Η τελευταία… ζαριά του Καρέρα και το τελευταίο «χαρτί» της ΑΕΚ

Η τελευταία… ζαριά του Καρέρα και το τελευταίο «χαρτί» της ΑΕΚ

Κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι το αποψινό ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση δε θέλει ούτε να σκέφτεται νέα απώλεια βαθμών...

Ενα ματς… φωτιά. Ένα ματς, μισή σεζόν.

Με αυτές τις λέξεις μπορεί να περιγράψει κανείς την αποψινή μάχη της ΑΕΚ με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο θάνατος σου, η ζωή μου είναι η αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό για την Ένωση.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν πολλά περιθώρια. Μετά και την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, μια νέα απώλεια θα ήταν κάτι παραπάνω από καταστροφική. Και φυσικά, θα προκαλούσε νέες, αλυσιδωτές εξελίξεις.

Ο Δικέφαλος κυνηγάει το τρίποντο στο ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους» για τρεις πολύ σημαντικούς λόγους. Για τον Καρέρα, τη βαθμολογική απόσταση και για μια… κατάρα των τελευταίων χρόνων που δε λέει να σπάσει.

Ρέστα από τον Καρέρα

Δεδομένο πρώτο. Ο Μάσιμο Καρέρα έχει λάβει τη στήριξη του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Δεδομένο δεύτερο. Τα πάντα ενδέχεται να αλλάξουν, αν λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ, η Ένωση δεν είναι η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι.

Κακά τα ψέματα, ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται σε δύσκολη θέση και είναι στο επίκεντρο της κριτικής. Ο Καρέρα δείχνει να έχει χάσει τη… μπάλα και στα αποδυτήρια, με την ΑΕΚ να μυρίζει συνεχώς… μπαρούτι. Έχουν μαζευτεί πολλά αρνητικά αποτελέσματα, ο πρώην τεχνικός της Σπαρτάκ Μόσχας έχει χάσει πολλούς θαυμαστές εντός και εκτός ομάδας και όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι.

Αν ο Δικέφαλος δεν επικρατήσει στο αποψινό ντέρμπι, τότε τα σύννεφα που έχουν εμφανιστεί πάνω από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο θα φέρουν εξελίξεις. Ραγδαίες.

Ο Καρέρα δεν είναι… Μαρτίνς | to10.gr

Πετάει λευκή πετσέτα, αν…

Πάμε και στο βαθμολογικό κομμάτι. Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στο -6 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Αν το ντέρμπι βαφτεί ερυθρόλευκο, τότε η διαφορά θα πάει στο +9, με τις δυο ομάδες να συναντιόνται εκ νέου στις αρχές του νέου έτους, στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Οπότε, μια ήττα στο αποψινό ματς του ΟΑΚΑ, ισοδυναμεί και με μια… ταφόπλακα στις ελπίδες και τα όνειρα των «κιτρινόμαυρων».

Και επειδή, άπαντες γνωρίζουν πως λειτουργεί ο πλανήτης ΑΕΚ, η εσωστρέφεια θα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην «κιτρινόμαυρη» πόρτα. Πράγμα που σημαίνει, ότι το χαρτί δε γυρίζει και η Ένωση θα χτυπάει και πάλι το κεφάλι της στον τοίχο, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μένει εκτός τίτλου από πολύ νωρίς.

Θέλει να βάλει στοπ στην κατάρα

7 Φεβρουαρίου του 2018. Η ΑΕΚ επικρατεί με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και σφραγίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τότε χρονολογείται και η τελευταία «κιτρινόμαυρη» επικράτηση σε ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους». Έχουν ακολουθήσει επτά ματς, με τον Δικέφαλο να μετράει 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Κα φυσικά, στα πέντε αρνητικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβάνεται και ο τελικός του Βόλου.

Έχουν μαζευτεί πολλά ματς στα οποία η ΑΕΚ δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης και αναμφίβολα, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θέλει να βάλει φρένο σε αυτό το αρνητικό σερί των τελευταίων χρόνων.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 (7/10/2018)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 (17/2/2019)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (27/10/2019)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (26/01/2020)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 (28/06/2020)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 (19/07/2020)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0- 1(12/09/2020)

Εν κατακλείδι, η αποψινή αναμέτρηση είναι βαρόμετρο για τη συνέχεια της «κιτρινόμαυρης» σεζόν, με τον Κάρερα και τους παίκτες του να ετοιμάζονται να παίξουν… τα ρέστα τους για να ανατρέψουν το κακό κλίμα και να πάρουν ένα ντέρμπι που ισοδυναμεί με… μισή σεζόν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ