Παναθηναϊκός : Επιστρέφει στη Λεωφόρο για έκτη φορά

Παναθηναϊκός : Επιστρέφει στη Λεωφόρο για έκτη φορά

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, στην οποία επιστρέφει για έκτη φορά στην ιστορία του.

Η Λεωφόρος θα είναι πάντα το «σπίτι» του Παναθηναϊκού, ακόμη κι αν πραγματοποιηθεί η Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο στον Βοτανικό. Το «Απόστολος Νικολαϊδης είναι το γήπεδο που οι πράσινοι έγραψαν ιστορία για πολλές δεκαετίες και έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του συλλόγου.

Το τριφύλλι λοιπόν επιστρέφει απόψε (19:30) στο «σπίτι» του για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από 31 ολόκληρους μήνες που απουσίαζε. Κίνηση «υποχρεωτική», δεδομένου ότι ο αγωνιστικός χώρος στο Ολυμπιακό Στάδιο παραμένει προβληματικός και χρειάζεται έξτρα φροντίδα, αλλά και χρόνο απ’ τους ειδικούς για να «επανέλθει» σε καλή κατάσταση.

Αυτή άλλωστε είναι η έκτη φορά που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο, από το 1924 όταν και φτιάχτηκε. Οι πράσινοι χρησιμοποίησαν το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από το 1922 έως το 1984 και εν συνεχεία πήγαν για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Το 1988/89 επέστρεψε για 9 παιχνίδια όταν γινόντουσαν έργα συντήρησης στο ΟΑΚΑ, ενώ το καλοκαίρι του 2000 γύρισαν και πάλι, προχωρώντας σε μία μεγάλη ανακαίνιση που κόστισε περίπου 7 εκατ. ευρώ. Και για μία πενταετία έζησαν μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες, αλλά την κατάκτηση του νταμπλ του 2004.

Το 2007, μετά από μία δεύτερη ανακαίνιση στο ΟΑΚΑ, επέστρεψε ξανά στη βάση του για την αγωνιστική περίοδο 2007/08. Στην εποχή της πολυμετοχικότητας γύρισε μόλις για ένα ματς κατ’ανάγκη, τη σεζόν 2010-11 λόγω ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ. Το καλοκαίρι του 2013, η διοίκηση Αλαφούζου αποφάσισε να επιστρέψει ο σύλλογος για άλλη μία φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το οποίο αποτέλεσε την έδρα του Παναθηναϊκού επί μία πενταετία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έκτοτε επιστρέφει σήμερα μετά από πέντε χρόνια για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω των προβλημάτων στο ΟΑΚΑ για έκτη φορά στην ιστορία του, ενώ υπάρχουν προχωρημένες σκέψεις στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, να χρησιμοποιηθεί η Λεωφόρος ως έδρα του «τριφυλλιού» και σε άλλα εφετινά εντός έδρας παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ