Τάνκοβιτς : «Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και στο Euro με την Εθνική»

Τάνκοβιτς : «Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και στο Euro με την Εθνική»

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς σε συνέντευξή του μιλά για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΚ και τους στόχους του με την Ενωση ενώ δεν κρύβει και τη μεγάλη του επιθυμία να κληθεί στην Εθνική Σουηδίας και να αγωνιστεί στο Euro.

Διαδικτυακή συνέντευξη στην εκπομπή «Football Sunday Europe» του «C More» της Σουηδίας έδωσε ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο άσος της ΑΕΚ τόνισε πως προσαρμόστηκε αμέσως στη νέα του ομάδα ενώ ανέφερε πως στόχος του είναι το πρωτάθλημα με την Ένωση αλλά και πως θα ήθελε να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας στο ερχόμενο Euro.

Όσα είπε:

Για το πρώτο διάστημα στην Αθήνα και την ΑΕΚ:

«Νομίζω ότι είναι καλό. Ο προπονητής γνώριζε τις ικανότητές μου πριν έρθω στο κλαμπ, οπότε ήξερε αμέσως πώς να με χρησιμοποιεί, ως ψεύτικο επιθετικό, λίγο σαν δεκάρι, αριστερό και δεξί εξτρέμ, οπότε με έχει χρησιμοποιήσει σωστά. Από τότε που ήρθα, έχω ενταχθεί καλά στην ομάδα. Έχουμε επίσης έναν απλό τρόπο παιχνιδιού, οπότε δεν ήταν περίπλοκα τα πράγματα».

Για την ένταξή του στην ομάδα:

«Είμαι πολύ κοινωνικό άτομο, οπότε μπήκα στην ομάδα πολύ γρήγορα. Οι παίκτες με τους οποίους παίζω είναι επίσης φανταστικοί άνθρωποι και διασκεδάζουν πολύ με το να παίζουν ποδόσφαιρο. Στην ομάδα υπάρχουν επτά παίκτες που μιλούν πορτογαλικά, άλλοι τόσοι Λατίνοι, οπότε υπάρχουν κάποιες ομαδοποιήσεις αλλά όχι κλίκες που να πλήττουν την ομάδα».

Για το πόσο σημαντικό ήταν που έβαλε το πρώτο του γκολ νωρίς:

«Είναι φυσικά από τα πιο σημαντικά όταν πρόκειται για ένα νέο κλαμπ. Μπορείς να μιλήσεις έξω από το γήπεδο και να είσαι αστείος, αλλά στο γήπεδο πρέπει να δείξεις την αξία σου. Ετσι κερδίζεις τον σεβασμό. Είναι σημαντικό να δείξεις γιατί αξίζεις να είσαι εκεί. Δεν είσαι εκεί για να κάνεις τον Τζόκερ και να αστειεύεσαι. Πρέπει να είσαι εκεί σοβαρός».

Για τα όνειρά του:

«Ζω μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση και αγώνα με αγώνα και μετά θα δούμε πώς θα πάει. Φυσικά θέλω να καταλήξουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα θέλω να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ και ασίστ και να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες. Επίσης θέλω να κληθώ στην Εθνική ομάδα και να την εκπροσωπήσω».

Αν ονειρεύεται το Euro:

«Οπωσδηποτε. Θα ήταν ένα όνειρο. Θα ήταν φανταστικό και ως ποδοσφαιριστής ζεις για να παίξεις σε τέτοιες διοργανώσεις. Θα είναι εκπληκτικό».

Για την ενδεχόμενη επιστροφή του Ιμπραίμοβιτς στην Εθνική:

«Έχει αλλάξει πολύ σε σύγκριση με πριν. Τώρα μάλλον θα έλεγα ότι συμμετέχει πολύ περισσότερο στην ομάδα και έπειτα έχει τις ατομικές του ικανότητες που κανείς δεν μπορεί να του αφαιρέσει. Είναι κορυφαίος παίκτης στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά έχει αναπτύξει πραγματικά αυτό το κομμάτι της ομαδικότητας με βάση αυτό που έχω δει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ