Ο ρόλος-κλειδί του πρίγκιπα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και ο Ολυμπιακός

Ο ρόλος-κλειδί του πρίγκιπα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και ο Ολυμπιακός

Ο ανιψιός του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, Λουί Ντουκρουέ θα έχει ενεργό ρόλο στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και στον Ολυμπιακό. Ο «μεσάζοντας» Φρανσουά Μοντεστό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο μεγάλος στόχος της Premier League.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει την τελευταία δεκαετία πως αποτελεί μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και πως ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει γιγαντώσει τους ερυθρόλευκους που πλέον συναλλάσσονται με σπουδαίους συλλόγους, μεγάλα brand και γενικότερα έχουν στάτους αντίστοιχο των καλύτερων της Γηραιάς Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό και με αντίστοιχο πλάνο ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ανέλαβε τα ηνία και της Νότιγχαμ Φόρεστ, με σκοπό να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών και κυρίως στην Premier League, εκεί που ανήκει. Ο Μαρινάκης έχει ξεκάθαρο πλάνο για τον αγγλικό σύλλογο και για αυτό τον λόγο προσέλαβε παράγοντα από την ελίτ της ευρωπαϊκής κοινωνίας που θα έχει ρόλο – κλειδί στη Νότιγχαμ, αλλά και ενεργό ρόλο και στον Ολυμπιακό.

Ο λόγος φυσικά για τον ανιψιό του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, Λουί Ντουκρουέ που μπαίνει στο οργανόγραμμα Ολυμπιακού – Νότιγχαμ, όπως έχει αποκαλύψει to10.gr. Ο πρώην βοηθός αντιπροέδρου και βοηθός CEO της Μονακό αποδέχτηκε την πρόταση του ηγέτη των ερυθρόλευκων και αναλαμβάνει να επαναφέρει τη Νότιγχαμ εκεί που ανήκει και να «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό. Ο Ντουκρουέ από το καλοκαίρι και μετά είναι ενεργός στην αγγλική ομάδα, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο στόχος του θείου του, πρίγκιπα Αλβέρτο ΙΙ είναι μετά τη Νότιγχαμ να αναλάβει τα διοικητικά καθήκοντα της Μονακό και τις επιχειρήσεις της βασιλικής οικογένειας στο Πριγκιπάτο.

Ο Λουί Ντουκρουέ μίλησε για πρώτη φορά για τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Ολυμπιακό και αποκάλυψε πώς απέρριψε αρκετές προσφορές για να συμμετάσχει σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους για να βρεθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη και της Νότιγχαμ. Ο 27χρονος, ο οποίος είναι γιος της πριγκίπισσας Στεφανί του Μονακό και είναι 15ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου του Μονακό, προσχώρησε στον σύλλογο ως σύμβουλος διεθνών έργων, όπως είπε ο ίδιος σε τοποθέτηση του, τονίζοντας ότι είναι κομβικός ρόλος για την ομάδα.

Επίσης, ο Ντουκρουέ μίλησε για τον τρόπο που ήρθε η συμφωνία με τη Νότιγχαμ και τον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας πως δελεάστηκε από τον Φρανσουά Μοντεστό για τη σπουδαία συμφωνία. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος γιος της πριγκίπισσας δήλωσε στην L’Equipe:

«Οι πρώτες επαφές μας χρονολογούνται από τα μέσα Ιουνίου. Είχα υποδείξει πως δεν θα συνεχίσω στη Μονακό. Οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαν όπως ήθελα. Ήθελα επίσης να δω κάτι διαφορετικό. Ο Μοντεστό ήρθε σε επαφή μαζί μου. Ασχολείται ως αθλητικός διευθυντής σε Νότιγχαμ και Ολυμπιακό που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Φρανσουά ήταν ο κύριος μεσάζων. Με ένα μόνο τηλεφώνημα με έπεισε».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο άνδρες είχαν δημιουργήσει πολύ καλή σχέση από όταν ο Μοντεστό αγωνιζόταν στη Μονακό, προτού κρεμάσει τα παπούτσια του και επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ενώ είχε και ρόλο στους Μονεγάσκους αργότερα, κάτι που τον έφερε ακόμη πιο κοντά με τον Ντουκρουέ

Ο Ντουκρουέ συνέχισε στη συνέντευξη του και τόνισε ότι η ιστορία της Νότιγχαμ ήταν αυτή που τον έπεισε να απορρίψει άλλες προτάσεις. «Είχα ευκαιρίες στο Βέλγιο, την Ελβετία, ακόμη και στη Γαλλία», είπε. Αλλά έψαχνα για πραγματική επαγγελματική πρόοδο και ήθελα να συνεχίσω να μαθαίνω σε μια υπέροχη άκρως ποδοσφαιρική χώρα, όπως η Αγγλία. Η Νότιγχαμ παραμένει ένα ιστορικό κλαμπ, παρόλο που αγωνίζεται στην Championship. Έχει κερδίσει δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα και ήταν και πρωταθλήτρια Αγγλίας. Παράλληλα, είναι δίπλα της και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ανοίγει και άλλες ανακαλύψεις για μένα. Είναι μια τεράστια ευκαιρία μάθησης».

Ο Ντουκρουέ περιγράφεται ως ανώτερος σύμβουλος στο City Ground, αλλά εξήγησε ότι έχει επίσης ρόλο και στον Ολυμπιακό:  «Έχω ήδη μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Ολυμπιακού. Δουλεύω ως κύριος σύμβουλος σε διεθνή έργα. Είμαι σε συνεργασία με τον Φρανσουά και προσλαμβάνουμε, ενώ παράλληλα κοιτάμε στην αγορά. Συμμετέχω επίσης σε χορηγίες και εμπορικά αρχεία του συλλόγου. Επίσης, πήγα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο και παρουσίασα το κλαμπ για τον αγώνα του Champions League κόντρα στη Μαρσέιγ».

Κλείνοντας όμως, ο Γάλλος αναφέρθηκε στη Νότιγχαμ, λέγοντας ότι οι κύριες ενασχολήσεις του είναι στην Αγγλία: «Ήμουν στο Νότιγχαμ όλη την περασμένη εβδομάδα. Πηγαίνω εκεί περίπου ανά μια βδομάδα, αλλά εξακολουθώ να ζω στο Πριγκηπάτο για το πρωτόκολλο και πάνω απ ‘όλα για προσωπικούς λόγους αυτή τη στιγμή. Όταν βρίσκομαι στην Αγγλία, προσπαθώ να βλέπω τουλάχιστον δύο παιχνίδια από την πρώτη ομάδα και ένα από τη δεύτερη της Νότιγχαμ. Ο σύλλογος έχει μια ισχυρή ακαδημία και βασίζεται στην προπόνησή, για να έχει προοπτική για το μέλλον λόγω και του Brexit».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ