Χιμένεθ : «Ευχαριστώ το θεό που έβαλα τον Γιακουμάκη»

Χιμένεθ : «Ευχαριστώ το θεό που έβαλα τον Γιακουμάκη»

Ο Μανόλο Χιμένεθ στάθηκε στο γεγονός πως επέλεξε τον Γιώργο Γιακουμάκη αντί του Έλντερ Λόπες για να μπει στο ματς, με τον Ισπανό τεχνικό να τονίζει πως η επικράτηση της ΑΕΚ ήταν ένα σημαντικό βήμα για το πρωτάθλημα, αλλά όχι νίκη τίτλου.

Τον Θεό ευχαρίστησε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη (2-1) της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για το γεγονός ότι άλλαξε γνώμη και έβαλε τον Γιακουμάκη στο ματς αντί για τον Έλντερ Λόπες.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός κράτησε χαμηλά τους τόνους επισημαίνοντας πως η Ένωση έκανε ένα βήμα, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα όσον αφορά τον τίτλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ:

«Μου αρέσει να είμαι πάντα ειλικρινής. Όταν δεχθήκαμε το γκολ, έψαχνα να βρω μια τρύπα, να βάλω μέσα το κεφάλι μου, γιατί ήταν άδικο αυτό που συνέβαινε. Ξέραμε πως παίζαμε σε μια δυνατή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Και όσο περνούσε ο χρόνος, η νίκη πλησίαζε περισσότερο προς την ΑΕΚ και όχι προς τον Ολυμπιακό. Όταν ήμασταν στο 0-0 είχα ετοιμάσει μια αλλαγή, άλλαξα γνώμη και να ευχαριστήσω τον θεό γι αυτή την έμπνευση. Απέναντι σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο, η συμπεριφορά των παικτών της ΑΕΚ, θα έπαιρνε βαθμολογία δέκα»

Για το αν είναι νίκη πρωταθλήματος: «Πριν από το ματς ετοιμαζόμουν γι αυτή την ερώτηση. Αν είχαμε χάσει το παιχνίδι, θα ήταν η ερώτηση αν έχουμε χάσει το πρωτάθλημα. Είτε κερδίζοντας, είτε χάνοντας, δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Γνωρίζοντας πως θα κριθούμε από τα αποτελέσματα. Ήταν σημαντικό βήμα, αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα».

Για το τι άλλαξε στο ματς από το γκολ του Ολυμπιακού και μετά: «Έχω δει τόσο πολλά, που δεν θα ήθελα να τα λέω. Ξέρω  πως η ΑΕΚ με κάποιο τρόπο θα κέρδιζε. Ανάμεσα σε δυο ομάδες, με το δυναμικό που έχουν, ήταν ξεκάθαρο πως το αποτέλεσμα θα το έπαιρνε η ομάδα με τα λιγότερα λάθη. Δεχθήκαμε ένα γκολ, από ένα λάθος της άμυνας και προκαλέσαμε δυο λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού».

Για το αν υπάρχει  φάουλ του Γιακουμάκη στον Μποτία: «Δεν έχω δει την φάση, δεν θα κρίνω την δουλειά του διαιτητή».

Για το τι είπε στον Γιακουμάκη: 

«Το μόνο που του είπα ήταν να ψάξει το γκολ και να μην μείνει μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Θα μπορούσε να είχε χάσει την ευκαιρία. Το σημαντικό είναι πως δουλεύει πολύ κάθε μέρα, με απόλυτη πίστη και ξέρει πως μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ και να γίνει ένας σημαντικός παίκτης για το μέλλον».

Για την ρεβάνς του κυπέλλου: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές, όσοι έπαιξαν σήμερα, θα είναι πολύ κουρασμένοι. Μια ήττα βαραίνει περισσότερο στην ψυχολογία από μια νίκη. Αλλά το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να πιστεύουμε πως θα κερδίσουμε το επόμενο, επειδή κερδίσαμε αυτό. Παίζουμε απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Καθόλου εύκολο».

Για το αν είναι σύμπτωση που η ΑΕΚ έκανε πάλι ανατροπή: «Είναι θέμα δουλειάς. Έχει να κάνει με την πίστη και να το πιστεύεις. Άλλες φορές βγαίνει, άλλες όχι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ