Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Η κριτική των παικτών της Ένωσης

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Η κριτική των παικτών της Ένωσης

Η κριτική των Κιτρινόμαυρων και του Μανόλο Χιμένεθ από to10.gr.

Το άψογο κοουτσάρισμα του Χιμένεθ που δικαιώθηκε απόλυτα από τα ρίσκα του, ο πληθωρικός Σιμόες, ο κορυφαίος Τσιγκρίνσκι και ο Γιακουμάκης που έγινε ο άνθρωπος του αγώνα. Διαβάστε την κριτική των παικτών της ΑΕΚ και του Μανόλο Χιμένεθ από to10.gr.

Τσιντώντας: Έκανε τρεις δύσκολες επεμβάσεις, δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά και ετοιμότητα. Δεν φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ.

Γκάλο: Ξεκίνησε το ματς με όρεξη και διάθεση να ανέβει στο γήπεδο. Κάτι που κράτησε και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δίνοντας στο φινάλε και την ασίστ στον Γιακουμάκη για το «χρυσό» γκολ της νίκης.

Τσιγκρίνσκι: Τεράστιο ματς από τον Ουκρανό στόπερ, που ήταν ο πιο σταθερός από την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Καθαρίζοντας με ψυχραιμία τις φάσεις που ήρθαν στο πεδίο του και σκοράροντας παράλληλα ένα γκολ, μεγάλης σημασίας.

Βράνιες: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στις προσωπικές μονομαχίες, βγάζοντας μάλιστα γρήγορα εκτός αγώνα τον Μιραλάς. Ενώ έβγαλε ξανά πολύ δυναμισμό στο παιχνίδι του.

Μπακάκης: Έκανε πολύ καλή δουλειά ανασταλτικά, μένοντας… πιστός στα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί. Επιθετικά δεν έκανε πολλά πράγματα, έχοντας τον νου του κυρίως στο να μην αφήσει χώρους στον Ολυμπιακό από την πλευρά του.

Σιμόες: Πληθωρικό παιχνίδι από τον αρχηγό της ΑΕΚ, που ήταν… παντού στο γήπεδο, ανακόπτοντας επιθέσεις και μοιράζοντας με ψυχραιμία την μπάλα, όταν την είχε στα πόδια του.

Κονέ: Στο πρώτο μέρος ήραν ορεξάτος, βοηθώντας και στις δύο πλευρές του παιχνιδιού. Ωστόσο φάνηκε να κουράζεται σχετικά γρήγορα και δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Χιμένεθ.

Μασούντ: Άργησε να μπει στο κλίμα του ματς, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από τους καλύτερους της ΑΕΚ. Συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κρατήσει καλύτερα την μπάλα η Ένωση και να φέρει το παιχνίδι εκεί που
ήθελε.

Μπακασέτας: Βοήθησε πολύ στο να μην απειληθεί καθόλου από αριστερά η ΑΕΚ, με πολλά τρεξίματα και πάθος στο παιχνίδι του. Ενώ είχε και κάποιες καλές συνεργασίες με τον Μασούντ.

Χριστοδουλόπουλος: Δεν βρήκε τους χώρους να γίνει απειλητικός, όμως και αυτός δούλεψε πολύ στο γήπεδο, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις να βρεθεί ακόμα και σε θέση δεξιού μπακ, για να καλύψει τις προωθήσεις του Γκάλο.

Αραούχο: Δεν του βγήκε το ματς και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Πάλεψε πάντως και έδωσε τις μάχες του στον αγωνιστικό χώρο.

Λιβάγια: H είσοδός του στο ματς έδωσε περισσότερο νεύρο στην επίθεση της ΑΕΚ. Με τον Κροάτη να δημιουργεί σαφέστατα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, σε σχέση με τον Αραούχο.

Γαλανόπουλος: Mπήκε στο παιχνίδι σε ένα σημείο που η ΑΕΚ χρειαζόταν φρεσκάδα και… πνευμόνια. Και έκανε τη δουλειά του εξαιρετικά.

Γιακουμάκης: O άνθρωπος του ματς! Η τελευταία κίνηση του Χιμένεθ από τον πάγκο σφράγισε με το γκολ του αυτή τη νέα, επική ανατροπή της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, με τον Έλληνα φορ να χαρίζει στην Ένωση ένα διπλό τίτλου, που μετρά πολύ περισσότερο από τρεις βαθμούς.

Μανόλο Χιμένεθ: Οι επιλογές του στο βασικό σχήμα αιφνιδίασαν πολλούς, όμως το πλάνο του Ισπανού τεχνικού λειτούργησε απόλυτα. Δικαιώθηκε για την επιλογή του Τσιντώτα, δεν κόστισε η απουσία του Λιβάγια ενώ παράλληλα οι κινήσεις του από τον πάγκο, έφεραν αυτή την ανατροπή μέσα σε διάστημα επτά λεπτών. Με τον Χιμένεθ να παίρνει άριστα όσον αφορά στο κοουτσάρισμα και να πιστώνεται ένα μεγάλο μέρος αυτής της τεράστιας νίκης της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ