωσαν μια σκληρή μάχη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον κόσμο να απολαμβάνει από την τηλεόραση ένα δυνατό παιχνίδι, με ωραία γκολ και θέαμα. Ενα ματς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη και να απολαμβάνουν πλέον την μοναξιά της κορυφής, με 22 βαθμούς, έναντι 19 των Κιτρινόμαυρων.

Ενα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που πέρασαν «δια πυρός και σιδήρου» από το Κλεάνθης Βικελίδης, αφού βρήκαν απέναντί τους μια πολύ δυνατή ομάδα, που πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Μάλιστα, εάν ήταν λίγο πιο τυχεροί οι παίκτες του Ακη Μάντζιου, θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι με την εικόνα που είχαν κόντρα στον Ολυμπιακό απέδειξαν ότι βρίσκονται δίκαια τόσο ψηλά στην βαθμολογία.

Ο Αρης έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα παρά το σοκ από το 0-2, οι παίκτες του δεν σταμάτησαν στιγμή να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση. Το γκολ του Μπερτόγλιο στο 74’ αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων για ένα θετικό αποτέλεσμα και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κροάτη, Ιβάν Μπέμπεκ, πάλεψαν για το γκολ της ισοφάρισης.

Το γκολ του Μπερτόγλιο είναι μόλις το δεύτερο που δέχεται ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτο για τον Ζοσέ Σα, καθώς μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε καταφέρει να σκοράρει απέναντι στους Πειραιώτες. Σε εκείνο το ματς στο τέρμα βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Τα στατιστικά στοιχεία του χθεσινού παιχνιδιού δείχνουν τη δυσκολία της αναμέτρησης των Ερυθρόλευκων με τον Αρη, αλλά και την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Αρης είχε περισσότερες τελικές από τον Ολυμπιακό, περισσότερα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, υπερπολλαπλάσια κόρνερ και περισσότερα γεμίσματα.

Συγκεκριμένα, οι Κιτρινόμαυροι είχαν 9 τελικές και οι Ερυθρόλευκοι 7, ενώ τα σουτ εντός περιοχής ήταν 5-4 υπέρ της ομάδας του Ακη Μάντζιου. Οι γηπεδούχοι πήραν 7 κόρνερ έναντι μόλις 1 των Πειραιωτών και τα γεμίσματα ήταν 7/18 για τον Αρη και 5/13 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Αρης είχε επίσης περισσότερα σουτ εκτός μεγάλης περιοχής (2 έναντι 1), περισσότερα κλεψίματα (25 έναντι 21) και ανάγκασε τον Ζοσέ Σα σε 4 αποκρούσεις, με τον Πορτογάλο να είναι από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού.

Στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, οι Πειραιώτες παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ελ Αραμπί, που σήμερα έπαιξε βασικός, είχαν σχεδόν τις ιδίες τελικές με τους Πράσινους, που παρατάχθηκαν χωρίς προβλήματα στο φαληρικό γήπεδο.

Με ψευτοεννιάρι τον Φορτούνη, ο Ολυμπιακός είχε 6 τελικές έναντι 7 του Παναθηναϊκού και περισσότερα σουτ εντός μεγάλης περιοχής (5 έναντι 2). Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός αντιμετώπισε λιγότερα προβλήματα από τον Παναθηναϊκό, από ότι στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αρη.

Ακόμα και στη μοναδική γκέλα που έχουν κάνει οι Πειραιώτες τη φετινή σεζόν, ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους. Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες (1-1).

Στον αγώνα με τους Ηπειρώτες, όπου η «Εξυγίανση» στέρησε στους Ερυθρόλευκους δύο βαθμούς, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε περισσότερες τελικές από τους γηπεδούχους (10 έναντι 9), περισσότερα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (3 έναντι 2), περισσότερες κεφαλιές (3 έναντι 0) και περισσότερα κόρνερ (4 έναντι 7).

Ο Αρης είναι η ομάδα που μέχρι τώρα δυσκόλεψε περισσότερο τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα που «στρίμωξε» στα σχοινιά τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο διεθνής μέσος σκόραρε για δεύτερη φορά στην καριέρα του δύο γκολ σε ένα παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά κρατάει την εμφάνιση. Μια σπουδαία εμφάνιση, με την οποία απέδειξε ότι είναι καλύτερος – τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή – από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ