Ολυμπιακός : Το 27-4-1 και το εντυπωσιακό 11-3-1…

Ολυμπιακός : Το 27-4-1 και το εντυπωσιακό 11-3-1…

Οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν το «ερυθρόλευκο» 2020. Σαρωτικός ο Ολυμπιακός με 27 νίκες σε 32 αγώνες πρωταθλήματος, 11 νίκες σε 15 ντέρμπι!

Μια χρονιά δύσκολη για την ανθρωπότητα, μια χρονιά με πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσε ο πλανήτης σε όλα τα επίπεδα. Για τον Ολυμπιακό το 2020 αποτέλεσε την χρονιά της επιστροφής μετά από ένα μικρό διάλλειμα στην κυριαρχία στον ελληνικό χώρο.

Πρωτάθλημα δια περιπάτου μέσω και πλέι οφ, κύπελλο και μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές για έναν Ολυμπιακό που συνεχίζει να… βασανίζει τους αντιπάλους του που βλέπουν, ακόμη και με τους πιο ευνοϊκούς για αυτούς όρους (σ.σ. λέγε με «εξυγίανση»), την πλάτη των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός έσπασε τα κοντέρ στο πρωτάθλημα καταρρίπτοντας ρεκόρ και δημιουργώντας ένα ασύλληπτο σερί που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν δεν είχε προκύψει η… κατά λάθος ήττα στις λεπτομέρειες στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ τρία βήματα πριν το φινάλε της περσινής σεζόν και με το πρωτάθλημα να είναι ήδη και μαθηματικά ερυθρόλευκο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ολοκλήρωσε ένα απίθανο και άνευ προηγουμένου αήττητο πρωτάθλημα όμως σίγουρα οι επιδόσεις του ήταν πολύ καλύτερες από οποιοδήποτε άλλου στο παρελθόν, αν αναλογιστούμε πως στις 36 αγωνιστικές έδωσε 4 ντέρμπι με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε αγωνιστικά το 2020 με εντυπωσιακά νούμερα στο πρωτάθλημα. Σε 32 αγώνες πρωταθλήματος το δεύτερο μισό της περσινής κανονικής περιόδου, τα πλέι οφ και το πρώτο μισό της φετινής (σ.σ. υπάρχει εκκρεμότητα για τον πρώτο γύρο του φετινού το ματς της Τούμπας) ο Ολυμπιακός πέτυχε 27 νίκες!

Είχε 4 ισοπαλίες και μια ήττα, αυτή με τον ΠΑΟΚ. Τέσσερις ισοπαλίες, εκ των οποίων δύο πέρσι, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-0) και τον ΠΑΟ στα πλέι οφ (0-0), και φέτος ξανά με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-1) και νωρίτερα στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ (1-1).

Το εντυπωσιακό είναι πως στα 15 ντέρμπι πρωταθλήματος που έδωσε μέσα στο 2020 με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη είναι το απόλυτο αφεντικό με 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού σε όλα τα επίπεδα ο Ολυμπιακός με 4/4 επί του Άρη, 3 νίκες και μια ισοπαλία με τον αιώνιο του αντίπαλο Παναθηναϊκό, 2 νίκες και 2 ισοπαλίες με την ΑΕΚ και 2 νίκες και 1 ήττα με τον ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ