Γιώργος Γιακουμάκης : Γεννημένος για τα δύσκολα

Γιώργος Γιακουμάκης : Γεννημένος για τα δύσκολα

Η γεμάτη δυσκολίες διαδρομή του νεαρού φορ μέχρι την βραδιά της ζωής του και η παράδοση που αρχίζει να δημιουργεί με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έζησε χθες, το βράδυ που ονειρεύεται κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής. Έκρινε με δικό του γκολ ένα ντέρμπι τίτλου, αποτέλεσε το επίκεντρο της συζήτησης αναφορικά με τα πρόσωπα του αγώνα και βίωσε την απόλυτη αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας του. Με τους φίλους της ΑΕΚ να τον σηκώνουν στα χέρια στην διαδρομή του από το πούλμαν στο ξενοδοχείο, να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του και τον νεαρό φορ να ζει μαγικές στιγμές.

Αυτές που φανταζόταν όταν συμφωνούσε πέρυσι να έρθει το καλοκαίρι στην ΑΕΚ, κάνοντας το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μια καριέρα που δεν ήταν εύκολη, όμως ο Γιακουμάκης έδειξε πως ξέρει να αντιμετωπίζει και να προσπερνά δυσκολίες. Αυτό έκανε όταν το 2015 έμεινε εκτός για σχεδόν 8 μήνες, έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού, αυτό έκανε και στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, όταν αρχικά μια βαριά θλάση και εν συνεχεία μια επέμβαση (σκωληκοειδίτιδα) τον άφησαν μακριά από το γήπεδο σχεδόν ένα τρίμηνο.

Ο Γιακουμάκης ήταν αποφασισμένος να παλέψει για να πάρει τις ευκαιρίες του και να αποτελέσει άμεσα ενεργό μέλος του συνόλου της ΑΕΚ και τα κατάφερε. Πείθοντας τον Μανόλο Χιμένεθ για τις δυνατότητές του και μπαίνοντας στην αγωνιστική εξίσωση, παρότι ο ανταγωνισμός λόγω της παρουσίας των Λιβάγια και Αραούχο στην επίθεση είναι τεράστιος.

Από το «όχι» στον δανεισμό, στο γκολ του ντέρμπι

Παρότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Γιακουμάκης αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση της ΑΕΚ και έδειχνε έτοιμος ακόμα και να μπει… σφήνα στους Λιβάγια, Αραούχο, τα προβλήματα που προέκυψαν και αναφέραμε παραπάνω τον έκαναν να χάσει έδαφος. Ο νεαρός φορ έμεινε για ένα σημαντικό διάστημα εκτός δράσης και όταν επανήλθε, ήταν ξεκάθαρο πως του έλειπε ρυθμός. Με τις συμμετοχές του να περιορίζονται σε κάποια ματς κυπέλλου και σε ολιγόλεπτες παρουσίες για το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, αυτό έφερε ακόμα και τον Παναθηναϊκό στην πόρτα της ΑΕΚ, που βλέποντας πως ο Γιακουμάκης δεν έχει ενεργό ρόλο στην Ένωση, έριξε στο τραπέζι το όνομά του, όταν ξεκίνησαν οι επαφές για την μεταγραφή του Χουλτ. Ωστόσο η απάντηση της Ένωσης, εννοείται με τη σύμφωνη γνώμη του Χιμένεθ, ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Με τους ανθρώπους της να ξεκαθαρίζουν πως ο 23χρονος φορ υπολογίζεται κανονικά και δεν είναι προς αποχώρηση, ούτε με τη μορφή δανεισμού.

Όπως φάνηκε, η παραπάνω απάντηση από πλευράς ΑΕΚ δεν ήταν τυχαία. Ο Γιακουμάκης είχε το τελευταίο διάστημα μόνιμη παρουσία στις αποστολές της Ένωσης και χθες, κλήθηκε μάλιστα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Με τον Χιμένεθ να τον ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκης προκειμένου η ΑΕΚ να γυρίσει το ματς. Και το κατάφερε, με τον Γιακουμάκη πρωταγωνιστή. Καθώς πέρα από το «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις, είχε συμμετοχή και σε εκείνο της ισοφάρισης.

Η παράδοση με τον Ολυμπιακό

Το γκολ που έβαλε χθες στο Φάληρο ο Γιακουμάκης, δεν ήταν πάντως το πρώτο του απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός φορ δείχνει να χτίζει τη δική του παράδοση απέναντι στους ερυθρόλευκους, καθώς έχει σκοράρει άλλη μια φορά σε ματς με τον Ολυμπιακό, φορώντας τη φανέλα του Πλατανιά, ενώ έχει κερδίσει και δύο πέναλτι!

Πέρυσι, στο 2-2 μεταξύ των δύο ομάδων στα Περιβόλια, ο παίκτης της ΑΕΚ είχε μειώσει το σκορ στο 36’ με ένα όμορφο τέρμα, ενώ τρία λεπτά, κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μανούσος. Κάτι που επανέλαβε και στο ματς του Φαλήρου, στον δεύτερο γύρο του περυσινού πρωταθλήματος. Όπου και πάλι έδωσε την ευκαιρία στον Μανούσο να σκοράρει με πέναλτι, κάνοντας το 0-1 πριν το ημίχρονο. Και μπορεί το φινάλε του ματς να βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 2-1, όμως ο Γιακουμάκης είχε ήδη δώσει το στίγμα του.

Κάτι, που έκανε με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο το βράδυ της Κυριακής, μπαίνοντας ως αλλαγή λίγο πριν το φινάλε του αγώνα και αποτελώντας τον πρωταγωνιστή της ΑΕΚ, σε αυτή την επική ανατροπή, μέσα σε διάστημα έξι λεπτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ