Σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας : Η Ξάνθη πρώτα υποβιβάστηκε και τώρα κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΠΑΟΚ!

Σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας : Η Ξάνθη πρώτα υποβιβάστηκε και τώρα κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΠΑΟΚ!

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν, πλέον, οι πρωταγωνίστριες ομάδες του μεγαλύτερου σκανδάλου πολυϊδιοκτησίας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο CAS, με σκοπό να «ρίξει» την Ξάνθη. Αυτή ήταν η ξεκάθαρη επιθυμία. Και αυτός ήταν και ο λόγος που η Ξάνθη επέλεξε να μην προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, με σκοπό να διεκδικήσει τη δικαίωσή της. Για αυτόν τον λόγο δεν ειχε την ίδια απόφαση με τον ΠΑΟΚ. Και εν τέλει υποβιβάστηκε, καθώς η αφαίρεση 12 βαθμών με την οποία είχε τιμωρηθεί από την Εφέσεων της ΕΠΟ, δεν «έπεσε» ή καλύτερα δεν πήρε αναστολή, όπως του ΠΑΟΚ.

Κι όμως, τότε ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι απροκάλυπτα τι πραγματικά συνέβαινε, είχε ορίσει ως έναν από τους μάρτυρες υπεράσπισής του τον… Χρήστο Πανόπουλο. Τον πρώην μεγαλομέτοχο της ακριτικής ΠΑΕ. Ο οποίος, όλως τυχαίως, δεν θέλησε να προασπίσει τα δικαιώματα της ομάδας του έως το τέλος, την άφησε να παίξει μπαράζ με τον Απόλλωνα, την είδε να υποβιβάζεται και εν τέλει την… πούλησε. Κάτι που αμφισβητεί σθεναρά ο Αλέξης Κούγιας σε δημόσιες τοποθετήσεις του όλο αυτό το διάστημα.

Αυτή η Ξάνθη, λοιπόν, με τη… νέα διοίκηση, με το… νέο καθεστώς, από τη Super League, πλέον, αποφάσισε να… εμφανιστεί. Πώς; Μα όπως περίμεναν όλοι όσοι καταλαβαίνουν τι γίνεται. Οπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ σήμερα, ενόψει της αυριανής εκδίκασης της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας στην Επιτροπή Εφέσεων, η Ξάνθη ζήτησε να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΠΑΟΚ. Υπέρ της ομάδας που, σύμφωνα με την ΕΕΑ και δύο αποφάσεις αθλητικών δικαστηρίων, ελέγχει την ΠΑΕ Ξάνθη, μέσω της τριγωνικής σχέσης με τον Καλπαζίδη. Αν μη τι άλλο, έχει ενδιαφέρον…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ που αποκάλυψε την ενέργεια της Ξάνθης υπέρ του ΠΑΟΚ:

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 09/12/2020, ΩΡΑ 15:00
1) Έφεσεις 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αριθμ. 95/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ και 2) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά α) της υπ΄αριθμ. 95/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ β) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ.
2) Πρόσθετη παρέμβαση της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ» ΥΠΕΡ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΚΑΤΑ 1) της υπ΄αριθμ. 95/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ, 2) της υπ΄αριθμ. 20/20 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, 3) των συμπερασμάτων περί παράβασης του άρθρου 69 παρ.9 και παρ. 12 ν.2725/1999 της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως διατυπώνονται στο από 27.1.2020 «Απόσπασμα Πρακτικού», 4) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και 5) ΠΑΕ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ