Παναθηναϊκός : Και νέος και νεαρός!

Παναθηναϊκός : Και νέος και νεαρός!

Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος συστήνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια νέα ομάδα. Η οποία, όμως, έχει ηλικία 110 ετών. Πώς γίνεται αυτό; Αν είσαι ο φετινός Παναθηναϊκός, γίνεται!

Ο Παναθηναϊκός θα είναι μια νέα ομάδα σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της φετινής σεζόν. Με αγωνιστικό στόχο προφανώς να κυνηγήσει την είσοδο στην 5άδα, αλλά με ποδοσφαιρικό στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει προοπτική. Σίγουρα καλύτερη από τη φετινή.

Μπορεί; Ναι. Διότι έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές, που θέλουν να πατήσουν σε αυτή τη σεζόν για μια καλή εκκίνηση καριέρας. Αλλά και γιατί στον πάγκο είναι ακόμα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που μπορεί να αξιοποιήσει τέτοιες ποδοσφαιρικές παρουσίες.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα είναι αλλιώς από τώρα. Όχι μόνο νεαρός, θα είναι και νέος. Διότι ακόμη και κάποιοι φτασμένοι ποδοσφαιριστές, είτε που ήρθαν τώρα είτε που τώρα άρχισαν να παίρνουν ευκαιρίες, θα πάρουν πλέον σημαντικό ρόλο. Προτού, λοιπόν, πάμε στους νεαρούς, ας πάμε στους νέους.

Ποιοι είναι:

– Βαγγέλης Οικονόμου: Είναι ήδη στα 30 του, ήδη βασικός στον Παναθηναϊκό με 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, προερχόμενος από τον Πανιώνιο, όπου είχε μείνει 3,5 χρόνια. Ασφαλώς, είναι κεντρικός αμυντικός.

– Χρήστος Δώνης: Από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού ξεκίνησε, εκεί επέστρεψε μετά από μια μικρή περιοδεία. Μέσος είναι ο άνθρωπος, αλλά αναγκαστικά αγωνίζεται στην επίθεση. Μόλις στα 23 του, έχει πολλά να κάνει, ή μάλλον ήταν καιρός να κάνει κάτι ανεξαρτήτως θέσης μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

– Φάνης Τζανδάρης: Δεν ήρθε βέβαια τώρα στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να το πιστέψει κάποιος, αφού κι αυτός από τον ΠΑΟΚ στην ουσία προέρχεται, όπως Κάτσε και Μυστακίδης. Αλλά με άλλες συνθήκες. Απλώς, τώρα άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Έχει συμπληρώσει πέντε στο πρωτάθλημα και θα τις κάνει πολλές περισσότερες.

– Εργκίς Κάτσε: Για όσους νομίζουν ότι έχει πια μεγαλώσει, είναι μόλις 24 ετών. Ήρθε από τον ΠΑΟΚ, ως δανεικός και έχει εμπειρία να μπορέσει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Γιάννης Μυστακίδης: Ακόμη μικρότερος. Πέρυσι είχε κάνει 17 συμμετοχές με 3 γκολ, είναι βέβαια επιθετικός, θέση στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη. Ποδοσφαιριστής που έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Φράιμπουργκ.

Οι νεαροί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Είναι εκείνοι που από πέρυσι έδειξαν ικανότητες, αλλά κι εκείνοι που φέτος άρχισαν να παίρνουν ευκαιρίες. Πάμε στους πρώτους, διότι σε πρώτη φάση, κυρίως εκείνους θα βλέπουμε:

Στέφανος Ευαγγέλου: Είναι κεντρικός αμυντικός, πέρυσι έκανε 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, φέτος έχει μία. Μέλος της U21, γεννημένος στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 1997, είναι από όλους τους μικρούς, ο πιο μεγάλος. Είναι μέλος της U21.

Αναστάσιος Χατζηγιοβάννης: Είναι μεσοεπιθετικός, πέρυσι είχε 9 συμμετοχές, φέτος έχει ήδη 10. Γεννημένος στη Μυτιλήνη, στις 31 Μαΐου 1997, για λίγες ημέρες είναι μικρότερος από τον Ευαγγέλου.

Σωτήρης Πίσπας: Πέρυσι είχε τέσσερις συμμετοχές, φέτος έχει άλλες τόσες. Γεννημένος επίσης στην Αθήνα, στις 8 Ιανουαρίου 1998, είναι επιθετικός και ζυγίζει 69 κιλά. Ελαφρύς κι ευέλικτος.

Όσο για εκείνους που γνωρίσαμε ή θα γνωρίσουμε στην ουσία φέτος, ας τους χωρίσουμε σε θέσεις. Οι περισσότεροι πάντως, αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή.

Στην άμυνα:

Χρήστος Ζερβόπουλος: Με ύψος 1,91μ. παρακαλώ. Γεννημένος 11 Ιανουαρίου 1999 στο Μαρούσι, έχει τρεις συμμετοχές στην Εθνική U17. Ακόμη δεν έχει αγωνιστεί σε ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Στο κέντρο:

Πασχάλης Στάικος: Πέρυσι αγωνίστηκε δύο φορές. Φέτος, έχει αγωνιστεί άλλες δύο. Γεννημένος στην Δράμα, είναι στις ακαδημίες του ΠΑΟ από το 2014.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Από τα Λεύκτρα. Έχει παίξει φέτος μία φορά, δείχνει ότι θα παίξει κιόλας. Δεν έχει ακόμη γίνει 18, γεννημένος στις 24 Αυγούστου 2018, με συμμετοχές σε U17 και U19 στην Εθνική.

Γιάννης Μπουζούκης: Επίσης έχει μία συμμετοχή. Αυτός ήρθε από την Πρέβεζα, θεωρείται μεγάλο ταλέντο, είναι μέλος της U19 και θα τον βλέπουμε συχνά – πυκνά στις επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Βαγγέλης Θεοχάρης: 6 Ιουλίου 1998 γεννήθηκε, στη Λιβαδειά. Από φέτος είναι στον Παναθηναϊκό, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και θα είναι από τους επόμενους new entries.

Κωνσταντίνος Αποστολάκης: Ισχύει το ίδιο, μόνο που έχει συμμετοχές στην U17 και είναι πιο ντόπιος. Γεννημένος στις 28 Μαΐου 1999 στο Μαρούσι.

Επίθεση:

Χρήστος Κουντουριώτης: Έχει ήδη συστηθεί με τρεις συμμετοχές. Θα αποτελέσει επιλογή του προπονητή, με ύψος 1,82μ. εξαιρετικά προσόντα και γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου 1998.

Θανάσης Δημήτρουλας: Από τις επόμενες επιλογές, μέλος πάντως της U19, χωρίς συμμετοχή στον Παναθηναϊκό και γεννημένος στις 2 Μαρτίου 1999.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ