Ολυμπιακός : Τα 1876 χιλιόμετρα του τίτλου

Ολυμπιακός : Τα 1876 χιλιόμετρα του τίτλου

Το ερυθρόλευκο road movie έχει κάτι… από τον back to back στόχο της σεζόν.

Υπήρχε στην αρχή της σεζόν μια άτυπη συμφωνία στη Σούπερ Λιγκ. Πήγαινε κάπως έτσι: ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί σε αυτή τη σεζόν-covid καμιά ομάδα δεν θα υποχρεωθεί να δώσει τρία διαδοχικά ματς εκτός έδρας.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων δεν υπέγραψαν χαρτί για αυτό. Αλλά έδωσαν τα χέρια.

Εκ του αποτελέσματος: Η συμφωνία όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός που –τελικά πληρώνει τον λογαριασμό- αυτά τα τρία «εκτός» τα δίνει σε μια εβδομάδα έχοντας να διανύσει συνολικά 1876 χιλιόμετρα με το πήγαινε-έλα.

Τα δύο ταξίδια οδικώς σε Τρίπολη (157χλμ) και Αγρίνιο (274) και έπειτα το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη που απέχει 507 χιλιόμετρα από τον Πειραιά. Κανονικό road movie. Σα να βγήκε σε περιοδεία η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Και όλα αυτά για το κύπελλο Ελλάδας το οποίο μόλις σήμερα αποφάσισε να αλλάξει format. Αλλά ποιος στα αλήθεια έχει το κουράγιο να ασχοληθεί πλέον με αυτή την ΕΠΟ. Ας τους έχουν εκεί να τους κοιτάζουν.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το ταλέντο της προσαρμογής στις συνθήκες. Και μάλλον είναι εκπαιδευμένοι καλύτερα από όλους σε αυτή τη διαδικασία. Το προνόμιο να μην σου κάνει εντύπωση ότι πρέπει να αγωνίζεσαι συνέχεια. Πέρσι έδωσαν 59 σε όλες τις διοργανώσεις. Πέρσι ο Μασούρας έπαιξε μόνος του περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του εγχώριου ανταγωνισμού.

Προφανώς αυτό που έρχεται δεν είναι εύκολο. Είναι όμως με έναν τρόπο μια πραγματική ευκαιρία, ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει ένα τεράστιο βήμα για τον απόλυτο στόχο της σεζόν: Το back to back.

Αν κλείνοντας αυτόν τον κύκλο έχει ως μίνιμουμ το σημερινό πλεονέκτημα, τότε πιθανότατα έχει μπροστά του μια κούρσα που θα την τρέξει μόνος του. Αν μεγαλώσει το αβαντάζ; Ούτε συζήτηση.

Οι Ερυθρόλευκοι πέρσι σε Τρίπολη και Αγρίνιο σε μια εβδομάδα (7 και 15 Δεκέμβρη): Έκαναν επίδειξη δύναμης με συνολικό σκορ 0-8. Τέσσερα γκολ ο Ελ Αραμπί, δύο ο Μασούρας, δύο ο Ποντένσε. Ανάμεσα ήταν το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τα επτά από τα οκτώ αυτά γκολ προέκυψαν σε πρώτο ημίχρονο. Σε μια καλή συνήθεια που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απέκτησε ξανά στα τελευταία παιχνίδια.

Κάπου εδώ όμως τα… αθροιστικά τελειώνουν. Βήμα-βήμα τέτοιες αποστολές. Και προφανώς αρχή από τον Αστέρα που από εκείνη την πεντάρα Δεκέμβρη του ΄19 έχει όλη και όλη μια εντός έδρας ήττα. Από την ΑΕΚ (1-2 στις 29 Νοέμβρη). Μια ήττα σε είκοσι εντός έδρας αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Και μάλιστα με κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον κοιτάζοντας τους αριθμούς. Σε αυτά τα είκοσι ματς, μόλις 10 γκολ παθητικό! Έντεκα νίκες και οκτώ ισοπαλίες γράφει το κοντέρ. Σε μια ομάδα… Ράσταβατς που πλέον έχει τον χαρακτήρα του προπονητή της. Όποιος θυμάται το περασμένο 0-5; Καλό είναι να κοιτάξει με προσοχή τι ακολούθησε στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μάχη, όχι περίπατο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ