Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη : Η διαδρομή της πολυιδιοκτησίας

Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη : Η διαδρομή της πολυιδιοκτησίας

Ανοίγει ξανά το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης, καθώς σήμερα (15:00) είναι η εκδίκαση της υπόθεσης στα χέρια της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Τον φάκελο «πολυιδιοκτησίας» ΠΑΟΚ-Ξάνθης (ξανά) παίρνει σήμερα (15.00) στα χέρια της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η ίδια Επιτροπή που το μεσημέρι της 14ης Απριλίου είχε απορρίψει τις εφέσεις των δύο ΠΑΕ, επιβεβαιώνοντας με την απόφαση της πως το σκάνδαλο που ταρακούνησε το ελληνικό ποδόσφαιρο για μήνες είναι υπαρκτό. Ήταν επί της ουσίας το τρίτο δικαστικό «σώμα» που κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και το Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ.

Η ιστορία γνωστή, χιλιοειπωμένη και κυρίως άκρως επιβαρυντική για τις δύο ΠΑΕ μέσα από σειρά οικονομικών συναλλαγών που επιβεβαιώθηκαν. Πρόσωπο-κλειδί ο Ιωάννης Καλπαζίδης, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη. Ένας πρώην σερβιτόρος στο επάγγελμα που βρέθηκε ξαφνικά με εκατομμύρια ευρώ στα χέρια και μέσω μιας εταιρίας της οικογένειας Σαββίδη εξαγόρασε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης αφήνοντας στους τέως ιδιοκτήτες τη χρήση τους!

Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 7 βαθμών για την υπόθεση. Θα υποβιβάζονταν άμεσα αν η Κυβέρνηση με άρον-άρον «φωτογραφική» τροπολογία δεν άλλαζε τον αθλητικό νόμο. Η Ξάνθη κράτησε την ποινή της. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS διεκδικώντας… χρόνο. Δεν ζήτησε από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο να τον αθωώσει. Ζήτησε να τον «δικάσει» με τους δικούς του νόμους. Ανάμεσα σε όσα υποστήριξε προέβαλε πως «Η Επιτροπή Εφέσεων δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης».

Το CAS λοιπόν δεν θέλησε να δώσει λύση. Έστειλε το μπαλάκι… πίσω. Την υπόθεση ξανά στην Επιτροπή της ΕΠΟ. Και μέχρι την εκδίκαση της, τους επτά βαθμούς τιμωρίας πίσω στο «σακούλι» του ΠΑΟΚ. Το Ελβετικό Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του τον Ιούνιο. Γιατί φτάσαμε στον Δεκέμβρη προκειμένου να ανοίξει εκ νέου αυτός ο φάκελος; Διότι μετά από μια σειρά από παράξενα γεγονότα τα μέλη της Επιτροπής παραιτήθηκαν. Η ΕΠΟ σύστησε εκ νέου την Επιτροπή πριν από μερικές εβδομάδες. Και σήμερα ανοίγει ξανά αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί -όπως συνέβη σε όλα τα προηγούμενα «δικαστήρια»- με αφαίρεση βαθμών τότε η ποινή του θα επιβληθεί στην τρέχουσα βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ