Ολυμπιακός : Έναν σαν τον Μασούρα

Ολυμπιακός : Έναν σαν τον Μασούρα

Τα… δεύτερα γενέθλια του διεθνούς winger και η απάντηση στην ερώτηση «ποια είναι η σημαντικότερη μεταγραφή που ο Ολυμπιακός έκανε Γενάρη» στην εποχή Μαρτίνς.

Σαν αύριο… Ακριβώς δύο ημέρες πριν από τα 25 γενέθλια του. Ο Γιώργος Μασούρας τα μάζευε από τη Νέα Σμύρνη και άλλαζε γειτονιά φτάνοντας δίχως συντροφιά στον Ρέντη. Λίγο πριν το 2019, άνοιξε την πύλη του αθλητικού κέντρου και λες και από τότε δεν βγήκε ποτέ από αυτόν.

Η σημαντικότερη μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός Γενάρη εδώ και χρόνια. Κανονικό υπόδειγμα για το τι πρέπει να ψάχνεις στην εμβόλιμη περίοδο ενίσχυσης. Αλλά και για το πόσο σημασία έχουν οι καλοί έλληνες ποδοσφαιριστές στο project. Σπουδαίος στρατιώτης από εκείνους που ο καθένας θέλει να έχει δίπλα του στον πόλεμο. Κάποιος που είναι εδώ όχι από τις αναμνήσεις, ούτε με το… μέτρο του παρόντος. Κάποιος που γίνεται σημείο αναφοράς. Μέλος του «αυθεντικού» κορμού μιας ομάδας που εδώ και μια τριετία χαίρεσαι να τη βλέπεις να προοδεύει.

Ο ερχομός του δεν… ενθουσίασε. Λογικό. Ποιος μπορούσε να προβλέψει στις 29 Δεκεμβρίου του 2018, ότι δύο χρόνια μετά θα είχε προλάβει να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού 88 φορές. Πως θα είχε πετύχει 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πως θα είχε μοιράσει δέκα ασίστ. Και κυρίως: Ότι θα είχε προκύψει πολύτιμος στο πλάνο του προπονητή. Όχι ο πιο ταλαντούχος, αλλά μάλλον ο σημαντικότερος winger σε αυτό το διάστημα.

Ρολίστας και στις δύο άκρες του γηπέδου ή ακόμη και σε ρόλο μεσο-επιθετικού. Κανονικό πασπαρτού. Και με το «φιλότιμο» να αποτελεί σήμα κατατεθέν του. Το video του γκολ κόντρα στον Βόλο φτάνει και περισσεύει για να αντιληφθεί κανείς για ποιον συζητάμε. Για εκείνον που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να τον συγκρίνουν με το ορόσημο που ακούει στο όνομα Νταβίδ Φουστέρ.

Φέτος είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ της Σούπερ Λιγκ (6γκολ). Όλα τα τέρματα του είναι σε 3ποντα απέναντι σε εκπροσώπους της επαρχίας (2 με τον Αστέρα Τρίπολης, 1 με ΟΦΗ, Λαμία, Βόλο, Λάρισα). Έχει ήδη αγωνιστεί στα 11 από τα 12 ματς του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ. Πέρσι σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε στις 55 συμμετοχές προσπερνώντας κάθε άλλο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Ελλάδα.

Διόλου τυχαίο το γεγονός πως οι Ερυθρόλευκοι αναγνωρίζοντας τη προσφορά του, τον έχουν ήδη ανταμείψει με νέο συμβόλαιο (όπως και άλλους πολλούς με τις ανακοινώσεις να θεωρούνται θέμα χρόνου). Σε αυτά τα δύο χρόνια δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του Ολυμπιακού που να έχει αγωνιστεί τόσο πολύ: Ούτε καν ο αναντικατάστατος πορτιέρο Ζοσέ Σα.

Ο Φορτούνης, ο Μασούρας, ο Μπουχαλάκης είναι η ισχυρή ελληνική «βάση» αυτής της ομάδας. Ως εδώ αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Πρωταγωνιστές. Ήταν μαζί τους και ο Τσιμίκας αλλά εκείνος εξαργύρωσε την αγωνιστική του «έκρηξη» φτάνοντας ως τη Λίβερπουλ. Είναι πλάι τους, ως εμβληματικός αρχηγός ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχοντας μεγάλη συμβολή στα αποδυτήρια. Γύρισε και ο Χοσέ Χολέμπας για έναν… τελευταίο χορό στη πρώτη γραμμή της μάχης.

Είναι εκεί πλέον και ο Μάριος Βρουσάι που μοιάζει το μεγάλο κέρδος στο φινάλε του ΄20. Στο μεταξύ ξαναβρίσκει ρόλο στην ομάδα ο Θανάσης Ανδρούτσος. Περιμένουν τη δική τους ευκαιρία, ο Τζολάκης και ο Σουρλής. Αυτό το πολύτιμο μέρος του ρόστερ, οι «έλληνες». Το παρόν και το μέλλον.

Οι καλύτερες μεταγραφές για ένα κλαμπ που ξέρει καλά ότι δίχως δικά του παιδιά δεν μπορεί να πετύχει όσα ονειρεύεται. Έτσι ήταν πάντα. Έτσι παραμένει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ