Χρήστος Τζόλης : Ο «μεγάλος» μικρός του ΠΑΟΚ (vids)

Χρήστος Τζόλης : Ο «μεγάλος» μικρός του ΠΑΟΚ (vids)

Ο Χρήστος Τζόλης φώναξε «παρών» για ακόμη μια φορά, ήταν εκεί για τον ΠΑΟΚ όταν η μπάλα έκαιγε και απέδειξε ξανά πως είναι για μεγάλα πράγματα…

Ποιος να το πίστευε πριν από το ξεκίνημα της σεζόν, πως ένας 18χρονος θα ήταν εκείνος που θα έβγαινε μπροστά στα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να μην κατάφεραν να προκριθούν από τους ομίλους του Europa League, ωστόσο κατάφεραν να αναδείξουν ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της ομάδας και γενικότερα ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος φυσικά για τον φοβερό και τρομερό Χρήστο Τζόλη. Ο 18χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ ήταν για άλλη μια φορά εκεί για τον Δικέφαλο του Βορρά, όταν η μπάλα έκαιγε και ισοφάρισε προσωρινά για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Έλληνας ακραίος επιθετικός δείχνει συνεχώς πως έχει την ικανότητα και τον χαρακτήρα να αναλαμβάνει ευθύνες ακόμη και σε αυτήν την ηλικία.

Το ξεπέταγμα και η… καθιέρωση!                                                                                 

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρήκε σύμμαχο τον κορωνοϊό, μπήκε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ντεμπούταρε κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν και από τότε έχει πάρει φανέλα βασικού . Στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο απέδειξε γιατί ο ΠΑΟΚ πιστεύει τόσο πολύ στις ικανότητες του. Σκόραρε δύο φορές κόντρα στην Μπεσίκτας, ενώ λίγο έλειψε στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει την μπάλα σπίτι του… Μάλιστα την ίδια εβδομάδα κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Φαν Σιπ, παίρνοντας και τα πρώτα λεπτά με την Εθνική ομάδα.

Από εκεί και πέρα ο Τζόλης έγινε ένα βασικό γρανάζι για τον Δικέφαλο του Βορρά. Στην πρεμιέρα της SuperLeague ο 18χρονος κατάφερε να σκοράρει το μοναδικό γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 1-0 απέναντι στη Λάρισα. Στην ιστορική πρόκριση με την Μπενφίκα αγωνίστηκε για 80 λεπτά, έχοντας μια δυνατή παρουσία, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην άμυνα των Πορτογάλων.

Κόντρα στην Άϊντχοφεν «τρέλανε» ολόκληρη την Ευρώπη… Ο Τζόλης έκανε γιο-γιο την άμυνα της PSV, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση στην Τούμπα με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ στην Ολλανδία είχε επίσης ένα γκολ. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει χαρισματικές επιθετικές αρετές, με ικανότητα και έφεση στο σκοράρισμα.

2ος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ελλάδας

Μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, ο Χρήστος Τζόλης έχει αγωνιστεί συνολικά 17 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ, έχοντας 7 γκολ και 4 ασίστ σε 1.058 λεπτά παρουσίας. Παράλληλα έχει φορέσει τη φανέλα με το Εθνόσημο άλλες τέσσερις φορές, έχοντας σκοράρει απέναντι στην Κύπρο. Ένα ιστορικό γκολ, καθώς σε ηλικία 18 ετών, 9 μηνών και 12 ημερών, έγινε ο 2ος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας.

Οι «σειρήνες» από το εξωτερικό…

Αναμενόμενο ήταν και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, με τα πρώτα δημοσιεύματα να έχουν ήδη βγει. Σύμφωνα με το «TodoFichajes» ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ είναι στο μεταγραφικό μπλοκάκι της Ντόρτμουντ, με τους Βεστφαλούς να προορίζουν τον Τζόλη ως αντικαταστάτη του «φευγάτου» Τζέιντον Σάντσο…

Με τον ρυθμό που πηγαίνει ο Χρήστος Τζόλης αυτή τη στιγμή, δεν θα αργήσει η ημέρα που τα σενάρια αυτά θα γίνουν πραγματικότητα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ