Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού στο 2020; (poll)

Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού στο 2020; (poll)

Πάρτε μέρος στο γκάλοπ και ψηφίστε ποια θεωρείτε ότι ήταν η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού στο 2020 - Το διπλό στο Εμιρέιτς; Τα δύο διπλά επί του ΠΑΟΚ και το +18 από τον Δικέφαλο του Βορρά ή η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου;

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον αθλητισμό, λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να γεμίσει με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου με εμφατικό τρόπο, αφήνοντας πίσω αρκετούς βαθμούς τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που ξεκίνησαν τη σεζόν ως διεκδικητές του τίτλου. Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το Κύπελλο απέναντι στην Ενωση, ενώ τα πήγαν εξαιρετικά στην Ευρώπη. Αρχικά στους ομίλους του Champions League και στη συνέχεια στο Europa League, όπου αποκλείστηκαν στους «16» από την Γουλβς. 

Μια περίεργη χρονιά, στην οποία όμως οι Πειραιώτες έκαναν βήματα προόδου, βελτιώθηκαν και μέσα από τις δυσκολίες κατάφεραν να βγουν πιο δυνατοί. Στις… καθυστερήσεις του 2020, λοιπόν, to10.gr σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε ποια ήταν η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού στη φετινή χρονιά.

1) Το διπλό στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ

Στις 27 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Αρσεναλ στο Εμιρέιτς, στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι, είχε πραγματοποιηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Κανονιέρηδες είχαν νικήσει με 1-0, με το γκολ του Λακαζέτ. Οι Ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο όμως αποφασισμένοι να παλέψουν και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους και κατάφεραν να γράψουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία τους.

Μια ακόμα θρυλική βραδιά, όπως μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών επικράτησε με 2-1 στην παράταση και πήρε την πρόκριση στους «16». Ο Παπέ Αμπού Σισέ στο 53‘ με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λένο και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση, με τον Ομπαμεγιάνγκ να ισοφαρίζει στο 113’ το παιχνίδι σε 1-1. Ενα σκορ που έδινε την πρόκριση στην Αρσεναλ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ένα τρομερό γκολ στο 119’ έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό και έστειλε τους Πειραιώτες στους «16». Μια μαγική βραδιά για τον Θρύλο και το ελληνικό ποδόσφαιρο…

2) Τα δύο διπλά στην Τούμπα και η διαφορά των 18 βαθμών στο πρωτάθλημα

Δύο φορές επισκέφθηκε στο περσινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός την Τούμπα. Μία στην κανονική περίοδο και μία στα πλέι οφ. Και τις δύο φορές έφυγε νικητής από την έδρα του ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας με τον πλέον περίτρανα τρόπο ότι ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του.

Στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε 1-0 με αυτογκόλ του Γιαννούλη στο 49’. Μια νίκη με την οποία ουσιαστικά οι Ερυθρόλευκοι σφράγισαν την πρωτιά. Στα πλέι οφ οι παίκτες του Πορτογάλου προπονητή κυριάρχησαν και επικράτησαν επίσης με 1-0, με γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Οι Πειραιώτες ανάγκασαν και τις δύο φορές τον ΠΑΟΚ σε ήττα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ανωτερότητας. Το τέλος των πλέι οφ βρήκες τον Ολυμπιακό πρωταθλητή με 18 πόντους διαφορά από τον Δικέφαλο!

3) Η κατάκτηση του Κυπέλλου επί της ΑΕΚ, στον τελικό των περσινών ρόστερ

Σε… σίριαλ εξελίχθηκε ο τελικός του Κυπέλλου, ο οποίος λόγω της ανεύθυνης και προκλητικής στάσης της ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε τελικά στις 12 Σεπτεμβρίου. Ενα ματς που έγινε αφού είχε ξεκινήσει η σεζόν 2020/2021. Ωστόσο, η Ομοσπονδία είχε κάνει και πάλι το «θαύμα» της.

Οι… φωστήρες στο Πάρκο Γουδή με το «έτσι θέλω» είχαν δώσει εντολή το παιχνίδι να διεξαχθεί με τα περσινά ρόστερ. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν πτοήθηκε από τις πολλές και σημαντικές απουσίες και κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ στον τελικό που έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς.

ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ 2020; ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ