Η βαθμολογική άνοδος ΑΕΚ, Άρη και η σταθερότητα ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ

Η βαθμολογική άνοδος ΑΕΚ, Άρη και η σταθερότητα ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ

Τι προκύπτει από τη σύγκριση της φετινής σεζόν με την περσινή όσον αφορά στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας και όχι μόνο...

Η φετινή σεζόν της Superleague είναι μία από τις περιέργες στα χρονικά. Ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω-κάτω στον παγκόσμιο αθλητισμό και το ελληνικό πρωτάθλημα έχει επηρεαστεί αρκετά, όσον αφορά την διεξαγωγή του, ενώ η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο.

Έπειτα από τη συμπλήρωση τουλάχιστον οκτώ αγωνιστικών για κάθε ομάδα (κάποιες έχουν παίξει εννιά και δέκα ματς), όλα δείχνουν πως η υπόθεση της κορυφής δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολη. Αυτό φαίνεται, από τη σύγκριση της φετινής με της περσινής χρονιάς, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, εκτός από την σταθερότητα των Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αρκετά ανεβασμένες δείχνουν είναι και οι ομάδες των ΑΕΚ και Άρη. Πιο αναλυτικά, ο σύλλογος του Πειραιά μετράει επτά νίκες και μία ισοπαλία αυτή την στιγμή, δηλαδή όσο είχε και πέρσι ενώ ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος έχει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Όσο για την ΑΕΚ, μπορεί σε αυτή την περίοδο, να μετρούσε ήδη δύο ισοπαλίες και δύο ήττες (και τέσσερις νίκες), όμως φέτος, η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη αφού έχει έξι τρίποντα, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα. Παρόμοια εξέλιξη έχει και ο Άρης, ο οποίος μπορεί πέρσι να είχε ξεκινήσει μέτρια τη σεζόν με 3 νίκες, ισάριθμες ήττες και 2 ισοπαλίες, όμως τώρα, έχεις τους ίδιους αριθμούς με τους «κιτρινόμαυρους» (6-1-1).

Σταθερός σε σχέση με την περσινή χρονιά, παρουσιάζεται και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μπήκαν για ακόμη μία σεζόν με κακές εμφανίσεις και ο απολογισμός μετά από οκτώ αγωνιστικές είναι τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Όσες και πέρσι δηλαδή.

Ακόμα, την μεγαλύτερη κάθοδο, την έχει ο ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης μπορεί πέρσι να είχε εντυπωσιάσει το ελληνικό πρωτάθλημα και να είχε συλλέξει 16 βαθμούς (5-1-4), όμως η φετινή σεζόν δεν κυλάει καλά. Συγκεκριμένα, έχει τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Δηλαδή έχει μαζέψει τέσσερις πόντους λιγότερους από την περασμένη χρόνια.

Τέλος, όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες. Οι Βόλος ΝΠΣ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έχουν κάνει καλύτερο ξεκίνημα από πέρσι. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλίας έχει συλλέξει 13 βαθμούς (3-4-2) έναντι 10 πέρσι (3-1-5), ο σύλλογος του Περιστεριού έχει επίσης 13 πόντους (3-4-3) έναντι 11 πέρσι (3-2-5) και οι Αρκάδες έχουν 12 βαθμούς (3-3-3) έναντι 10 (3-1-5) της περασμένης σεζόν.

Όσο για τους τελευταίους της βαθμολογίας, η ΑΕΛ είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη διαφορά από πέρσι. Η ομάδα του κάμπου μπορεί να είχε τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες (συνολικά 12 βαθμοί) πέρσι, όμως φέτος έχει μαζέψει τους μισούς βαθμούς. Αναλυτικά, έχει μόλις μία νίκη και τρεις ισοπαλίες μέχρι τώρα ενώ έχει φύγει με σκυμμένο κεφάλι, τέσσερις φορές.

Τέλος, Παναιτωλικός και Λαμία δεν έχουν πετύχει ακόμα νίκη, κάτι που είχε συμβεί και πέρσι. Ο πρώτος είχε τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες, ωστόσο φέτος έχει μία ισοπαλία παραπάνω (0-4-6). Το ίδιο ισχύει και για τη Λαμία, η οποία πέρσι είχε τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, όμως αυτή την στιγμή, έχει μόλις 2 ισόπαλα ματς και έξι ήττες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ