Ηλίας Φυντάνης: Ο «άγνωστος» στρατιώτης του Αλέξη Κούγια!

Ηλίας Φυντάνης: Ο «άγνωστος» στρατιώτης του Αλέξη Κούγια!

Αλέξης Κούγιας και Ηλίας Φυντάνης συνεργάστηκαν συνολικά έξι φορές, μια σχέση με εντάσεις, αλλά και πολλές επιτυχίες, που συνεχίζονται και στην ΑΕΛ

Στις 27 Σεπτεμβρίου η ΑΕΛ ήταν μία ομάδα που είχε δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετρούσε μία ήττα στο μοναδικό παιχνίδι Κυπέλλου που είχε δώσει και ο Αλέξης Κούγιας, όπως ο καθένας στη θέση του, τρωγόταν με τα ρούχα του. Τι έγινε μέσα σε αυτόν τον έναν μήνα;

Η ομάδα της Λάρισας έφτασε στους εννέα βαθμούς. Έριξε και μια τριάρα στο Κύπελλο και κοίτα να δεις σε ποιον αντίπαλο. Στην Παναχαϊκή. Στην ομάδα που αυτό το δίδυμο, που τώρα, σε αυτή του τη συνεργασία, έχει μεταμορφώσει τους Θεσσαλούς. Γιατί αυτό που έγινε τελικά αυτόν τον μήνα, για να απαντήσουμε και στο πρωταρχικό ερώτημά μας, είναι ότι προπονητής της ομάδας είναι πια ο Ηλίας Φυντάνης.

Η Παναχαϊκή πού κολλάει στην ιστορία μας; Είναι η ομάδα που Αλέξης Κούγιας και Ηλίας Φυντάνης συνεργάστηκαν συνολικά έξι φορές! Πόσες; Έξι! Από εκεί ξεκινάει μια σχέση, που είχε εντάσεις, λογικό για τον χαρακτήρα και των δύο, αλλά είχε και έχει πολλές επιτυχίες. Οι τελευταίες απλώς επιβεβαιώνουν γιατί ο Έλληνας τεχνικός, που στο παρελθόν υπήρξε βοηθός, υπηρεσιακός, τεχνικός διευθυντής του Αλέξη Κούγια, στην ουσία αποτελεί τον «άγνωστο» στρατιώτη του.

Μόνο για φέτος κι ας είναι Οκτώβριος, οι δυο τους «τρέχουν» τη δεύτερη συνεργασία τους. Η πρώτη ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Είχε ξεκινήσει στις 3 Απριλίου 2017, τότε, στα τελειώματα της περσινής σεζόν, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε συστήσει τον Φυντάνη σε δύο ρόλους. Ως βοηθός και ως τεχνικός διευθυντής.

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, ο Φυντάνης αποχώρησε. Στις 27 Σεπτεμβρίου επέστρεψε ως υπηρεσιακός. Αλλά εκείνη η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ εντός, τον κράτησε ως πρώτο. Η συνέχεια τον εδραίωσε. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά με τον τρόπο που ήρθε, το γκολ του Περόνε που κακώς ακυρώθηκε και το οποίο θα έφερνε μια απίθανη ανατροπή. Η εκτός έδρας νίκη επί του Πλατανιά, η οποία ήταν η πρώτη σε ροή πρωταθλήματος από την… Β΄Εθνική και για την ακρίβεια από τις 29 Μαΐου 2016 και το 1-2 στην έδρα του Αχαρναϊκού. Η τριάρα στην Παναχαϊκή για το Κύπελλο. Και τελικά η νίκη επί του Λεβαδειακού το Σάββατο (28/10).

Οι δυο τους γνώριζαν πολύ καλά πώς είναι να συνεργάζονται. Με τα καλά τους και τα στραβά τους. Άλλώστε, πρώτα ξεκίνησαν με τα… στραβά, όταν ο Φυντάνης ήταν προπονητής στην Ηλιούπολη και ο Κούγιας ήταν απέναντί του. Οταν, όμως, βρέθηκαν στην ίδια πλευρά, άρχισαν να δείχνουν τι μπορούν να κάνουν. Πότε; Τη σεζόν 2010-2011, όταν με την Παναχαϊκή κέρδισαν την άνοδο από την Football League 2. Την επόμενη χρονιά, ο Κούγιας με τον Φυντάνη συνεργάστηκαν τρεις φορές στην Παναχαϊκή. Την σεζόν 2012-2013 άλλες δύο. Την επόμενη άλλη μία, έστω για τέσσερα ματς. Εξι φορές τον προσέλαβε.

Στην ΑΕΛ αυτή η σχέση για την ώρα έχει μείνει στις δύο. Για έναν προπονητή ασφαλώς με δίπλωμα UEFA Pro. Γεννημένος στις 21 Μαΐου 1962, με πολλές εμπειρίες από ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει πια. Αυτό της Δ’ Εθνικής. Κορυφαία επιτυχία του τότε; Η άνοδος με τον Αίαντα Σαλαμίνας μετά από 29 χρόνια στην Γ’ Εθνική! Την περίοδο 2007-2008 στην Ηλιούπολη, επιστροφή στον Αίαντα, γιατί όπου κι αν πάει επιστρέφει και μετά την Παναχαϊκή, από τον Σεπτέμβριο του 2016 δηλαδή, στον Ιάλυσσο Ρόδου. Μέχρι που μπήκε στη ζωή του η ΑΕΛ. Ο Κούγιας είχε μπει νωρίτερα, πολύ νωρίτερα. Πλέον συνεργάζονται, κρατηθείτε, για 8η φορά στην ποδοσφαιρική ζωή τους!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ