Λεβαδειακός – Κέρκυρα 2-0

Λεβαδειακός – Κέρκυρα 2-0

Σημαντική νίκη πήρε ο Λεβαδειακός επί της Κέρκυρας (2-0) στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει αφενός την παραμονή και να κυνηγήσει αφετέρου το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Μαρκόφσκι και Γιακουμάκης οι σκόρερ. Στην προτελευταία θέση παραμένουν οι Φαίακες.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να είδαμε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με ελάχιστες ευκαιρίες, όμως στο δεύτερο, ο ρυθμός ανέβηκε ο Λεβαδειακός κυριάρχησε στο γρασίδι και κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη (2-0), χάρη στα γκολ του Μαρκόφσκι και του Γιακουμάκη, απέναντι στην… ανήμπορη για διπλά Κέρκυρα (είναι μια από τις δύο ομάδες της Super League χωρίς νίκη εκτός έδρας – η έτερη είναι ο Παναθηναϊκός) η οποία παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό από θέαμα. Ξεχωρίζει κανείς μόνο τις ευκαιρίες των γηπεδούχων στο 18′. Μετά από το… κάτι σαν σουτ του Σουμπίνιο, η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Πέτρο Γιακουμάκη, εκείνος γύρισε στον Μητρόπουλο ο οποίος έκανε το σουτ με τον Σπύρο Σπίνουλα να διώχνει πάνω στη γραμμή, και στο 22′ με την φανταστική ενέργεια του Γιουσούφ από τα αριστερά ο οποίος απέφυγε τρεις παίκτες αλλά όχι και τον Γρομητσάρη ο οποίος απομάκρυνε παραχωρώντας κόρνερ. Με την σέντρα – σουτ του Γιουσούφ και τον Γιαννακόπουλο να παρατηρεί την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε και το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ και τους βαθμούς της νίκης. Μόλις στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου ο Επστάιν απείλησε με ένα μακρινό σουτ, ενώ στο 49′ οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ, με τον Τσαμπούρη να κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Μαρκόφσκι να παίρνει την κεφαλιά από τον Σιόντη και να «γράφει» το 1-0.

Από αυτή την στιγμή κι έπειτα η Κέρκυρα αντέδρασε και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Πρώτη καλή στιγμή για τους Φαίακες στο 56′ όταν οι αμυντικοί του Λεβαδειακού δεν απομάκρυναν σωστά μετά το κόρνερ του Επστάιν, έτσι ο Γεωργίου σούταρε μέσα στην περιοχή αλλά ο Επασί δήλωσε «παρών». Ενώ έξι λεπτά αργότερα μια εξαιρετική συνεργασία των Τουράν – Γεωργίου, με τον δεύτερο να μπαίνει στην περιοχή με τον Λεονάρντο να σώζει βάζοντας την κόντρα.

Και εκεί που η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη αναζητούσε το γκολ, στο 66′ ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Λεβαδειακό, δια ποδός Πέτρου Γιακουμάκη. Ο νεαρός επιθετικός μετά το γέμισμα του Επασί και την αργοπορία των Αντέτζο – Γρομητσάρη βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννακόπουλο, και πλάσαρε ιδανικά για το 2-0. Στο 84′ οι Βοιωτοί είχαν τεράστια ευκαιρία για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, όταν μετά την μαγική μπαλιά του Τσαμπούρη ο Γιακουμάκης βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, με τον κίπερ του ΑΟΚ να τον νικά και να σώζει την εστία του.

Στις καθυστερήσεις του ματς (93′), η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει, με το τον Τουράμ να βρίσκει τον Παμλίδη μέσα στην περιοχή, το πλασέ του τελευταίου όμως να είναι άστοχο. Έτσι οι Βοιωτοί που είναι εντυπωσιακοί εντός έδρας (έχοντας χάσει μόνο από την ΑΕΚ) πήραν μια πολύτιμη νίκη που ουσιαστικά τους εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία και τους δίνει την δυνατότητα για καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Προτελευταία, συνεχίζει να προβληματίζει η Κέρκυρα.

Το κλειδί: Το δεύτερο τέρμα του Λεβαδειακού ήρθε σε ένα σημείο που η Κέρκυρα πίεζε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, έτσι της ανέκοψε τη φόρα.

Το 10άρι: Εξαιρετικός ο σκόρερ Πέτρος Γιακουμάκης κινούταν, καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς, πολύ απειλητικά στην περιοχή της Κέρκυρας. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Γιουσούφ – Τσαμπούρη.

Στον πάγκο: Ο Σουμπίνιο ήταν μια αρνητική νότα στην αναμέτρηση, όχι για τα πεπραγμένα του στο γρασίδι, αλλά για την αντίδρασή του την στιγμή της αντικατάστασής του από τον Ζοσέ Ανιγκό, όταν εκνευρισμένος αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Πολύ κακή και η αντίδραση των Αντέτζο – Γρομητσάρης στη φάση του 2-0.

Λεβαδειακός – Κέρκυρα 2-0

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γκολ: Μαρκόφσκι (49′), Γιακουμάκης (66′)

Κίτρινες κάρτες: 3′ Μάρτιν Ρόλε, 65′ Σωτήρης Μπαλάφας

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (91′ Ομπιόρα), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (60′ Μπελγκαζουανί), Μαρκόβσκι

Κέρκυρα (Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλα, Αναστασίου, Ιωάννου (58′ Αντέτζο), Γρομητσάρης, Γεωργίου, Σιόντης (80′ Αρτυματάς), Μπαλάφας, Επστάιν (70′ Παμλίδης), Ρόλε, Τουράμ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ