Βρουσάι : Στα… χνάρια του Τσιμίκα (vids)

Βρουσάι : Στα… χνάρια του Τσιμίκα (vids)

Το… αγροτικό στη Βίλεμ τον βοήθησε να βελτιωθεί και να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι έτοιμος να παλέψει για μια θέση στο ρόστερ των Πειραιωτών. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός δουλεύει σκληρά και βαδίζει στα χνάρια του Κώστα Τσιμίκα, αποδεικνύοντας με τις εμφανίσεις του ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Μάριος Βρουσάι είναι ένας από τους παίκτες που πιστεύουν πολύ στον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς το αποδεικνύει περίτρανα με τη χρησιμοποίησή του στα τελευταία παιχνίδια, σε Ελλάδα και Champions League. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας πραγματοποιήσει σπουδαία χρονιά στην Ολλανδία με την Βίλεμ, έτοιμος να τα δώσει όλα για να πείσει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ των Πειραιωτών και ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Η σκληρή δουλειά που κάνει στις προπονήσεις αποδίδει καρπούς, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας, Πέδρο Μαρτίνς, να του δίνει χρόνο συμμετοχής.

Η ιστορία του Μάριου Βρουσάι θυμίζει πολύ την αντίστοιχη του Κώστα Τσιμίκα, με τον νεαρό άσο να έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για κάνει μια λαμπρή καριέρα, όπως ο διεθνής μπακ.Ο Βρουσάι είναι γέννημα θρέμμα της ακαδημίας του Ολυμπιακού και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 16 Απρίλη του ΄18, στο 5-1 επί της Κέρκυρας. Αφετηρία με γκολ και μεγάλες προσδοκίες. Στη συνέχεια πήγε δανεικός στην Ολλανδία και το περασμένο καλοκαίρι γύρισε στον Ολυμπιακό. Το περασμένο Σάββατο στο ματς με τον Παναθηναϊκό έκανε την 14η συμμετοχή του με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Ο ενάμισης χρόνος που έκατσε στην Ολλανδία τον βοήθησε να εξελιχθεί, να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βελτιωθεί πάρα πολύ, δείχνοντας τι είναι ικανός να κάνει. Στα λημέρια του Κώστα Τσιμίκα. Στη Βίλεμ (41 συμ, 6 γκολ, 10 ασίστ) όπου βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει έναν δανεισμό σε διάδρομο απογείωσης. Όπως ακριβώς ο Τσιμίκας που πλέον λογίζεται και υπολογίζεται ως ο σημαντικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής των καιρών μας: Εκείνος που ανήκει στη μεγάλη Λίβερπουλ. Είναι πραγματικά δύσκολο μια ομάδα πρωταθλητισμού όπως ο Ολυμπιακός να βρίσκει τρόπο και χώρο για τους… μικρούς των υποδομών. Και όμως σε αυτή τη δεκαετία έχει κάνει μικρά θαύματα.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης (΄19), ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο Μπάμπης Λυκογιάννης, ο Κώστας Τσιμίκας, ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ο Δημήτρης Νικολάου και άλλοι πολλοί μπορούν να το επιβεβαιώσουν μια χαρά. Ποδοσφαιριστές επιπέδου εθνικής ομάδας. Και έρχονται και άλλοι όπως επιβεβαιώνουν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης και ο Βασίλης Σουρλής που το ποδοσφαίρου τους αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον. Ένας τρόπος, ο δύσκολος είναι ο… απευθείας. Ένας δεύτερος και πιο μοντέρνος ο δανεισμός σε κάποια ομάδα του εξωτερικού που μπορεί να διαθέσει χρόνο και να προσφέρει παραστάσεις. Ο Βρουσάι ανήκει σε αυτή την ειδική κατηγορία. Ως ποδοσφαιριστής της Βίλεμ έφτασε ως την εθνική μας ομάδα. Επέστρεψε έτοιμος παίκτης. Με φιλοδοξία να γράψει την δική του ιστορία με τα Ερυθρόλευκα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς το καλοκαίρι τον ξεχώρισε από τους πολλούς «δανεικούς» και του έδωσε τη δυνατότητα να μείνει στο ρόστερ και να αποδείξει την αξία του. Ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύει στο ταλέντο του Βρουσάι, που το βράδυ του Σαββάτου αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του μετά το τέλος του ματς με τον Άρη, για την ολιγόλεπτη αλλά πολύτιμη προσφορά του. Και κυρίως για την προσαρμογή του στις πολλές ανάγκες της εποχής. Με τη Σίτι έπαιξε full back, σε έναν ρόλο που δεν είχε… αγγίξει ποτέ.

Το Σάββατο επέστρεψαν ο Χοσέ Χολέμπας και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ακόμη απουσιάζουν όμως αρκετοί. Και κυρίως «πλάγιοι» σαν τον Βαλμπουενά, τον Μπρούμα, τον Ραντζέλοβιτς. Είναι εποχή που ο προπονητής ψάχνει βαθιά στο ρόστερ για λύσεις. Εποχή που κάποιος σαν τον Βρουσάι (αλλά και τον Ούγκο Κάιπερς που επίσης κέρδισε τις εντυπώσεις) πρέπει να την αρπάξει από τα μαλλιά. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και δη σε αυτό το επίπεδο.

«Δείχνουμε πως μπορούμε να βασιστούμε επάνω τους και μπορούν να μας βοηθήσουν αρκετά. Θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε ευκαιρίες» υποσχέθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς και το ρεπορτάζ φέρει τον Βρουσάι να διεκδικεί θέση ακόμη και στην εντεκάδα της αυριανής αναμέτρησης στο «Βελοντρόμ» με την Μαρσέιγ. Όχι άσχημα για κάποιον που μια εβδομάδα πριν δεν είχε ακόμη ούτε λεπτό συμμετοχής στη σεζόν. Βεβαίως το επικρατέστερο σχήμα είναι 4-3-3 με Μασούρα, Φορτούνη, Ελ Αραμπί στις «επιθετικές» θέσεις. Ακόμη και όμως και η… συζήτηση είναι παράσημο για τον 22άχρονο που πλέον νιώθει μέλος του rotation.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ