Λαμία – Ολυμπιακός 0-6: Εξάσφαιρος πρωταθλητής

Λαμία – Ολυμπιακός 0-6: Εξάσφαιρος πρωταθλητής

Μπαλάρα από τον Ολυμπιακό στη Λαμία, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να διαλύει με 6-0 τους γηπεδούχους - Εξι διαφορετικοί σκόρερ, με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν... πάρτι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Γκολ και θέαμα από τον Ολυμπιακό στη Λαμία, με τους Ερυθρόλευκους να παίζουν μπαλάρα και να διαλύουν με 6-0 την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, για την 12η αγωνιστική της Superleague.

Οι Πειραιώτες έκαναν… πάρτι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και με έξι διαφορετικούς σκόρερ έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση, αποδεικνύνοντας για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν ότι είναι έτη φωτός μακριά από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.  Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του να ξεδιπλώνει στο γήπεδο τις αρετές της και να πετυχαίνει την 9η νίκη της σε 10 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μάλιστα έχει πολλούς λόγους για να αισθάνεται χαρούμενος, αφού εκτός από την ευρεία νίκη των πρωταθλητών, είδε έξι ποδοσφαιριστές του να βρίσκουν δίχτυα, ανάμεσα σε αυτούς και τους Σουντανί και Κάιπερς!

Τον χορό τον γκολ άνοιξε ο Μπουχαλάκης (13’), με τους Εμβιλά (34’) και Ελ Αραμπί (35’) να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπιασαν… δουλειά οι Σουντανί (82’), Κάιπερς (83’) και Μασούρας (87’). Πρώτο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού για τον Εμβιλά, όπως επίσης και για τον Κάιπερς, ενώ ο Σουντανί πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί τον περασμένο Φεβρουάριο! Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 28 βαθμούς σε 10 ματς και βρίσκεται στο +4 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Τιάγκο Σίλβα πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Μπαμπής Τεννές ξεκίνησε την Λαμία με την εξής 11άδα: Θεοδωρόπουλος, Ζιούλης, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Παλαβαντισβίλι, Μπουλούλης, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Ρόμανιτς, Ντέλετιτς και Αραμπούλι.

0-1 με το… καλησπέρα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να ανοίξει γρήγορα το σκορ και να βάλει τις βάσεις για μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν και στο 10’ έριξαν την πρώτη… προειδοποιητική βολή με τον Εμβιλά. Ο Γάλλος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στον κακό αγωνιστικό χώρο και ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες βρήκαν το γκολ που έψαχναν, με τον Μπουχαλάκη! Ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός από αριστερά, ο Σεμέδο πήγε να πάρει την κεφαλιά, συγκρούστηκε με τον Θεοδωρόπουλο, που έδιωξε δύσκολα με γροθιές, με την μπάλα όμως να πηγαίνει στον Μπουχαλάκη και αυτός με κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-0! Ο διεθνής μέσος με το τρίτο του γκολ σε 9 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Λαμίας και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ερυθρόλευκους.

Διπλό… χτύπημα από Εμβιλά και Ελ Αραμπί

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, με την Λαμία να περιμένει στο δικό της μισό και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 24’ ο Ρόμανιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ζοσέ Σα είχε κλείσει σωστά τη γωνία του και μπλόκαρε εύκολα.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με ένα τρομερό γκολ από τον Γιαν Εμβιλά! Στο 34’ ο Γάλλος είδε αριστερά την κινηση του Χολέμπας, του πέρασε την μπάλα, ο έμπειρος μπακ έκανε τη σέντρα, ο Σαραμαντάς απομάκρυνε με το κεφάλι, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Εμβιλά, ο οποίος έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση και την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου για το 2-0! Μια φάση, η οποία ξεκίνησε και τελείωσε από τα πόδια του Γάλλου «μαέστρου», που σούταρε με τη μία και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Δευτερόλεπτα αργότερα μάλιστα ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπι! Προτού καταλάβουν οι γηπεδούχοι τι έχει συμβεί, οι Πειραιώτες σκόραραν για τρίτη φορά στην αναμέτρηση. Στο 35’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μαροκινός στράικερ τελείωσε υποδειγματικά τη φάση μπροστά στον Θεοδωρόπουλο, κάνοντας το 3-0 για τους πρωταθλητές.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και με τα γκολ των Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Ελ Αραμπί πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-3. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σοβαροί και είχαν καθαρίσει ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βάζει τον Πέπε αντί του Εμβιλά και τον Τεννέ να ρίχνει στο ματς τους Τσούκαλο και Βασιλακάκη αντί των Παλαβαντισβίλι και Μπουλούλη.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στη Λαμία, με τις δύο αλλαγές των γηπεδούχων να συνεργάζονται. Στο 56’ ο Τσούκαλος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βασιλακάκης βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν στην ευκαιρία της Λαμίας στο 58’ με το σουτ του Τιάγκο Σίλβα, αλλά ο Θεοδωρόπουλος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την προσπάθεια του Πορτογάλου μέσου.

Στο 62’ ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας τον Σουντανί στη θέση του Ελ Αραμπί. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Βάτσιος έδειξε πέναλτι υπέρ της Λαμίας, σε χέρι του Ραντζέλοβιτς. Ο διαιτητής είδε ο ίδιος στο βίντεο τη φάση που έγινε στην περιοχή του Ολυμπιακού και έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ρόμανιτς έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Στο 66’ ο τεχνικός των Πειραιωτών έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τον Ανδρούτσο αντί του Ραφίνια και τον Αβραάμ αντί του Σεμέδο, που ένιωσε ενοχλήσεις. Στο 75’ ο Πορτογάλος έριξε στο ματς και τον Κάιπερς αντί του Τιάγκο Σίλβα. Στο τελευταίο 15άλεπτο του αγώνα ο Ολυμπιακός ανέβασε ξανά την απόδοσή του, έκλεισε τη Λαμία στα καρέ της και πέτυχε τρία ακόμα γκολ με τους Σουντανί, Κάιπερς και Μασούρα! Στο 76’ οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Μπουχαλάκη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Σουντανί να απειλήσει. Ο Αλγερινός σούταρε, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 81’ ο Σαραμαντάς έκανε χέρι σε προσπάθεια του Ραντζέλοβιτς, με τον διαιτητή αρχικά να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στη συνέχεια όμως πήγε ο ίδιος στο μόνιτορ, είδε τη φάση και έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον μπακ της Λαμίας, ο οποίος μάλιστα δεν διαμαρτυρήθηκε. Ο Σουντανί ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.  Ενα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Κάιπερς να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Ραντζέλοβιτς σήκωσε το κεφάλι του, έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Βέλγος επιθετικός με κεφαλιά νίκησε τον κίπερ των γηπεδούχων για το 5-0! Ο Ολυμπιακός δεν έριξε… ταχύτητα και στο 87’ σκόραρε για έκτη φορά στην αναμέτρηση! Ο Ανδρούτσος σέντραρε από δεξιά και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες, με τους Ραντζέλοβιτς και Σουντανί, αλλά ο Σέρβος και ο Αλγερινός δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Ετσι το 0-6 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να περνάει με εμφατικό τρόπο από τη Λαμία.

Το δεκάρι: Ολη η ομάδα του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τη νίκη. Εβγαλαν ψυχή, είχαν πάθος και δεν σταμάτησαν λεπτό να προσπαθούν. Εξι γκολ, με έξι διαφορετικούς σκόρερ!

Το κλειδί: Ο Μπουχαλάκης στο 13’ έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας της Λαμίας και στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο τους. Τα δύο μαζεμένα γκολ των Εμβιλά και Ελ Αραμπί (34’, 35’) κλείδωσαν το και έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρίες, τόσο πριν την έναρξη του αγώνα, όσο και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, όπως επίσης και οι Σουντανί, Ανδρούτσος και Κάιπερς που μπήκαν στο δεύτερο μέρος. Ο Αλγερινός και ο Βέλγος σκόραραν, ενώ ο Ελληνας άσος είχε την ασίστ στο γκολ του Μασούρα.

Στον πάγκο: Η Λαμία παρά τη αμυντική τακτική του Μπάμπη Τεννέ, δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ολυμπιακό, που πέταγε… φωτιές. Εξι γκολ δέχθηκε η ομάδα της Φθιώτιδας, που σε ένα ακόμα ματς τη φετινή σεζόν παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Λαμία (Μπάμπης Τέννες): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Παλαβαντασβίλι (46′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Προβυδάκης, Ζιούλης, Αραμπούλι (85′ Βλαχομήτρος), Μπουλούλης (46′ Βασιλακάκης) και Ντέλετιτς (85′ Κωστίκα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (66′ Ανδρούτσος), Σεμέδο (66′ Αβραάμ), Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (46′ Πέπε), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (75′ Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς, Μασούρας και Ελ Αραμπί (61′ Σουντανί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ