Ποιος είναι ο μεγαλύτερος «killer» στην ιστορία του Ολυμπιακού; (poll)

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος «killer» στην ιστορία του Ολυμπιακού; (poll)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού την τελευταία διετία και to10.gr σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος killer στην ιστορία των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-1 τον Βόλο στο Καραϊσκάκη για την 11η αγωνιστική της Superleague με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σκοράρει τρεις φορές και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στο τρίποντο των ερυθρόλευκων. Ο Μαροκινός γκολτζής πέτυχε το τρίτο του χατ-τρικ με τη φανέλα των Πειραιωτών σε 65 παιχνίδια και είναι δεδομένο πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Καταρχάς, ο Ελ Αραμπί είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την τελευταία διετία και μάλιστα με διαφορά, καθώς έχει σκοράρει 36 τέρματα με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ μπαίνει στην ίδια συζήτηση με παίκτες που στο παρελθόν έχουν γράψει ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, ο Μαροκινός στράικερ είναι στην ίδια συζήτηση με ποδοσφαιριστές όπως ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Αλέκος Αλεξανδρής, ο Αντρέι Γιουσκόβιακ, ο Όλεγκ Προτάσοφ, ο Κώστας Μήτρογλου, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αλλά και ο Ραφίκ Τζεμπούρ που ήταν στην κυριολεξία «εκτελεστές» και όλοι τους είχαν κατά μέσο όρο πάνω από 0,5 γκολ ανά παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αριθμοί του Ελ Αραμπί στατιστικά είναι καλύτεροι από αρκετούς εξ αυτών όμως έχει παίξει λιγότερα ματς. Για παράδειγμα, ο Νίκος Αναστόπουλος αγωνίστηκε σε 187 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού και είχε 114 γκολ, αριθμούς που είναι αδύνατον να φτάσει κάποιος. Ο Αλέκος Αλεξανδρής που έμεινε στο λιμάνι για 10 χρόνια, είχε συνολικά 242 εμφανίσεις και 127 γκολ, έχοντας συνολικά περισσότερα τέρματα, αλλά βάση ποσοστού λιγότερα από τον «Μουστάκια».

Ακόμη ο Όλεγκ Προτάσοφ που έμεινε για τέσσερις σεζόν στον Ολυμπιακό είχε 48 γκολ σε 83 παιχνίδια, ενώ και ο Αντρέι Γιουσκόβιακ μπορεί να έμεινε μόλις μια σεζόν αλλά είχε 12 γκολ σε 25 εμφανίσεις. Εκτός από τους «παλιούς» όμως υπάρχουν και οι πιο πρόσφατοι killer του Ολυμπιακού που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον σύλλογο.

Πρώτος από όλους ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος σε 60 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε 31 γκολ εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν και σημαντικά. Από εκεί και πέρα οι δυο τελευταίοι που μπαίνουν στην συζήτηση για τον μεγαλύτερο εκτελεστή δεν είναι άλλη από τον Κώστα Μήτρογλου και τον Ραφίκ Τζεμπούρ, με τον πρώτο να έχει σκοράρει σε 110 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό 61 γκολ, ενώ τον Αλγερινό ιδιόρρυθμό  στράικερ να έχει 39 τέρματα σε 56 παρουσίες.

Χωρίς πολλά πολλά λοιπόν to10.gr σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς ποιος είναι ο μεγαλύτερος «killer» που έχει φορέσει τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο τα τελευταία 40 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ