Το θρίλερ της μεταγραφής Ρέαμπτσιουκ: Οι 7 ώρες στα γραφεία της Πόρτο, το «ή εδώ ή πουθενά», το e-mail στις 04:00 τα ξημερώματα, η «απόδραση» και ο Ολυμπιακός

Το θρίλερ της μεταγραφής Ρέαμπτσιουκ: Οι 7 ώρες στα γραφεία της Πόρτο, το «ή εδώ ή πουθενά», το e-mail στις 04:00 τα ξημερώματα, η «απόδραση» και ο Ολυμπιακός

To10.gr αποκαλύπτει το απίστευτο παρασκήνιο των πιέσεων της Πόρτο στον Ρέαμπτσιουκ, το «κλείδωμα» στα γραφεία έως τα ξημερώματα και η ξεκάθαρη απάντηση του παίκτη: «Μόνο Ολυμπιακός»!

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θα είχε ισχυρή αντίσταση την πραγματοποίηση της μεταγραφής του. Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, αλλά έως ότου φτάσουμε στα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και στην άφιξη του διεθνούς Μολδαβού αριστερού μπακ στην Ελλάδα, παίχτηκε ένα απίστευτο σίριαλ. Με τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, αλλά και ευθείες απειλές. Χωρίς, ωστόσο, να λυγίσει. Μια απίστευτη προσπάθεια της Πόρτο, που σήμερα αποκαλύπτει to10.gr.

Ας ξεκινήσουμε με τα γνωστά: Όταν έγινε επίσημη η πρόταση του Ολυμπιακού στην Πάσος Φερέιρα και φάνηκε ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, η Πόρτο αποφάσισε να μπει στη μέση και να χαλάσει τη μετακίνησή του. Οι «Δράκοι» ενημέρωσαν την ομάδα του Ρέαμπτσιουκ ότι θα έκαναν χρήση της οψιόν επαναγοράς που υπήρχε στη μεταξύ τους συμφωνία από το 2019. Και κάλεσαν τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει μαζί τους, μένοντας έως το τέλος της σεζόν στον Πάσος Φερέιρα.

Στις 29 Δεκεμβρίου η Πόρτο κάλεσε τον Ρέαμπτσιουκ να βρεθεί στα γραφεία της, για να συζητήσουν την επιστροφή του στο «Ντραγκάο». Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Πόρτο. Ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα και έδωσαν το παρών οι ιθύνοντες των «Δράκων», ο ίδιος ο Ρέαμπτσιουκ, ο δικηγόρος του, ο εκπρόσωπός του Φιλίπε Μασέντο Αλβες (σ.σ. βοηθός του Ντέκο, ο οποίος βρισκόταν στη Βραζιλία για τις γιορτές), αλλά και ο αθλητικός διευθυντής της Πάσος Φερέιρα και παλιός παίκτης του Πανιωνίου, Κάρλος Καρνέιρο.

«Ή ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟ Ή ΠΟΥΘΕΝΑ»

Η κουβέντα ήταν εξ αρχής επιθετική. Οι άνθρωποι της Πόρτο ήταν απόλυτοι: «Θα υπογράψεις σε εμάς 4,5 χρόνια και έως το τέλος θα μείνεις στην Πάσος Φερέρια, για να πάρεις παιχνίδια και να βελτιωθείς. Και το καλοκαίρι θα γυρίσεις, για να δείξεις τι μπορείς να κάνεις και να μείνεις στην Πόρτο». Μάλιστα, ο τρόπος ήταν ξεκάθαρος και δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης των… εξελίξεων. Ωστόσο, προσέκρουσε στην επιθυμία του παίκτη.

Ο Ρέαμπτσιουκ από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε αντίθετος στο να υπογράψει. Ζητούσε εγγυήσεις και συγκεκριμένα πράγματα από την Πόρτο, με σκοπό να κάνει την ομάδα του Ντραγκάο να μην επιμείνει. Επί της ουσίας, ο 22χρονος αριστερός μπακ είχε πάρει ήδη την απόφασή του και απλώς άκουγε για να… ακούει όσα του έλεγαν οι άνθρωποι των Δράκων. Οι οποίοι, όμως, δεν είχαν καμία διάθεση να κάνουν πίσω. Και αυτό φάνηκε όταν μετά από τρεις ώρες συζητήσεων δεν είχε βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Πόρτο έριξε το τελευταίο της χαρτί στο τραπέζι των συζητήσεων. «Εάν δεν έρθεις σε εμάς και δεν υπογράψεις σήμερα το συμβόλαιο που σου προτείνουμε, δεν θα πας πουθενά. Θα μείνεις στην Πάσος Φερέιρα. Δεν υπάρχει καμία μεταγραφή για εσένα. Θα συνεχίσεις εκεί που βρίσκεσαι». Ωμός εκβιασμός, με σκοπό να λυγίσει ο ποδοσφαιριστής και να πει το «ναι».

Επίσης, οι ιθύνοντες της Πόρτο έβαλαν στο τραπέζι και μια πολύ σημαντική αύξηση στις αποδοχές του Ρέαμπτσιουκ. Και σε συνδυασμό με τις απειλές, την ψυχολογική πίεση και την επίσημη ενημέρωση ότι δεν θα πάει πουθενά και ότι δεν θα τον αφήσουν να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, πίστευαν ότι θα πάρουν την υπογραφή του.

«ΑΠΟΔΡΑΣΗ» ΣΤΙΣ 02:00, E-MAIL ΣΤΙΣ 04:00

Το ζητούμενο για τον Ρέαμπτσιουκ, ωστόσο, ήταν να μπορέσει να φύγει από τα γραφεία της πόρτο. Ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από την πίεση και να δώσει απερίσπαστος και χωρίς επηρεασμούς την απάντηση που είχε ήδη πάρει. Ετσι, στις 02:00 τα ξημερώματα ζήτησε να φύγει από τα γραφεία και να του δώσουν λίγες ώρες, ώστε να αποφασίσει και με τη δικαιολογία ότι θέλει να μιλήσει πρώτα με την οικογένειά του, πριν πει το οτιδήποτε. Και έτσι έγινε. Στις 02:00 ο Ρέαμπτσιουκ και οι εκπρόσωποί του, έφυγαν. Και παρότι στην Πόρτο δεν το γνώριζαν, εκείνη η αποχώρηση ήταν η επιβεβαίωση της μετακίνησής του στον Ολυμπιακό…

Το σχέδιο του νεαρού μπακ επιβεβαιώθηκε μόλις δύο ώρες αργότερα. Στις 04:00 τα ξημερώματα, ο ποδοσφαιριστής και ο εκπρόσωπός του, έστειλαν e-mail στην Πόρτο και την ενημέρωσαν για την απόφαση του Ολεγκ να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Αναφέροντας πως κρίνει τη συγκεκριμένη μετακίνηση ως ενδεδειγμένη για την καριέρα του. Μάλιστα, το ίδιο e-mail κοινοποιήθηκε και στην Πάσος Φερέιρα. Ώστε με αυτόν τον τρόπο να τελειώσει και τυπικά η συζήτηση με τον Ολυμπιακό.

Το e-mail και η απάντηση του Ρέαμπτσιουκ ξεμπλόκαρε τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός επικοινώνησε ξανά με την Πάσος Φερέιρα και ζήτησε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή άμεσα. Οι συζητήσεις ήταν σύντομες. Το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου η συμφωνία καθαρογράφτηκε, υπήρξε απόλυτη σύμπνοια και με τον παίκτη και έτσι ο Ρέαμπτσιουκ ξεκίνησε τον… Γολγοθά της άφιξης στην Ελλάδα. Από Πόρτο, Λισσαβόνα, από εκεί Αμστερνταμ και από Αμστερνταμ Αθήνα. Και δεν τον πτόησε καθόλου ούτε καν το γεγονός ότι έπρεπε να κάνει πρωτοχρονιά στον αέρα. Ηρθε και Πρωτοχρονιάτικα υπέγραψε.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΡΤΙΝΣ – ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Ρέαμπτσιουκ να επιλέξει τον Ολυμπιακό, ρίχνοντας μια μεγαλοπρεπέστατη «χυλόπιτα» στην Πόρτο; Κατ’ αρχάς, ο τρόπος με τον οποίο τον προσέγγισε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι του έδειξαν ότι τον θέλουν, του προσέφεραν ένα πολύ καλό για τα δεδομένα του συμβόλαιο, αλλά αυτό δεν ήταν πολύ διαφορετικό από εκείνο της Πόρτο. Εντούτοις, το έπεισαν ότι τον πιστεύουν πραγματικά και ότι θέλουν να τον κάνουν βασικό τους αριστερό μπακ. Δίνοντάς του πραγματικές ευκαιρίες. Μάλιστα, σε αυτό έπαιξε ρόλο και η συχνή επικοινωνία που είχε με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο οποίος εξήγησε αναλυτικά στον νεαρό αμυντικό πώς σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει και τι έχει στο μυαλό του για την περίπτωσή του.

Την ίδια ώρα, ο Ρέαμπτσιουκ είχε καταλάβει καλά πως το μόνο που ενδιέφερε την Πόρτο ήταν να μην πάει στον Ολυμπιακό και να κάνει η ίδια την πώλησή του, είτε το καλοκαίρι είτε κάποια στιγμή αργότερα. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη άποψή του ενίσχυσε και το γεγονός ότι κανείς από το τεχνικό επιτελείο της Πόρτο δεν τον κάλεσε να του πει το πλάνο και εάν υπήρχε τέτοιο για την περίπτωσή του. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν έκανε καν τον κόπο να τον καλέσει, ούτε καν κάποιος από τους βοηθούς του. Δείχνοντας ότι δεν τον είχαν στα πλάνα τους. Δεν τον «έβλεπαν». Αρα, και ο ίδιος επέλεξε να μην δει καν την πρόταση της Πόρτο… Επιλέγοντας τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ