Τα Σούπερ Λιγκ… νέα δείχνουν καλύτερο Ολυμπιακό

Τα Σούπερ Λιγκ… νέα δείχνουν καλύτερο Ολυμπιακό

Μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, καλύτερες προϋποθέσεις για τον τίτλο. Δύο γεγονότα που κάνουν τον Ολυμπιακό να πατά καλύτερα στις ράγες της Σούπερ Λιγκ.

Προκύπτει από το βράδυ της Τετάρτης. Ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός Ολυμπιακός υποδέχθηκε το αποτέλεσμα με την ΑΕΚ. Η αποτίμηση ενός ντέρμπι Σούπερ Λιγκ από εκείνα που αν τα θυμάσαι, ο λόγος δεν είναι σίγουρα το ποδόσφαιρο: «Μια νύχτα στο χωράφι του ΟΑΚΑ» ήταν ο κωδικός της 16ης του Δεκέμβρη για τις δύο ομάδες. Εκεί έσπειραν. Εκεί θέρισαν και οι δύο τους.

Γύρω από τους πρωταθλητές λοιπόν δύο τάσεις. Και μάλιστα καταγεγραμμένες από τις δημόσιες τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών. Ο Βρουσάι και ο Εμβιλά που δήλωσαν ανικανοποίητοι από το αποτέλεσμα, ο Ραφίνια που έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «σημαντικό» τον βαθμό που προστέθηκε στο σακούλι. Φυσικά έχουν όλοι δίκιο. Διότι και μια ευκαιρία χάθηκε σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την αντίπαλο του και προηγούνταν ως το 80΄.

Και η ισοπαλία αυτή όμως σχημάτισε ένα πρώτο «σημαντικό» προβάδισμα στον μαραθώνιο του τίτλου. Και ας έχουν περάσει μόλις 11 από τις συνολικά 36 αγωνιστικές. Οι Ερυθρόλευκοι ξέρουν καλά τη θέση του οδηγού σε αυτές τις κούρσες. Αυτή τη στιγμή κοιτάζουν πίσω και βλέπουν δεύτερο τον Άρη (-3) που κανείς δεν τον περίμενε στη κουβέντα του πρωταθλητισμού. Βλέπουν τον ΠΑΟΚ (-5) και την ΑΕΚ (-6) σε μια απόσταση που σαφώς δημιουργεί από τώρα στους Δικεφάλους «έξτρα πίεση» εν όψει της συνέχειας. Και κυρίως: Ξέρει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του ότι όλα αυτά συνέβησαν στο διάστημα που ήταν ανοιχτό το μέτωπο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια περίοδος που προφανώς και σχηματίζει «ναρκοπέδιο».

Καλύτερα από πέρσι

Πέρσι έπειτα από 11 αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός είχε 27 βαθμούς. Φέτος έχει 29. Πέρσι η ΑΕΚ ήταν ήδη στο -9 αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν ισόβαθμος στην κορυφή. Και όλα αυτά έως τις 25 Νοέμβρη καθώς το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Τέλη Δεκέμβρη συνολικά οι Πειραιώτες είχαν χάσει 10 από τους 12 βαθμούς που απώλεσαν στην περσινή Σούπερ Λιγκ (οι πέντε ισοπαλίες με Παναθηναϊκό, Ξάνθη, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Βόλο). Ήταν στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Φέτος οι χαμένοι βαθμοί είναι μόλις 4 από τις ισοπαλίες με τον ΠΑΣ και την ΑΕΚ.

Αν κάποιος ξέρει να διαβάζει σωστά τους αριθμούς θα διαπιστώσει ότι ήδη σχηματίζονται μια χαρά προϋποθέσεις. Και ο Πέδρο Μαρτίνς ανήκει σε αυτούς που καταλαβαίνουν καλά αυτές τις… ποδοσφαιρικές πράξεις. Εξ ου και η τοποθέτηση του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ «Ήταν πολύ δύσκολο ματς παιδία. Ο κακός αγωνιστικός χώρος μας δημιούργησε σημαντικά εμπόδια. Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει αλλά για μια ακόμη φορά πληρώσαμε ένα δικό μας λάθος. Δεν πειράζει. Ο βαθμός είναι σημαντικός για τον στόχο μας. Πάμε να πάρουμε το ματς της Κυριακής με τη Λάρισα για να κάνουμε καλές γιορτές» είπε ο 50άχρονος στους ποδοσφαιριστές του θέλοντας να γυρίσει τη σελίδα.

Οι τέσσερις μεγάλοι στόχοι

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα τα ξαναπούν σύντομα: 3 Γενάρη στο Καραϊσκάκης. Αν οι Ερυθρόλευκοι κάνουν τη δουλειά που πρέπει με την ΑΕΛ τότε θα έχουν το δικαίωμα να στείλουν και την Ένωση σύντομα στο -9. Σε μια απόσταση που προφανώς θα την αποθαρρύνει. Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Απόψε ο Άρης δοκιμάζεται στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Μια νίκη για τους Ερυθρόλευκους μπορεί να συνοδευτεί με «μποναμά» ένα μεγαλύτερο βαθμολογικό προβάδισμα.

Για να κλείσει το ΄20 ιδανικά. Και κυρίως για να ολοκληρωθεί το μισό της σεζόν με 100% ευστοχία στους «βασικούς» στόχους: Η κατάκτηση του κυπέλλου και η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τον Σεπτέμβρη. Η πρόκριση στα ευρωπαϊκά νοκ άουτ του Φλεβάρη. Και φυσικά η θέση του οδηγού στην κούρσα της Σούπερ Λιγκ. Διόλου άσχημα σε αυτή την τόσο παράξενη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ