Ολυμπιακός : Η μεταγραφή του Δεκέμβρη, βάζει ιδέες στον Μαρτίνς για την ΑΕΚ

Ολυμπιακός : Η μεταγραφή του Δεκέμβρη, βάζει ιδέες στον Μαρτίνς για την ΑΕΚ

Ο Τιάγκο Σίλβα ήρθε από την… εξωτερική και αλλάζει τις δυνατότητες της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.

Και ξαφνικά: Πολλά και διαφορετικά τα μέτωπα στο μεγάλο λιμάνι. Σε σημείο που ένα ματς που έγινε μόλις χθες να μοιάζει ήδη… μπαγιάτικο. Λίγο η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, λίγο η αντίστροφη μέτρηση με την ΑΕΚ και ακόμη περισσότερο όσα συμβαίνουν από τα ξημερώματα με την καταγγελία του Κώστα Καραπαπά έχουν αλλάξει την ατζέντα με συνοπτικές. Για όλους εμάς φυσικά. Όχι για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Για τον Πορτογάλο που από χθες έχει να το λέει για την ομάδα του και την προσαρμογή της στις πολύ δύσκολες συνθήκες της Λαμίας. Στον τρόπο που διαχειρίστηκε ένα ματς που έμοιαζε με μπελάς. Αλλά που δεν αποδείχθηκε τέτοιος ακριβώς γιατί ο Ολυμπιακός δεν το επέτρεψε. Το πρώτο αληθινά γρήγορο γκολ της φετινής σεζόν (Μπουχαλάκης 13΄) σε όλες τις διοργανώσεις. Η ωριμότητα στη διαχείριση του. Και ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε ο… λογαριασμός πριν φτάσουμε στην ανάπαυλα ήταν μια σειρά από «δεδομένα» που έκανε τον 50άχρονο να ξαναβρεί το χαμόγελο του. Έπειτα από καιρό.

Κλειδί σε όλο αυτό: Η μεταγραφή του Δεκέμβρη. Ο Τιάγκο Σίλβα. Έδειξε κάτι με τον Βόλο σε λίγα λεπτά. Έδειξε ακόμη περισσότερα χθες στη πρώτη συμμετοχή του στην 11άδα. Ένας κεντρικός χαφ με χαρακτηριστικά που συμπληρώνουν την εξίσωση της μεσαίας γραμμής. Μυαλό «10» σε κορμί «8». Δημιουργός από την πίσω ζώνη. Κάποιος που θέλει να βλέπει την ομάδα μπροστά του. Με μπόλικες ασίστ αλλά και γκολ στην καριέρα του (31+31 σε 274 συμ). Και με τεράστιο κίνητρο να πετύχει στον Ολυμπιακό. Η Φόρεστ δεν το συζητούσε καν να τον αφήσει να φύγει. Εκείνος όμως ήθελε κάτι άλλο στην καριέρα του. Και αυτό το κάτι δεν κρύβει πως το έχει βρει στο λιμάνι. Έστω και αν χρειάστηκε να περάσει μπόλικες περιπέτειες. Ένας μικρός τραυματισμός, ένα υποχρεωτικό διάστημα αποχής λόγω του covid. Μια κατάσταση που έγινε… μεγαλύτερη μέσα από το γεγονός ότι ερχόμενος αργά δεν χώρεσε στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ο Μαρτίνς στο μισό και βάλει του ΄20 σκέφτηκε πολύ σοβαρά να προσαρμόσει τη season 3 πάνω σε διάφορες παραλλαγές του 4-3-3. Στην πορεία έχασε τον Γκιγιέρμε, αλλά με τον Εμβιλά, τον Πέπε και τον Τιάγκο Σίλβα γέμισε πάρα πολύ τον άξονα του. Σχημάτισε ένα rotation πολύ ενδιαφέρον. Και κυρίως γέμισε τη φαρέτρα του με διαφορετικά «βέλη». Το ότι ως εδώ οι δύο Πορτογάλοι δεν μπόρεσαν να μπουν στην ομάδα ήταν ένα «σιωπηλό» πρόβλημα που εξανάγκασε τον συμπατριώτη τους να αφήσει αυτό το πλάνο στην άκρη. Τώρα έρχονται και οι δύο στο προσκήνιο. Με τον Σίλβα να μοιάζει σαφώς πιο έτοιμος. Και να βάζει ιδέες ακόμη και για το μεθαυριανό ματς στο ΟΑΚΑ.

Επιστρέφουν Φορτούνης και Καμαρά. Διόλου απίθανο όμως να δούμε 4-3-3 με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Τιάγκο Σίλβα. Συνθήκη που επιβάλλει στους δύο να ψάξουν άλλη πόρτα για την εντεκάδα. Δοκιμή δεν υπάρχει ακόμη. Αύριο θα προκύψει μια πρώτη προσαρμογή εντεκάδας στον Ρέντη. Η… ιδέα όμως δεδομένα είναι καταχωρημένη στις σημειώσεις του τεχνικού τιμ για την αναμέτρηση με την ομάδα του Καρέρα. Και έχει και λόγους «ποδοσφαιρικούς» να παραμείνει στο τραπέζι της συζήτησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ