Παναθηναϊκός στην Τούμπα: Κάθε χρόνο κι ένας νέος «Κύζας»

Παναθηναϊκός στην Τούμπα: Κάθε χρόνο κι ένας νέος «Κύζας»

Ο Ούγγρος ρέφερι Μπόγκναρ ακολούθησε τη διαιτητική πεπατημένη των τελευταίων ετών στην Τούμπα: τα είδε όλα ασπρόμαυρα και αδίκησε τον Παναθηναϊκό.

Τι είχες Γιάννη στην Τούμπα; Τι είχα πάντα… Αδικίες από τη διαιτησία… Συστηματικές τα τελευταία χρόνια. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Έχει μετατραπεί σε δεδομένο: ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην Τούμπα και ο διαιτητής θα ευνοήσει τον ΠΑΟΚ. Είτε είναι Έλληνας, είτε Ευρωπαίος, είτε… από τον πλανήτη Πλούτωνα. Μικρή σημασία έχει η εθνικότητα, αφού το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Το βράδυ της Κυριακής ο Ούγγρος Τόμας Μπόγκναρ τα έβλεπε όλα ασπρόμαυρα… Ή δεν έβλεπε, όπως τον Τζόλη ο οποίος στη φάση του πρώτου γκολ κινήθηκε προς τη μπάλα, σηκώθηκε να πάρει την κεφαλιά αλλά διαιτητής και στο VAR έκριναν πως δεν βρήκε τη μπάλα και επηρέασε τη φάση… Και στη συνέχεια της φάσης ο Σβιντέρσκι σκόραρε το 1-0.

Όπως ο Μπόγκναρ δεν είδε το καθαρό σπρώξιμο του Γιαννούλη στον Αϊτόρ στο 45′ και δεν υπέδειξε το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Όταν πέρυσι στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος, ο Σλοβένος Βίντσιτς υπέδειξε χωρίς δισταγμό πέναλτι στην επαφή που είχε ο Κουρμπέλης με τον Κρέσπο. Ή τη… βουτιά του Πέλκα στον προημιτελικό του Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Ο Ινσούα ακόμα απορεί με την πτώση του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και το πέναλτι που έδωσε προβάδισμα στο σκορ σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός ήλεγχε πλήρως.

Ο Μπόγκναρ δεν είδε ούτε την ανατροπή του Χατζηγιοβάνη από τον Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή, που θα ήταν η δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Πορτογάλο. Όταν ο ΠΑΟΚ μία εβδομάδα πριν έκανε φασαρία για μία πτώση του Τζόλη στην περιοχή του Άρη και καμωνόταν πως ήταν πέναλτι…

Αλλά, εντάξει, ας δούμε και τη θετική πλευρά… Ο Μπόγκναρ δεν κατάφερε να γίνει Κύζας. Δεν τον έφτασε… Ο Ούγγρος δεν το… τράβηξε τόσο πολύ και η… κορυφή των «σφαγών» του Παναθηναϊκού στην Τούμπα τα τελευταία χρόνια στον ημιτελικό του Κυπέλλου το 2018, μένει αξεπέραστη.

Πάντως, περισσότερο ή λιγότερο, τείνει να καθιερωθεί. Ο Παναθηναϊκός ξέρει πως πριν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, θα αδικηθεί από τον διαιτητή. Κυρίως, όμως, ο μηχανισμός την επόμενη μέρα θα αναλάβει να πείσει ότι δεν συνέβη το παραμικρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ