ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός : Το παρελθόν ενός άκρως ενδιαφέροντος ζευγαριού (vids)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός : Το παρελθόν ενός άκρως ενδιαφέροντος ζευγαριού (vids)

Το «10» με αφορμή τη σημερινή αναμέτρηση (20/12, 19:30) της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό σας θυμίζει τις στιγμές που παραμένουν ανεξίτηλες στις μνήμες των φίλων των δύο ομάδων.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (20/12, 19:30) στην Τούμπα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Η κάθε ομάδα θέλει τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία, ο «Δικέφαλος» του Βορρά, χρειάζεται τους τρεις βαθμούς για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία και από την άλλη, ο (με φόρα) Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι δεν επιθυμεί να «χαλάσει» το θετικό του σερί και να μείνει πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος και τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το μόνο σίγουρο για τους «Πράσινους» είναι ότι δεν θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να παραδώσουν τα «όπλα».

Αν μη τι άλλο, το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει χαρίσει πολλές αξέχαστες στιγμές και συγκινήσεις κατά το παρελθόν που έμειναν στην ιστορία. Το «10» θυμίζει στους παλαιότερους και μαθαίνει στους νέους. Δείτε στιγμές και πρόσωπα που ξεχώρισαν σε αντίστοιχες αναμετρήσεις του παρελθόντος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό…

Με δύο γκολάρες επέστρεψαν οι «Πράσινοι»

Αγώνας – διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στις 31 Μαρτίου του 2002 και ουσιαστικά βγήκαν χαμένοι από το «κυνήγι» της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας. Μεγάλος νικητής ήταν το θέαμα και το σασπένς σε έναν αγώνα που χρειαζόταν πραγματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το «Τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ και η… μερική ανατροπή ήρθε με δύο υπέροχα γκολ από Καραγκούνη και Κωνσταντίνου.

Η παράδοση του Δημήτρη Παπαδόπουλου

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είχε αναπτύξει μία άκρως «ερωτική» σχέση με τα δίχτυα των τερμάτων στην Τούμπα, καθώς τις φορές που αγωνίστηκε εκεί σκόραρε τέσσερις φορές.

Τα τρία γκολ του Γεωργιάδη κόντρα στην… πρώην

Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ένας παίκτης που αναδείχθηκε και έζησε μεγάλες χαρές με τον Παναθηναϊκό αλλά και ως αντίπαλος τον πλήγωσε ουκ ολίγες φορές. Οι τρεις ήταν με τον ΠΑΟΚ…

Το γκολ φάουλ του Κλέιτον και ο βραζιλιάνικος χορός

Το εκπληκτικό φάουλ του Κλέιτον στο ματς της σεζόν 2011/12 και εν συνεχεία ο βραζιλιάνικος χορός των «Πράσινων» στο κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε φύγει με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη, διασύροντας τον ΠΑΟΚ με 3-1.

Ο Μπορέλι τη νίκη και το πρωτάθλημα

Τη σεζόν 1995/96 ο Παναθηναϊκός έδινε μάχη για το πρωτάθλημα, την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν για να παραμείνει στην κατηγορία. Στην Τούμπα ο Μπορέλι χάρισε νίκη-τίτλο στο «Τριφύλλι». Ο Δικέφαλος σώθηκε στο τέλος.

Ευρύτερη νίκη με πρωταγωνιστές τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς

Την σεζόν 2017/18, Πέλκας και Πρίγιοβιτς δίνουν το σύνθημα και ο ΠΑΟΚ κάνει «πάρτι», επικρατώντας με 4-0.

Όταν η Τούμπα χειροκρότησε τον Βαζέχα

Στο παρελθόν, μόνο ένας αντίπαλος έχει… αναγκάσει την Τούμπα να τον χειροκροτήσει. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποιός την σεζόν 1999/2000 είχε δεχτεί την «αναγνώριση» των φίλων του ΠΑΟΚ.

Η τελευταία νίκη των «Πρασίνων», ήρθε στις καθυστερήσεις

Η τελευταία χρονικά νίκη του Παναθηναϊκού ήρθε στο 90+3′ με γκολ του Μολίνς που σόκαρε την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

Τα γκολ του… αμφίδρομου «Σάλπι»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει βρει δίχτυα στην Τούμπα τόσο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όσο και με εκείνη του Παναθηναϊκού…

Από ωραίος… μοιραίος ο Μπεργκ

Μετά το γκολ του Κλάους, ο Παναθηναϊκός πίεσε και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Μπεργκ από ωραίος έγινε… μοιραίος, με χαμένο πέναλτι.

Το γκολ «ποίημα» του Παμπλο Γκαρσία

Ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ είχε πετύχει ένα από τα κορυφαία γκολ στην ιστορία των ντέρμπι, πιάνοντας στον ύπνο άμυνα και Τζόρβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ