Συγκλονίζει ο γιατρός του Άρη : «Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι πάνω από το χρώμα της φανέλας»! (vids)

Συγκλονίζει ο γιατρός του Άρη : «Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι πάνω από το χρώμα της φανέλας»! (vids)

Ο γιατρός του Άρη, Γιάννης Χρίστου, που έπεσε κατευθείαν πάνω στον Ουαγκέ μαζί με συνάδελφό του για να δουν αν είναι καλά, συγκλονίζει τους πάντες με τα ανθρώπινα λόγια του!

Αλλού μπορεί να είναι κάτι αυτονόητο. Εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι. Γι’ αυτόν τον λόγο η ανθρώπινη πράξη των γιατρών του Άρη να πέσουν κατευθείαν πάνω στον παίκτη του ΠΑΟΚ, Ουαγκέ, για να δουν αν είναι καλά μετά τον τραυματισμό του, προκαλεί ευχάριστη έκπληξη σε όλους μας.

Ένας εκ των γιατρών, ο Γιάννης Χρίστου, μίλησε για αυτό το συμβάν στην ΕΡΤ3. Και ανέφερε πως ο όρκος του Ιπποκράτη που έχουν δώσει οι γιατροί, είναι πάνω από οποιαδήποτε φανέλα ομάδας. Και το όποιο χρώμα έχει εκείνη.

Δείτε τα όμορφα λόγια του κ. Χρίστου:

«Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι πάνω από το χρώμα της φανέλας. Είχε χτυπήσει ο Μάνος, έπειτα από μια αγκωνιά στον αυχένα, και είχε βγει από την άλλη πλευρά του γηπέδου στη σέντρα. Είχα βρεθεί δίπλα του με τον φυσικοθεραπευτή τον Τάσο Κατσικά, για να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες. Ήταν σφοδρή η σύγκρουση του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, φάνηκε εξ’ αρχής ότι θα αντιμετώπιζε μεγάλο τραυματισμό. Φοβηθήκαμε μην είχε σκιστεί όπως χτύπησε πάνω στο δοκάρι. Δεν σκέφτηκα δευτερόλεπτο, ούτε εγώ ούτε ο φυσικοθεραπευτής, ότι θα έπρεπε να τον βοηθήσουμε για τα δευτερόλεπτα τα πρώτα μέχρι να έρθει το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ.

Έπρεπε να ενημερώσω τον διαιτητή ότι είχαμε σοβαρό τραυματισμό για να διακόψει τον αγώνα και να κληθεί ο γιατρός του ΠΑΟΚ. Ήθελα να δώσω τις πρώτες βοήθειες για αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα που θα περνούσαν. Ο αθλητής πονούσε, η σφοδρότητα ήταν μεγάλη, ενώ είχε μπλεχτεί και στα δίχτυα της εστίας. Καταλαβαίνετε ότι ήταν σε άβολη θέση. Από τη στιγμή που ήταν δίπλα μου, ήταν χρέος μου να ενημερώσω και τον διαιτητή για να έρθει άμεσα το επιτελείο του ΠΑΟΚ.

Βάσει της βιβλιογραφίας έχουν καταγραφεί λίγα περιστατικά τέτοιου τραυματισμού. Δεν έχω μιλήσει με το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ για να δω πώς θα το αντιμετωπίσουν. Γνωρίζω απλά ότι θα χρειαστεί ένα ή δύο χειρουργεία ο αθλητής για να αποκατασταθεί η συνδεσμική αποκατάσταση. Μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάστασή του θα χρειαστεί περισσότερος από ένας χρόνος.

Κανένας γιατρός που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δεν θα σκεφτόταν τι χρώμα φανέλας φοράει ο ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι πεσμένος κάτω. Ο αθλητισμός δεν είναι για εμάς μόνο ποιος θα κερδίσει το ντέρμπι, είναι θέμα φιλοξενίας, να βοηθήσουμε συνάδελφο. Δεν υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα που υπάρχει αγωνιστικά».

Δείτε τη φάση ξανά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ