Οταν λείπει ο αρχηγός… πονάει ο Παναθηναϊκός

Οταν λείπει ο αρχηγός… πονάει ο Παναθηναϊκός

Ο Κουρμπέλης θα απουσιάσει από το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης και η ιστορία δείχνει πως κάθε φορά που λείπει οι πράσινοι έχουν μεγάλα προβλήματα. Μόλις 30% ποσοστό νικών χωρίς αυτόν.

Ο Λάζλο Μπόλονι είναι αναγκασμένος να καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας δύο από τα πιο σημαντικά προβλήματα που θα μπορούσαν να του τύχουν. Θα στερηθεί τις υπηρεσίες τόσο του αρχηγού του, Δημήτρη Κουρμπέλη (έλειψε και από την Τούμπα), όσο και του Μαουρίσιο. Ο χαφ του Παναθηναϊκού υποβλήθηκε σε εξέταση πριν ταξιδέψει από τη Βραζιλία και το δείγμα του βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

Κι αν η απουσία του Μαουρίσιο δεν ξέρουμε ακόμα πως θα λειτουργήσει για τον Παναθηναϊκό, μιας και από τότε που μπήκε στην ομάδα αγωνίζεται συνεχώς και μάλιστα ως βασικός, αυτή του Κουρμπέλη συνήθως… στοιχίζει. Κάθε φορά που απουσιάζει ο αρχηγός της ομάδας, ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα. Αυτό δείχνουν και τα αποτελέσματα. Στις 4,5 σεζόν που ο Κουρμπέλης φοράει τη φανέλα του τριφυλλιού, έχει λείψει συνολικά από 22 ματς πρωταθλήματος.

Πόσα έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός απ’ αυτά; Μόλις τα εφτά. Ποσοστό νικών, δηλαδή, κάτι λιγότερο από 30% χωρίς τον αρχηγό του. Στην πρώτη του σεζόν με τα πράσινα, το 2016-17, ο Κουρμπέλης απουσίασε από τρία παιχνίδια. Σε κανένα απ’ αυτά ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε. Δύο ισοπαλίες με ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) και Λεβαδειακό (0-0) και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ (0-3). Μια χρονιά μετά ο Κουρμπέλης δεν αγωνίστηκε σε εφτά παιχνίδια, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει μόλις δύο απ’ αυτά. Με Λάρισα και Λαμία. Ηρθε ισόπαλος με Λεβαδειακό και Ατρόμητο, ενώ ηττήθηκε από Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη χωρίς τον αρχηγό του.

Ιδια η κατάσταση και τη σεζόν 2018-19. Από πέντε ματς απουσίασε ο Κουρμπέλης, μόλις τα δύο κέρδισε ο Παναθηναικός, με Ατρόμητο (1-0) και Παναιτωλικό (2-0), ήρθε ισόπαλος με την Ξάνθη (2-2), ενώ ηττήθηκε από Λαμία (0-1) και ΟΦΗ (1-3). Πέρσι ο Παναθηναϊκός κέρδισε μόνο την Ξάνθη με 1-0 χωρίς τον αρχηγό του, ενώ έχασε από Αρη (0-4) και ΑΕΚ (0-1) και ήρθε ισόπαλος με τον Βόλο (1-1). Οσο για φέτος; Το ματς με τον Αστέρα θα είναι το τέταρτο που θα χάσει ο Κουρμπέλης, με τον Παναθηναϊκό να μετράει στα τρία προηγούμενα δύο νίκες με Απόλλωνα και Παναιτωλικό και μια ήττα στην Τούμπα.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα κάθε φορά που ο αρχηγός του δεν είναι στο γήπεδο. Και μάλιστα το πρόβλημα δεν εμφανίζεται μόνο απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Οπως φαίνεται από τα παιχνίδια, οι πράσινοι έχουν γκελάρει είτε με ήττες, είτε με ισοπαλίες με συλλόγους χαμηλότερου βεληνεκούς. Και το πρόβλημα παρουσιάζεται και εντός και εκτός έδρας.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ