Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Στο 81' βρέθηκε να χάνει με 1-0, όμως με μια μεγάλη ανατροπή και πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό και δύο γκολ στο 87' και το 93', έφυγε νικήτρια από το Καραϊσκάκη με 1-2 και συνεχίζει να βλέπει τίτλο.

Η ΑΕΚ στο 81′ έχανε 1-0. Ο Ολυμπιακός, μέσα στους πανηγυρισμούς του, ξέχασε ότι τα παιχνίδια τελειώνουν μετά το 90′. Και το πλήρωσε με τρόπο πολύ άσχημο. Με τον Τσιγκρίνσκι στο 87′ και τον Γιακουμάκη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ένωση πήρε ένα απίστευτο διπλό (με 1-2) στο Καραϊσκάκη. Πείτε το και διπλό τίτλου, αφού έμεινε εκείνη κυρίως να κυνηγά τον ΠΑΟΚ!

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Μέχρι το 80′ το ντέρμπι ήταν μία σουπίτσα. Ο Ολυμπιακός δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ άλλες δύο στο δεύτερο. και 0-0, που έμοιαζε ότι θα έρθει από εδώ μέχρι την… Τουμπα. και τότε, μίλησε το ποδόσφαιρο. Αυτό δηλαδή που το κάνει να είναι τόσο ξεχωριστό.

Στο 81′ ο Ανσαριφάρντ που είχε μπει ως αλλαγή, έκανε το 1-0. γκολ σε πέμπτο σερί ματς πρωταθλήματος, φανέλα με το όνομα και τέτοια. Πανηγυρισμοί, σαν η μάχη τίτλοου, η πρώτη από τις υπόλοιπες, να έχει τελειώσει. Το ποδόσφαιρο τέτοιες συμπεριφορές, όμως, τις τιμωρεί.

Η ΑΕΚ στο 87′ ισοφάρισε με τον Τσιγκρίνσκι, ίσως στο πιο… άνοστο, αλλά πολύτιμο γκολ του πρωταθλήματος. Και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ της απόλυτης ανατροπής, με τον Γιακουμάκη. Το πρώτο του στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και τι γκολ έμελε να είναι αυτό.

Οι εκπλήξεις των προπονητών

Ολυμπιακός και ΑΕΚ παρατάχθηκαν στο Καραϊσκάκη χωρίς Ανσαριφάρντ και Λιβάγια αντίστοιχα. Έκπληξη και από τους δύο Ισπανούς τεχνικούς. Ο Γκαρθία με τον Οφόε και σχηματισμό 4-3-3 πόνταρε περισσότερο στον εθουσιασμό. Ο Χιμένεθ στα λεπτά που θα περνούσαν. Έγιναν και τα δύο.

Ο Ολυμπιακός πίεσε και στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να απειληθεί καν από την ΑΕΚ, τουλάχιστον έβγαλε δύο φάσεις. Αλλά… τσιντώτας. Όχι στον Οφόε στο 25′ και στον Πάρντο στο 40′. Ένα 0-0 που αδικούσε τον Ολυμπιακό, αλλά ένα πρώο ημίχρονο που κυρίως αδικούσε το ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέβηκε. Όχι σε απόδοση, αλλά σε μέτρα στο γήπεδο. Στο 58′ απείλησε και για πρώτη ορά, αλλά η κεφαλιά του Αραούχο δεν ήταν δυνατή για να νικήσει τον Προτό. Στο 69′ όμως η κεφαλιά του Μασούντ ήταν μια χαρά, αλλά ο Σισέ έβγασλε πάνω στη γραμμή με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο 66′ μια σέντρα του Κούτρη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά περισσότερο ήταν κατά λάθος. Και τότε… οι αλλαγές. Πρώτος ο Μάριν, που μπήκε στο 79′ και στο 80′ είδε κι εκείνος τον Τσιντώτα να λέει όχι.

Και μετά, οι υπόλοιποι. Πρώτα ο Ανσαριφάρντ για το 1-0 και κυρίως ο Γιακουμάκης, που βοήθησε το 1-1 και έκανε το 1-2. Απίθανη βραδιά για τον μικρό, που θα την θυμάται για πάντα.

Το κλειδί: Ασφαλώς το γκολ του Τσιγκρίνσκι. Κρύο, άχρωμο, άγευστο, χωρίς νόημα για τον Ολυμπιακό. Αλλά το δέχεται, στο 87′, μόλις έχει αγγίξει τη νίκη και στη συνέχεια όλα αλλάζουν.

Το 10άρι: Μπήκε ως λύση ανάγκης στο 85′ ο Γιακουμάκης. Και; Συμμετοχή στο πρώτο γκολ, σκόρερ στο δεύτερο και άρα πρωταγωνιστής. Αυτός καθόρισε το ματς, αυτή την απίθανη ανατροπή της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Στον πάγκο: Ο Ολυμπιακός από το γκολ του 81′ και μετά. Ο Φορτούνης για παράδειγμα, έκανε σκαφτό σουτ σε φάση που θα μπορούσε ακόμη και να τελειώσει την ιστορία, δηλαδή πριν το 1-1. Η χαλαρότητα πληρώνεται.

Γιατί κόουτς: Ο Γκαρθία πήρε αρκετά πράγματα από τον Οφόε, αλλά όχι από τον σχηματισμό του 4-3-3. Με τον Ανσαριφάρντ πήρε γκολ. Ο Χιμένεθ από την πλευρά του, έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι. Το… έξω ο Λιβάγια δεν μπορούσε κανείς να το προβλέψει. Και παρά τη νίκη, η επιλογή δεν τον δικαίωσε σε τίποτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 1-2
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Βασίλειος Καμπούρης
Τέταρτος: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Γκολ: 81′ Ανσαριφάρντ / 87′ Τσιγκρίνσκι, 90’+3′ Γιακουμάκης
Κίτρινες: Μποτία, Ρομαό, Ανσαριφάρντ / Σιμόες, Μασούντ, Μπακάκης
Κόκκινες: 90’+4′ Μποτία

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71′ Ταχτσίδης), Οφόε (58′ Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79′ Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72′ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας (85′ Γιακουμάκης), Αραούχο (62′ Λιβάγια).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ