Χριστοδουλόπουλος : «Είναι μεγάλο παιχνίδι, αλλά δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα»

Χριστοδουλόπουλος : «Είναι μεγάλο παιχνίδι, αλλά δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για το ντέρμπι του πρωταθλήματος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και ξεκαθάρισε πως ναι μεν είναι μεγάλο παιχνίδι, αλλά σε καμία περίτωση δεν θα κρίνει τον τίτλο.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στη NOVA για το ντέρμπι της Κυριακής της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα (19:30), λέγοντας πως ναι μεν είναι σπουδαίο παιχνίδι, όχι όμως και καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλητή, διότι ακολουθούν κι άλλα ματς.

Επίσης ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης τόνισε πως όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων και για το που προτιμάει να παίζει, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στις στημένες φάσεις, αλλά και τι πιστεύει πως θα κρίνει το ντέρμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου:

Για το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί κι ο ίδιος σε πολλές θέσεις με αφορμή τη συζήτηση για τον Μπακακή: «Έχω παίξει παντού. Όταν παίζεις σε μια θέση προσαρμόζεσαι πιο εύκολα».

Για το αν θα παίξει ρόλο η έδρα στο ντέρμπι: «Εννοείται ότι παίζει ρόλο η έδρα. Το είδαμε στο Κύπελλο πρόσφατα, αλλά και στο πρωτάθλημα που τα στα πρώτα λεπτά υπήρχε πίεση από εμάς. Ο γηπεδούχος μπαίνει πιο δυνατά, θέλοντας να φτιάξει και τον κόσμο του».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ εμφανίζεται συμπαγής στο Κύπελλο: «Όταν στο Κύπελλο είσαι 0-0 και στο δεύτερο μέρος δεν έχεις δεχθεί μεγάλη πίεση και γνωρίζεις ότι έχει τη ρεβάνς στην έδρα του είναι λογικό».

Για το ντέρμπι του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη: «Είναι μεγάλο παιχνίδι, δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα από αυτό. Το πρωτάθλημα κρίνεται σε όλα τα παιχνίδια. Τα ντέρμπι από μόνα τους δεν δίνουν τίτλο. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Εμείς έχουμε καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και φέραμε ισοπαλία στη Λεωφόρο».

Για το κλίμα που υπάρχει φέτος για τον ίδιο στο γήπεδο και την… τρέλα που προκαλεί στον κόσμο:«Από πέρυσι μου άρεσε η ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο. Έκανα αυτό που μου έβγαινε. Όταν συμβαίνει αυτό το ευχαριστιέμαι».

Για το αν κάνει το κάτι παραπάνω με την μπάλα:«Όχι. Ίσα-ίσα πιστεύω ότι το έχω αφήσει απ’ έξω. Ευχαριστώ πολύ που με αγαπάει ο κόσμος. Κάποιες φορές μπορώ να πάρω καμιά ενέργεια παραπάνω. Κάποιες φορές μου βγαίνει, άλλες όχι. Ακροβατώ σε ένα σχοινί σε τέτοιες περιπτώσεις. Και εγώ από τον εαυτό μου περιμένω το κάτι παραπάνω. Αυτό είναι το παιχνίδι μου».

-το αν το πάθος κάνει τη διαφορά στα ντέρμπι: «Σίγουρα κάνει τη διαφορά το πάθος. Δεν είναι ότι το θέλουμε πιο πολύ από τους άλλους. Απλά κάνει τη διαφορά η ενέργεια. Μπορεί να είναι παιχνίδι που θα φοβάται. Ο πιο έξυπνος, αυτός που θα εκμεταλλευτεί τις λεπτομέρειες θα τα καταφέρει. Δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο καλό παιχνίδι όσο στο ΟΑΚΑ».

Για τη δυσκολία της ΑΕΚ να σκοράρει μέσω στημένων φάσεων: «Είναι συνδυασμός, δεν φταίνε οι παίκτες που δεν κάνουν καλό άλμα ή ότι δεν χτυπάμε εμείς καλά τα φάουλ. Εξάλλου έχουμε τρία γκολ με εκτελέσεις φάουλ, οπότε υπάρχουν καλές εκτελέσεις. Είναι συνολικό το θέμα. Ίσως να σκεφτόμαστε οι μεν ότι δεν βάλαμε το γκολ ή οι δε ότι δεν είχαμε καλή εκτέλεση και δοκιμάζουμε νέα πράγματα».

Για το αν προτιμάει να παίζει η ΑΕΚ με τετράδα πίσω: «Νομίζω ότι πάντα παίζουμε με τρεις πίσω, διότι ο Μιχάλης (σ.σ. Μπακάκης) παίζει σαν τρίτος συνήθως και όταν αγωνιζόμαστε με τέσσερις, καθώς δεν ανεβαίνει πολύ. Η ΑΕΚ ξέρει και προσαρμόζεται. Αν ήταν να διαλέξω κάτι, θα επέλεγα με τέσσερις, διότι προσαρμοζόμαστε και μπορούμε να παίξουμε και με τρεις».

Για το αν έχει αδικήσει τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της καριέρας του: «Ναι, οι επιλογές που έχω κάνει με έχουν αδικήσει. Δεν θα πήγαινα ποτέ στη Βερόνα μετά το Μουντιάλ. Είμαι στο ταβάνι της καριέρας μου. Μετά από μια κακή χρονιά δεν υπήρχαν περιθώρια να έχω ούτε μισή κακή χρονιά. Ξαναβρήκα το θράσος μου μέσα στο γήπεδο. Έχω το θράσος και τη θέληση που με έχουν φέρει εδώ που είμαι τώρα».

Για το φάουλ που έβαλε στον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο: «Το χτύπημα θέλει θράσος. Δεν γίνεται αλλιώς μετά το 80’ να επιλέγεις αυτό το χτύπημα από τέτοια απόσταση. Αν σου βγει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ