ΑΕΚ : Αγωνιστική σταθερότητα και επιστροφή στο… σπίτι

ΑΕΚ : Αγωνιστική σταθερότητα και επιστροφή στο… σπίτι

Τα «δώρα» που περιμένει η ΑΕΚ από τον… Άγιο Βασίλη για το 2021

Το 2021 είναι μια χρονιά που θα σημαδέψει την ιστορία της ΑΕΚ. Είναι η χρονιά της επιστροφής της Ένωσης στη φυσική της έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου η ΑΕΚ πέρα από ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, θα έχει και δύο ιδιόκτητα κτίρια, συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ.. Το πρώτο κτίριο είναι έκτασης 4.000 τ.μ και εκεί θα στεγάζονται το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού αλλά και εκείνο της ΑΕΚ. Ενώ το δεύτερο θα έχει έκταση 2.000 τ.μ. και θα αποτελέσει το Στρατηγείο της Ένωσης, με τα γραφεία της ΠΑΕ.

Η Ένωση γυρίζει στο σπίτι της τη νέα χρονιά και αναμφίβολα η ευχή όλων στις τάξεις των Κιτρινόμαυρων είναι τα πάντα σε αυτό το κομμάτι να κυλήσουν ομαλά. Πέρα από τις εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ «τρέχει» με χίλια και την εξέλιξη-επέκταση του προπονητικού της κέντρου. Έχει μπει στην τελική ευθεία η κατασκευή του γηπέδου χωρητικότητας 5.000 θέσεων, προδιαγραφών UEFA, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021. Μάλιστα στην ΑΕΚ υπάρχουν ακόμα και σκέψεις να δηλωθεί εκεί η δεύτερη έδρα της ομάδας! Κάτι που πάντως δεν είναι ακόμα βέβαιο πως θα συμβεί.

Πέρα από το εν λόγω γήπεδο, η Ένωση βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης και για τον ξενώνα με τις 80 κλίνες, που θα φιλοξενεί τόσο τους παίκτες των μικρότερων ομάδων, όσο και εκείνους της πρώτης. Θα είναι δηλαδή το ιδιωτικό ξενοδοχείο του Δικεφάλου, προσφέροντας όλες τις ανέσεις.

Είναι σαφές από τα παραπάνω πως η ΑΕΚ αλλάζει εντελώς επίπεδο. Ενισχύεται απίστευτα σε επίπεδο δομών, αποκτά τη δική της… περιουσία και βάζει τις βάσεις για ένα μέλλον που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν. Μια ομάδα με ένα γήπεδο-στολίδι, με δικά της γραφεία, δικό της υπερσύγχρονο προπονητικό, δικό της ξενώνα. Σε μια χρονιά κομβικής σημασίας για την ιστορία της και τεράστιων αλμάτων εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα.

Το δεύτερο ζητούμενο για την ΑΕΚ με το νέο έτος είναι η αγωνιστική σταθερότητα. Να μπορέσει επιτέλους η ομάδα να ακολουθήσει ένα σταθερό πλάνο και να βάλει τέλος στη λογική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ και εκείνη του Παναγιώτη Κονέ, ως τεχνικού διευθυντή πλέον, είναι τεράστια «στοιχήματα» για τον Δικέφαλο. Ιδίως η δεύτερη περίπτωση.

Η ΑΕΚ πρέπει να στηρίξει αυτές τις επιλογές και να τους δώσει τον χρόνο να δείξουν τι μπορούν να τις προσφέρουν. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βρει επιτέλους μια αγωνιστική σταθερότητα. Το που θα την βγάλουν φέτος αυτές οι αλλαγές θα το κρίνει ο χρόνος. Είναι σαφές πάντως πως την Κυριακή υπάρχει ένα ντέρμπι τεράστιας σημασίας. Ένα ματς που αποτελεί συνάμα και την τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ