Ο Γενάρης των… Παθών για την ΑΕΚ

Ο Γενάρης των… Παθών για την ΑΕΚ

Ντέρμπι στο Φάληρο, διπλή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Ο Ιανουάριος είναι... Γολγοθάς για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Τα περιθώρια για την ΑΕΚ έχουν στενέψει επικίνδυνα, με την Ένωση να θέλει να κάνει μια καινούρια αρχή με τον Μανόλο Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου.

Μάσιμο Καρέρα και Ίλια Ίβιτς… αποχαιρέτησαν τον Δικέφαλο, με τους Μανόλο Χιμένεθ και Παναγιώτη Κονέ να έχουν ήδη αναλάβει δράση για να επαναφέρουν σε ήρεμα νερά το… καράβι που ονομάζεται ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους ένα βουνό να ανέβουν. Έναν… Γολγοθά. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός αντιλαμβάνεται πλήρως την δυσκολία της κατάστασης, με την ΑΕΚ να έχει στην… πλάτη της μια διαφορά 8 βαθμών από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και συνεχόμενα κρίσιμα και απαιτητικά ματς.

Ο Ιανουάριος είναι… φορτωμένος με αρκετές, δύσκολες αναμετρήσεις για την Ένωση, η οποία θα επιδιώξει να φύγει αλώβητη από τις έδρες τριών διεκδικητών του τίτλου!

ΑΕΚ : Με απουσίες και νέο κρούσμα η πρώτη του Χιμένεθ - to10.gr

Τρία ντέρμπι… φωτιά

Η αρχή για την ΑΕΚ γίνεται την Κυριακή (3/1) στο Καραϊσκάκη. Στο πρώτο ματς του Χιμένεθ σε αυτή την τέταρτη εποχή, η Ένωση αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό για την 13η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ενα ματς, που θα κρίνει πολλά για το μέλλον του Δικεφάλου στην Superleague. Η ΑΕΚ προέρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και αν αποχωρήσει με σκυμμένο το κεφάλι από το φαληρικό γήπεδο, τότε πετάει… λευκή πετσέτα στη μάχη του τίτλου.

Μετά τον Ολυμπιακό, οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν εντός έδρας τον Παναιτωλικό, ενώ στη συνέχεια φιλοξενούνται από τη Λαμία στο ΔΑΚ. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δε θέλουν ούτε να σκέφτονται ενδεχόμενη απώλεια σε αυτά τα δύο ματς.

Σειρά για τον Δικέφαλο, παίρνει το ντέρμπι με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μια εξ αναβολής αναμέτρηση από τον πρώτο γύρο, με την ΑΕΚ να βρίσκει απέναντι της την ομάδα του Άκη Μάντζιου που πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα. Ακόμη ένα κρας τεστ για τον Χιμένεθ, τον Δικέφαλο και τις… αντοχές της ομάδας στις υψηλές πτήσεις.

ΑΕΚ - Βόλος 2-2 : Arrivederci ΑΕΚ - to10.gr

Στις 18 Ιανουαρίου, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον κακό της δαίμονα, δηλαδή τον Ατρόμητο. Τα τελευταία χρόνια, οι «κιτρινόμαυροι» στραβοπατούν συχνά στα εντός έδρας παιχνίδια με την ομάδα του Κάναντι, ενώ και στο ματς του πρώτου γύρου, είχαν ηττηθεί στο Περιστέρι με 1-0.

Βεβαίως, τα δύσκολα δε σταματούν εκεί, καθώς έξι μέρες μετά, η ΑΕΚ θα χρειαστεί να ανηφορίσει ξανά για τη Θεσσαλονίκη και το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Τρίτο εκτός έδρας ντέρμπι μέσα στον Ιανουάριο, με τον Δικέφαλο να θέλει να πραγματοποιήσει εμφάνιση ανάλογη της περσινής διαδικασίας των playoffs, όταν και είχε δραπετεύσει με 2-0 σκορ.

Ο Γενάρης των… Παθών, κλείνει για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με εντός έδρας ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και δοκιμασία στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον σκληροτράχηλο ΟΦΗ.

Απάντησε» σαν ΑΕΚ - to10.gr

Ο Γενάρης θα κρίνει και θα δείξει πολλά για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους, πολλούς και μαζεμένους τελικούς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, με τον Μανόλο Χιμένεθ να θέλει να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα με το… καλημέρα. Άλλωστε, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έχει δείξει πως διαχειρίζεται άριστα τα ντέρμπι. Τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και στο θέμα της τακτικής.

Αναλυτικά τα επόμενα ματς της ΑΕΚ:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ (3/1)

ΑΕΚ – Παναιτωλικός (6/1)

Λαμία – ΑΕΚ (11/1)

Άρης – ΑΕΚ (14/1)

ΑΕΚ – Ατρόμητος (18/1)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (24/1)

ΑΕΚ -ΠΑΣ Γιάννινα (27/1)

ΟΦΗ – ΑΕΚ (31/1)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ