Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 3-4 : Το VAR έσωσε την ΑΕΚ στο 95′

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 3-4 : Το VAR έσωσε την ΑΕΚ στο 95′

Απίθανα πράγματα στη Ριζούπολη με το VAR να παίρνει «πίσω» πέναλτι στο 95΄. Καρίμ, Λιβαί και... παιδικά λάθη της άμυνας του Απόλλωνα προηγήθηκαν για το 4-3 της Ένωσης.

Απίστευτο, τρελό ματς στη Ριζούπολη! Η ΑΕΚ νίκησε με 4-3 τον Απόλλωνα σε ένα παιχνίδι που η Ένωση προηγήθηκε με 4-2 εκμεταλλευόμενη και τα κενά των γηπεδούχων στην άμυνα λίγο πριν το 90′ κι έφτασε να σωθεί στο 97′ από το VAR που πήρε πίσω πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο, λόγω οφσάιντ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κιτρινόμαυρους» ο Ανσαριφάρντ που σκόραρε δις, αλλά και ο 17χρονος Μιτάι που ήταν εντυπωσιακός και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Σε τρομερή κατάσταση ήταν και ο Λιβάι Γκαρσία που σκόραρε το γκολ της χρονιάς, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ!

Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, καθώς υπήρξε καταλογισμός πέναλτι για τον Απόλλωνα, όμως μετά από εξέταση VAR η φάση (ορθά) δεν μέτρησε, μιας και υπήρχε στο ξεκίνημά της εκτεθειμένος παίκτης των γηπεδούχων!

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ είχε εκπλήξεις καθώς ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε φανέλα βασικού στον Μιτάι, ενώ κράτησε στον πάγκο και τον Τάνκοβιτς, επιλέγοντας έναν σχηματισμό με 4-3-3. Η Ένωση μπήκε στο ματς πολύ δυνατά και μόλις στο 6’ θα ανοίξει το σκορ! Μετά από μια καταπληκτική συνεργασία των Κιτρινόμαυρων ο Μιτάι θα βγάλει μια εξαιρετική ασίστ στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός φορ με πλασέ θα κάνει το 0-1!

Η χαρά της ΑΕΚ θα κρατήσει λίγο όμως. Μιας και δύο λεπτά μετά ο Απόλλωνας θα ισοφαρίσει! Μετά από σέντρα από αριστερά ο Φερνάντεθ με πολύ ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα και θα κάνει το 1-1! Ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να πάρει άμεσα το προβάδισμα και στο 12’ θα χάσει σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει ξανά.

Ο Λιβάι Γκαρσία θα… χορέψει την άμυνα του Απόλλωνα, θα βρεθεί τετ α τετ με τον Βέρχουλστ, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα αποκρούσει σωτήρια. Στο 19’ όμως θα γίνει το 1-2, με ένα γκολ που θέτει υποψηφιότητα για το κορυφαίο τέρμα της χρονιάς! Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον Δικέφαλο!

Ενώ στο 25’ θα γίνει και το 1-3, με μια απίθανη εκτέλεση του Ανσαριφάρντ! Ο Ιρανός φορ θα πιάσει έναν «κεραυνό» αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, με το δεύτερο τέρμα του στο ματς. Η Ένωση απέκτησε έτσι «μαξιλαράκι» ασφαλείας και έκανε διαχείριση του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα, κρατώντας τον Απόλλωνα μακριά από την περιοχή της.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Καρέρα απέσυρε τον Γκαρσία προκειμένου να μην τον επιβαρύνει και έβαλε στη θέση του τον Τάνκοβιτς, με τη διάταξη να μένει η ίδια. Η Ένωση συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 53’ άγγιξε το τέταρτο γκολ, με τον Ανσαριφάρντ.

Από τη μεριά του ο Γιώργος Παράσχος ρίσκαρε, άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2 και προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην ΑΕΚ. Και στο 66’ ο Απόλλωνας κατάφερε να μπει ξανά στο ματς, μειώνοντας το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τσαμπούρης νικάει στον αέρα τους αμυντικούς της Ένωσης και κάνει το 2-3, με το παιχνίδι να «φουντώνει» ξανά!

Το τέρμα του Απόλλωνα αφύπνισε την ΑΕΚ που βγήκε και πάλι μπροστά. Στο 69’ η Ένωση σπατάλησε διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Μετά από γύρισμα του Ολιβέιρα ο Τάνκοβιτς θα σουτάρει στην κίνηση, ο Βέρχουλστ θα αποκρούσει με δυσκολία, ενώ το ίδιο θα κάνει και στη συνέχεια της φάσης στο κοντινό πλασέ του Σάκχοφ.

Το παιχνίδι απέκτησε έναν περίεργο ρυθμό. Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να πιέσει για την ισοφάριση, όμως το έκανε ανορθόδοξα. Από την άλλη η ΑΕΚ όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε πρόθεση να πατήσει πάνω στο προβάδισμά της και να μην πάρει ρίσκα.

Στο 88’ η ΑΕΚ θα βγει στην αντεπίθεση, ο Τάνκοβιτς θα μοιράσει και ο Ολιβέιρα θα εκτελέσει για το 2-4! Ωστόσο ο Απόλλωνας δεν τα παράτησε ούτε εκεί! Στο 93’ ο Μπαξεβανίδης βρίσκει δίχτυα με το κεφάλι και κάνει το 3-4! Ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο! Απόφαση που όμως δεν θα ισχύσει, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Μουνιέ ήταν οφσάιντ! Έτσι το ματς έληξε με νικήτρια την ΑΕΚ, που πήρε τους τρεις βαθμούς με ιδρώτα και πολύ αγωνία!

Το κλειδί: Το προβάδισμα που πήρε από νωρίς η ΑΕΚ και αποδείχθηκε αδύνατο να ανατραπεί από τον Απόλλωνα.

Το 10άρι: Ο Ανσαριφάρντ. Έβαλε δύο πανέμορφα γκολ και οδήγησε την Ένωση στη νίκη.

Στον πάγκο: Ο Σβάρνας. Ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι κακός και επιρρεπής στα λάθη.

Γιατί κόουτς: Ο Μάσιμο Καρέρα ρίσκαρε με την επιλογή του αρχικού σχήματος, όμως δικαιώθηκε. Αντίθετα δεν παίρνει καλό βαθμό στη διαχείριση του ματς.

Γκολ: Ανσαριφάρντ 6’, 25’, Φερνάντεθ 8’, Γκαρσία 19’, Τσαμπούρης 66’, Ολιβέιρα 88’, Μπαξεβανίδης 93’

Κίτρινες: Ιωαννίδη (44’), Λαγός (84’) – Τάνκοβιτς (70’), Κρίστισιτς (79’), Ινσούα (84’).

Κόκκινες: –

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-5-1): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τσαμπούρης (70’ Μπρούσιτς), Κιτοκό (70’ Ντάουντα), Σλίβκα, Χουχούμης (46’ Τσιλούλης), Κολ, Φερνάντεθ (80’ Μουνιέ), Ιωαννίδης (90’ Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81’ Ινσούα), Σιμόες (68’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Γκαρσία (46’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (68’ Κρίστισιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (68’ Ολιβέιρα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ