Η ιστορία μιας 6άρας, ο (σκόρερ) Χολέμπας και η πληγή του Μανόλο… (Vids)

Η ιστορία μιας 6άρας, ο (σκόρερ) Χολέμπας και η πληγή του Μανόλο… (Vids)

Μόνο τρία πρόσωπα που θα βρεθούν σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη συνδέουν το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-0 με το σήμερα: Αβραάμ, Χολέμπας, Μανόλο.

20 Μαρτίου 2011. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, για την 27η αγωνιστική της Super League. Όλα προμηνύουν ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι πρώτοι και η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αλλά το πάρτι που ακολουθεί, αποδεικνύεται ιστορικής σημασίας. Το τελικό 6-0, ισοπεδώνει την ΑΕΚ, και επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε. Γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του.

Ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′, αλλά δεν πανηγύρισε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μέλμπεργκ έκανε το 2-0. Στο 20′ ο Φουστέρ αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Τζιμπούρ σκόραρε ξανά κόντρα στην πρώην ομάδα του στο 61′. Αυτή τη φορά πανηγύρισε. Στο 68′ ο Μιραλάς έβαλε και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ. Με τον Χοσέ Χολέμπας να «γράφει» το τελικό 6-0. Τρία λεπτά μετά.

Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται 10 χρόνια από εκείνη τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, λίγες ώρες πριν το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, λίγα, ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει ίδια. Αλλά υπάρχουν τρία πρόσωπα που ενώνουν εκείνον τον αγώνα με το σήμερα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χοσέ Χολέμπας και ο Μανόλο Χιμένεθ (σ.σ. ο Τοροσίδης ήταν εκτός αποστολής σε εκείνο το παιχνίδι).

Ο πρώτος, είχε αγωνιστεί βασικός σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά πλέον έχει συμπληρωματικό ρόλο στον Ολυμπιακό και λογικά δεν θα αγωνιστεί σήμερα. Αντίθετα, ο Χολέμπας θα αγωνιστεί βασικός. Και θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της καριέρας του. Ένα παιχνίδι που «σημάδεψε», καθώς πέτυχε το 6ο γκολ της αναμέτρησης, μόλις στο 71ο λεπτό και συνολικά πρώτο του στην παρουσία του στον Ολυμπιακό. Από τα συνολικά 10 που πέτυχε με τα ερυθρόλευκα (και 22 ασίστ, σε 152 αγώνες).

Ο Χολέμπας είχε υπογράψει έναν θρίαμβο, στην πρώτη του σεζόν στον Πειραιά, αλλά όπως μαρτυρά και η πανηγυρική φωτογραφία του, με τη φανέλα στα χέρια, από τότε έχουν περάσει πολλά. Και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος κέρδισε τα πάντα με τον Ολυμπιακό, πήγε σε Euro και Μουντιάλ με την Εθνική, έκανε σπουδαία καριέρα σε Ρόμα και Γουότφορντ και γύρισε αλλαγμένος. 36 στα 37 του. Και με δεκάδες περισσότερα τατουάζ να σκεπάζουν το κορμί του.

Αλλά ποτέ δεν ξεχνάει εκείνο το παιχνίδι. Όπως δεν το ξεχνάει ούτε ο Χιμένεθ. Καθώς μπορεί ο Ισπανός να έχει συνολικά θετική επίπεδο στα παιχνίδια του με τους Ερυθρόλευκους, αλλά εκείνο το 6-0 τον στοιχειώνει. Και τον έκανε, ακόμη και αρκετά χρόνια μετά, να ανακαλύψει «φαντάσματα», που απλώς επιβεβαίωσαν ότι δεν έχει ξεχάσει. Και ότι εκείνη η πληγή ήταν πολύ βαθιά.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: 2′ Τζιμπούρ, 7′ Μέλμπεργκ, 20′ Φουστέρ, 61′ Τζιμπούρ, 68′ Μιραλάς, 71′ Χολέμπας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (54′ Ουρτάδο), Ριέρα, Μιραλάς (74′ Πάντελιτς), Φουστέρ, Τζεμπούρ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Ματέος, Μανωλάς, Ντιόπ, Μίτσελ, Καφές, Γκερέιρο (46′ Λυμπερόπουλος), Σκόκο (80΄ Έντερ), Μπάχα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ