ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 1-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 1-3

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε ένα σπουδαίο διπλό στα Γιάννενα επικρατώντας με 3-1 του ΠΑΣ και μάλιστα με ανατροπή.

Ο Απόλλων Σμύρνης πραγματοποιώντας επική ανατροπή στους Ζωσιμάδες, νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με αυτογκόλ του Λισγάρα, αντέδρασε, έφερε το ματς στα ίσια πριν το ημίχρονο και με μια υποδειγματική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από τα Γιάννενα, ανεβαίνοντας στην 8η θέση με 15 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και με σκόρερ τους Φατιόν, Ιωαννίδη και Τσιλούλη πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς που του δίνουν τη δυνατότητα να ξεφύγει αρκετά από τις τελευταίες θέσεις, σε ένα ματς όπου στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός ο Απόλλωνας για 35 λεπτά, όμως η διαχείριση στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν πολύ καλή με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας κυριαρχήσει.

Ιδανικό ξεκίνημα για ΠΑΣ, αντέδρασε ο Απόλλωνας

Όσον αφορά το παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 6′ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ελευθεριάδη έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Βέρχουλστ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Λισγάρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντομίνγκεθ έκανε τη βαθιά σέντρα, ο Κρίζμαν πήρε την κεφαλιά και ο Λισγάρας στην προσπάθεια να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Ελευθεριάδη στον Κολ στην αρχή της φάσης, αλλά ο Κουμπαράκης έδειξε σέντρα, με το VAR να τον δικαιώνει.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει και είχε τρεις καλές στιγμές μέχρι το 25ο λεπτό με σουτ του Κάργα, αλλά και δυο του Παμλίδη, τα οποία μπλόκαρε ο Βέρχουλστ. Στο 35ο λεπτό ο ΠΑΣ που ουσιαστικά κυριάρχησε μέχρι τότε έκανε το 2-0, όταν ο Κρίζμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ύστερα από εξέταση του VAR για φάουλ του Κροάτη στον Χουχούμη στην αρχή της φάσης. Στο 40′ ο Κριζμάν έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα. Στο 43′ ο Απόλλωνας στη μοναδική του καλή στιγμή στο πρώτο μέρος κέρδισε πέναλτι όταν ο Ιωαννίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και ο Παντελάκης τον ανέτρεψε, με τον Κουμπαράκη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Εντυπωσιακός Απόλλωνας στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά και είχε δυο καλές στιγμές με σουτ του Κολ στο 47 και του ίδιου στο 54, όμως ο Χουτετσιώτης είπε «όχι». Στο 67′ ο Κριζμάν σούταρε όμως ο Βέρχουλστ και πάλι απέκρουσε και από εκεί και μετά ο Απόλλωνας ανέβασε ρυθμούς. Πιο συγκεκριμένα, στο 70 ο Σλίβκα σούταρε από καλή θέση, όμως ο Χουτετσιώτης μπλόκαρε.

Στο 72′ ο Απόλλωνας όμως έφερε τα πάνω κάτω και με σκόρερ τον Ιωαννίδη έκανε το 1-2. Ο Σλίβκα έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την κόντρα με τον Εραμούσπε, απέφυγε και τον Χουτεσιώτη και πλάσαρε προ κενής εστίας. Στο 78′ ο Φατιόν έψαξε το τρίτο τέρμα του Απόλλωνα με μακρινό σουτ, όμως ο Χουτετσιώτης μπλόκαρε. Στο 83ο λεπτό ο Απόλλωνας «κλείδωσε» το τρίποντο κάνοντας το 3-1 με σκόρερ τον Τσιλούλη. Ο επιθετικός της Ελαφράς Ταξιαρχίας εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Εραμούσπε να απομακρύνει την μπάλα και πλάσαρε τον Χουτεσιώτη, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

ΠΑΣ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (79′ Λιάσος), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν (87 Πίρσμαν), Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Λεό (46′ Καρτάλης), Κρίζμαν, Παμλίδης.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης (46′ Μπρούσιτς), Κολ, Φατιόν, Μπεντινέλι (71′ Τσιλούλης), Μαρκ Φερνάντεθ (77′ Βιτλής), Σλίβκα, Ιωαννίδης (77′ Ντάουντα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ